Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 16, 2015

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

Nyare nyheter »

Publicerat:
2015-04-19,
15.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Huddersfield – Derby 4-4

Our Friend Reece James är rätt bra på att slå hörnor. Mål och assist, från 1.27. Jesse Lingard gör mål vid 3.25.

Publicerat:
2015-04-19,
14.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

PSV bekräftar: United intresserade av Depay

Publicerat:
2015-04-19,
14.35
Publicerat av:
Jacob Brunt
Publicerat:
2015-04-19,
14.35
Publicerat av:
Jacob Brunt
Publicerat:
2015-04-19,
14.34
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-04-19,
14.33
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-04-18,
14.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Oavgjort för U18

Uniteds juniorlag var på väg mot en seger i toppmatchen borta mot Everton. Hemmalaget kunde dock kvittera i slutskedet och matchen slutade 1-1. Jordan Thompson gjorde Uniteds mål.

United och Everton är därmed fortsatt de enda obesegrade lagen i tabellen, med två segrar och två oavgjorda vardera. Middlesbrough toppar tabellen på tio poäng, men de har en match mer spelad. Tre matcher, bland annat Middlesbrough borta, återstår för United.

Mer om matchen senare.

Publicerat:
2015-04-18,
14.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ingen har allt, alla har något

Publicerat:
2015-04-18,
14.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Vi är inte långa nog

När du ser vår trupp är vår längd inte lång nog. Vi har en stor brist på längd. När du pratar med en baskettränare, till exempel, är en eller två centimeter väldigt viktigt.

I fotboll är det likadant, eftersom när du ser statisk gör vart tredje eller vart fjärde mål från fasta situationer. Då är längden väldigt viktig.

Citat: ESPN FC

Publicerat:
2015-04-18,
14.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mer om skadorna

Louis van Gaal säger att Michael Carrick kan bli borta två veckor. För de övriga skadade spelarna får vi inga prognoser. ”Blind är fot eller vrist. Rojo är lårmuskel. Jones är också fot eller vrist.” Dock hade man hoppats att både Blind och Jones skulle kunna spela idag så bör vara högaktuella för spel nästa vecka.

Citat: ESPN FC

Publicerat:
2015-04-18,
14.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Wilson lånas ut, Van Gaal satsar på Ings

Enligt Mark Ogden i Telegraph ska Louis van Gaal ha siktet inställt på att värva Danny Ings i sommar. Även Liverpool ska vara intresserade av Ings, liksom David Moyes Real Sociedad, men det verkar ju som att United kommer att kunna erbjuda Champions League-fotboll. Van Gaal ska ha stora pengar att handla för men han ska vara angelägen att också värva ungt och engelskt.

Ogden skriver också att James Wilson potentiellt kommer att lånas ut nästa säsong.

Robin van Persies kontrakt löper ut nästa sommar och just nu finns det inga planer på att förnya kontraktet. Van Persie ska dock inte vara brydd av situationen och räknar med att hans framtid bestäms under nästa säsong.

Publicerat:
2015-04-17,
19.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Fredagens presskonferens

Publicerat:
2015-04-17,
19.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Speciell dag för Mata

Publicerat:
2015-04-17,
19.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-04-17,
19.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Negredoklausul hindrar Valenciaflytt för Falcao

Enligt Telegraphs Mark Ogden ville den spanska klubben Valencia värva Radamel Falcao. Valencia ser dock ut att tvingas köpa Alvaro Negredo från Manchester city. Negredo är för närvarande på lån i Valencia och har presterat tillräcklig bra för att aktivera en klausul som säger att Valencia måste köpa spelaren.

Publicerat:
2015-04-17,
19.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal får sina elljus

Det är nu bekräftat att Manchester United får bygga elljus på träningsanläggningen Carrington. Detta var ett önskemål från Louis van Gaal då han vill ha kvällsträningar inför kvällsmatcher.
Läs mer på BBC.

Publicerat:
2015-04-17,
19.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U18-match i Altrincham

United la U18-matchen mot city i Altrincham och även säsongens sista hemmamatch kommer att spelas i Altrincham, då United möter Chelsea den 2 maj.

Publicerat:
2015-04-17,
19.15
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-04-17,
19.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-04-17,
19.14
Publicerat av:
Simon Sani
Publicerat:
2015-04-17,
13.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea förtjänar nomineringarna

Jag tycker att De Gea förtjänar det väldigt mycket eftersom han är väldigt viktig för Manchester United. Och jag är väldigt glad för honom,” säger Louis van Gaal om att David de Gea har blivit nominerad till årets spelare och årets unga spelare.

Publicerat:
2015-04-17,
13.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Costa ute, Remy tveksam

Diego Costa kommer inte att spela för Chelsea imorgon, det visste vi sedan tidigare. Däremot är Jose Mourinho fortfarande osäker på om Loic Remy kommer att vara tillgänglig. I övrigt har Chelsea inga skador.

Publicerat:
2015-04-17,
13.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Jag tror Mata ska spela

Publicerat:
2015-04-17,
13.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om skadorna

Carrick är skadad, han kan inte spela. Men inte bara Michael Carrick – Daley Blind, Phil Jones och Marcos Rojo kan inte spela. Det kan inte vara värre för det är två spelare i den vänstra defensiva positionen och Jonny Evans är fortfarande avstängd. Daley Blind och Michael Carrick spelar i den sittande positionen på mittfältet.

Så jag måste ändra min startelva mycket mot Chelsea.

Skadorna kommer från matchen mot Manchester city.

De är alla från matchen mot Manchester city. Blind har spelat vidare för han vill alltid spela vidare, men tacklingen från Kompany var givetvis anledningen.

Jones tog jag av planen redan eftersom han skadade sig själv i andra halvlek. Rojo, han klagade efter matchen och Carrick gick också ut. Så det är ingen överraskning för mig, men vi hade ett stort hopp om att Blind och Jones kunde nå den här matchen men de kunde inte det.

Van Gaal antyder att Wayne Rooney kan användas på mittfältet och att Robin van Persie kan få chansen, trots att det egentligen är för tidigt.

Shaw har tränat i flera veckor redan, så han kan spela. Van Persie är en annan historia. Det här är första veckan han har tränat med oss, med a-laget, men vi kanske måste tänka på honom.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2015-04-17,
13.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Blind, Carrick, Jones och Rojo missar Chelsea

Louis van Gaal har precis i MUTV bekräftat att kvartetten Daley Blind, Michael Carrick, Phil Jones och Marcos Rojo kommer att missa morgondagens match mot Chelsea. Dessutom är Jonny Evans som bekant fortfarande avstängd. ”Det är en del av livet i fotboll,” säger Van Gaal.

Luke Shaw är åtminstone förklarad spelklar, vilket bäddar för en backlinje bestående av Valencia, Smalling, McNair och Shaw. Längre fram i planen är det dock mindre givet vad som sker. Egentligen finns ingen lämplig spelare för rollen som mittfältsankare när Blind och Carrick saknas. Jones hade möjligen kunnat vara en nödlösning, men han är ju också borta.

Fan.

Publicerat:
2015-04-17,
12.58
Publicerat av:
Jacob Brunt
Publicerat:
2015-04-17,
12.57
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2015-04-16,
18.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United tillbaka från USA den 31 juli

United ska vara tillbaka från sommarens USA-turné den 31 juli, dryga veckan innan Premier League-premiären den 8 augusti.

Publicerat:
2015-04-16,
18.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea nominerad till årets spelare och årets unga spelare

PFA, The Professional Footballers’ Association, har idag offentliggjort nomineringarna till årets bästa spelare och årets bästa unga spelare i England.

Manchester Uniteds målvakt David de Gea är givetvis en av de sex nominerade till priset som årets spelare. De Gea är ensam målvakt som bland de nominerade. Han får konkurrens från Diego Costa, Philippe Coutinho, Eden Hazard, Harry Kane och Alexis Sanchez.

De Gea är också nominerad till årets unga spelare, vilket är tämligen farsartat då killen är 24 år gammal och därmed inte borde vara för gammal. Även Coutinho, Hazard och Kane är nominerade till priset som årets unga spelare. Thibaut Courtois och Raheem Sterling kompletterar nomineringarna. Av de sex nominerade är det bara Kane och Sterling som räknas som U21-spelare, vilket hade varit en rimligare åldersgräns.

Publicerat:
2015-04-16,
18.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Chelsea gnäller mest

Det kommer inte som någon överraskning att Chelseas spelare är de som har minst respekt för domarna i Premier League. Efter varje match i Premier League betygssätts spelarnas uppträdande och en sammanställning av Telegraph visar att Chelsea (159 poäng) tillsammans med Sunderland (161 poäng) är klart värst. Manchester United befinner sig precis på den övre halvan med 173 poäng medan Liverpools spelare toppar tabellen med 181 poäng.

Även på ledarsidan är Sunderland (137 poäng) och Chelsea (145 poäng) värst. Louis van Gaal och hans ledarstab har 164 poäng, vilket räcker till en delad andraplats tillsammans med Aston Villa. Bara West Brom (165 poäng) är bättre.

Läs mer på Telegraph.

Publicerat:
2015-04-16,
18.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Times: United närmar sig Hummels, Depay och Clyne

Enligt Times respekterade James Ducker förbereder Manchester United ett bud på Mats Hummels. United ska också vara optimistiska på att kunna signera Memphis Depay och Nathaniel Clyne inför nästa säsong.

Louis van Gaal förväntas värva minst fyra spelare i sommar och förutom den nämnda trion är en mittfältsvärvning prioriterad. Någon specifik mittfältare nämns dock inte, då United har ändrat fokus på grund av Kevin Strootmans skadeproblem.

Vidare kan det bli aktuellt med en anfallsvärvning, då det inte finns några planer på att köpa loss Radamel Falcao och framtiden för Robin van Persie är osäker.

Osäker är också framtiden för David de Gea och Andreas Pereira.

En drös spelare förväntas också lämna United i sommar: Anders Lindegaard, Ben Amos, Rafael da Silva, Jonny Evans, Tom Cleverley, Nick Powell, Nani, Javier Hernandez, Angelo Henriquez och Will Keane. Av dessa sätter Ducker ett litet frågetecken kring Evans.

Publicerat:
2015-04-16,
18.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Koeman: Svårt att behålla Clyne

Southamptons manager Ronald Koeman medger att hans klubb får svårt att behålla den Manchester United-ryktade högerbacken Nathaniel Clyne.

Vi pratar fortfarande med Clyneys agent, men det är svårt. Jag läser i pressen att det finns visst intresse. Ingen har knackat på dörren med ett erbjudande på Clyne men vi vet att han har en säsong på sitt kontrakt och vi vill att Clyne ska stanna i klubben.

Vi hoppas att vi en dag kommer att jämföras med de stora klubbarna, men det är svårt. Vi vet vår nivå, vi vet våra möjligheter. Klubben kan inte slåss mot de stora lagen i Premier League på grund av pengarna och möjligheterna för dem är fortfarande mycket större än vi har.

Läs mer på Guardian.

Publicerat:
2015-04-15,
19.44
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2015-04-15,
19.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: United till USA i sommar

Manchester United har idag meddelat att man även sommaren 2015 kommer att turnera i USA. Precis som förra säsongen kommer United att delta i International Champions Cup.

Det är fortfarande inte officiellt hur många matcher United kommer att spela eller vilka man kommer att möta. Detta ska annonseras först den 28 april. Alla spekulationer pekar dock på en kortare turné i sommar, där United kommer att spendera tolv dagar i USA och bara hålla till på ena kusten. Seattle har nämnts som en trolig bas.

Totalt är det tio klubbar som ska delta i turneringen. Uniteds potentiella motståndare (gissningsvis blir det tre matcher) är Porto, Barcelona, Fiorentina, San Jose Earthquakes, New York, PSG, Chelsea, mexikanska Club America och LA Galaxy.

Publicerat:
2015-04-15,
19.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Vi scoutar spelare

Håll i hatten för här kommer ett revolutionerande uttalande från Louis van Gaal.

Vi tänker också på att scouta spelare och att scouta våra egna spelare eftersom vi har många på lån och då måste vi analysera deras prestationer. Så det är mycket arbete. Det är inte bara den nuvarande säsongen men också vad vi har bestämt för spelarna nästa säsong.

Läs mer (gör inte det) på Manutd.com.

Publicerat:
2015-04-15,
19.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Den misslyckade livebloggen

Jurgen Klopp meddelade idag på en presskonferens att hans avsikt är att lämna Borussia Dortmund efter den här säsongen. Intressant tyckte Telegraph och kom på att det var en bra idé att liveblogga det hela.

Ben Bloom fick uppdraget. Problemet? Chockerande nog valde den tyska klubben med en tysk tränare att hålla sin presskonferens på tyska och Bloom kan inte tyska. Vem kunde ha anat?

Jurgen Klopp to quit Borussia Dortmund on July 1 – as it happened [Telegraph]

Publicerat:
2015-04-15,
19.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-04-15,
19.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Klopp lämnar Dortmund

Borussia Dortmunds tränare Jurgen Klopp meddelade idag på en presskonferens att han kommer att lämna klubben efter den här säsongen. Klopp berättar också att han har för avsikt att hitta en ny klubb till nästa säsong och att han har varit i kontakt med olika klubbar, dock utan att ha skrivit på något. Det är knappast uteslutet att Klopp dyker upp Premier League nästa säsong, med Arsenal eller Manchester city som potentiella klubbar.

Att Klopp väljer att lämna Dortmund torde också öka sannolikheten för att en spelare som Mats Hummels också väljer att lämna klubben. Vi får vänta och se.

Läs mer på Guardian.

Publicerat:
2015-04-15,
18.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Stort intresse för Cleverley

Tom Cleverley befinner sig för närvarande på lån i Aston Villa och är efter säsongen fri agent, något som gör att ett flertal klubbar ryktas vara intresserade av mittfältaren. Någon framtid i Manchester United har Cleverley näppeligen.

Enligt Telegraphs planerar Tim Sherwood att inleda kontraktssamtal med Cleverley inom kort. Detta i ett försök att hålla Everton borta. Cleverley rapporteras seriöst överväga en permanent flytt till Villa.

Enligt Sky Sports är det emellertid inte bara Everton som utmanar Villa, även West Ham ska vara intresserade. Vidare ska Cleverley ha erbjudits kontrakt av italienska och spanska klubbar samt tyska Schalke.

Publicerat:
2015-04-15,
18.51
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2015-04-14,
17.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2015-04-14,
17.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw: Jag är knappt värd godkänt

Luke Shaw berättar att han trivs i Manchester United men att han är missnöjd med sin debutsäsong i klubben.

Det har varit en frustrerande säsong på grund av skadorna jag har dragit på mig. Men jag älskar [att vara här]. Om jag var tvungen att skriva en skolrapport på min första säsong här skulle jag ge mig själv C-.

Du förstår inte hur stora Man United är innan du faktiskt är här, det är skrämmande. Det är den största klubben som finns.

Shaw säger att David de Gea är den ”trevligaste killen inom fotboll” och att målvakten har varit otroligt bra. Vidare berättar Shaw att Ashley Young är den som skämtar mest i omklädningsrummet.

Läs mer på Telegraph.

Publicerat:
2015-04-14,
17.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cantona: United kan vinna ligan nästa säsong

Ibland har du en säsong när du har förlorat matcher och du slutar fyra, femma. Men det är en fantastisk klubb. Den kommer att vara i toppen av tabellen.

Nästa år kan de vinna ligan. Med en manager från Holland, det verkar vara viktigt för Manchester United, eftersom det är samma sort filosofi för spelet: Holland och Manchester United.

Eric Cantona var förstås också mycket nöjd med segern mot Manchester city.

Jag var väldigt stolt och glad. Det är bra eftersom de nu är kungar i staden. De två klubbarna är två av de bästa klubbarna i England så det är väldigt viktigt att vinna den här matchen.

Läs mer på Telegraph.

Publicerat:
2015-04-14,
17.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Kamp mot klockan för Carrick

Enligt Manchester Evening News Stuart Mathieson är det en kamp mot klockan för Michael Carrick för att bli spelklar inför lördagens match mot Chelsea. Återstår att se hur det blir, men det är ingen tvekan om att det skulle vara ett stort avbräck för United om inte Carrick kan spela.

Publicerat:
2015-04-14,
17.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Neville om Rooney och Carragher om Uniteds försvarsspel

Gary Neville och Jamie Carragher stod igår för en mycket intressant analys om Manchester United i Sky Sports program Monday Night Football. Först pratade Neville om Wayne Rooney och sedan tog Carragher vid och diskuterade Uniteds försvarsspel.

Jag lämnade matchen och tänkte: ‘Var [Rooney] anonym?’ […] Vi nämnde honom aldrig mycket under matchen,” sa Neville.

På söndagen var det en tyst dominans av citys mittbackar. Jag skulle tro att Louis van Gaal har tittat igen på matchen och kanske tyckt att det var Rooneys bästa prestation för Manchester United under honom.

Neville pratar om en disciplinerad Rooney som inte jagar bollar i onödan och alltid håller sin position.


Analysen om United börjar runt 11.35.

Publicerat:
2015-04-14,
17.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Pereira i aktion för U20-landslaget

Publicerat:
2015-04-14,
17.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dean dömer på lördag

Premier League har meddelat att det blir Mike Dean som ska döma Uniteds bortamatch mot Chelsea på lördag. Long och England är assisterande domare med Pawson som fjärdedomare.

Dean har dömt United tre gånger den här säsongen, senast i bortasegern mot Arsenal i november. Dean dömde också 2-2-matchen borta mot West Brom och ligapremiären då United förlorade mot Swansea. Inga straffar eller utvisningar i de matcherna. Totalt har Dean dömt United 41 gånger, med resultatraden 25-7-9. United har dock bara en seger (tre förluster) på de sju senaste matcherna med Dean.

Dean är förstås också van att döma Chelsea, med så många som 52 Chelseamatcher på sitt samvete. Resultatraden för Chelsea med Dean är 32-12-8. Dock har Chelsea bara två segrar (en förlust) på de åtta senaste matcherna med Dean. Den här säsongen har han dömt Chelsea i 1-1-matchen borta mot Manchester city, i 3-0-segern hemma mot Tottenham och i 1-1-matchen hemma mot Southampton. Southampton fick en straff och Manchester city fick en spelare utvisad i de matcherna.

Dean har bara dömt en enda match mellan United och Chelsea, då Chelsea i april 2010 vann med 2-1 på Old Trafford och i praktiken avgjorde ligan. Det var en mindre lyckad afton för domarna, först gjorde Drogba 2-0 från solklar offsideposition och sedan reducerade Macheda med ett mål som borde ha blivit bortdömt.

Publicerat:
2015-04-14,
17.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Clyne: Jag vill spela Champions League

Southamptons Manchester United-ryktade högerback Nathaniel Clyne hymlar inte med sin ambition.

Det är alltid bra att ha lag som tittar på dig. Det visar hur bra du har gjort det hela säsongen. […] Jag är en ambitiös person och jag vill spela Champions League-fotboll. Att vinna ligan och FA-cupen, det är det jag vill.

Även Chelsea uppges vara intresserade av Clyne.

Läs mer på Sky Sports.

Publicerat:
2015-04-14,
17.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Klopp: Hummels är bra nog för United

Borussia Dortmunds tränare Jurgen Klopp verkar vara inställd på att hans lagkapten Mats Hummels kan lämna klubben i sommar. Intressant också att Klopp namnger Manchester United, men det skulle kunna bero på en ledande fråga.

[Hummels] är bra nog för Manchester United. Han har sagt till mig att han är överväger saker. Vi tittar alltid runt på marknaden för oss själva. Att vi vill behålla Mats är utom frågan Hur det utvecklar sig vet jag inte. Det finns alltid en lista på spelare som skulle vara intressanta ifall du behöver dem.

Citat: Sky Sports

Äldre nyheter »