Matchrapport: Chelsea – Manchester United 1-0

Eden Hazard gjorde matchens enda mål i en match där hemmalaget närmar sig titeln medan United fortsätter att imponera.  

Under fredagseftermiddagen kom väldigt tråkig uppdatering kring skadeläget i truppen och att Shaw, McNair och Falcao fick starta var därför väntat, men det är värt att nämna att ingen av dem hade startat en match sedan slutet av februari/början av mars. Värt att notera var att Angel Di Maria fortfarande inte får plats i startelvan utan fick sitta på avbytarbänken ihop med Valdes, Blackett, Rafael, Januzaj, Pereira och van Persie.

För hemmalaget kunde man notera att Kurt Zouma, som spekulerats kring innan, skulle försöka ta hand om Marouane Fellaini och att Didier Drogba fick fortsatt förtroende på topp.

Matchen

I matchens fjärde minut fick Rooney ett jätteläge på passning snett-inåt-bakåt från Shaw men skottet hamnade precis utanför det vänstra krysset bredvid Courtois. I uppspelsfasen till anfallet tilläts McNair kliva fram högt i banan och passade vidare till Young som förlängde till en djupledslöpande Shaw. Efter denna chans fortsatte United att pressa högt och att ha merparten av bollinnehavet.

Inför matchen diskuterades Rooneys roll och position i uppställningen men redan efter några minuter gick det att se Herrera i rollen som Carrick framför backlinjen och Rooney framför. Efter 25 minuters spel kunde man konstatera att United börjat matchen på bästa sätt och styrde matchen, inte minst i passningsstatistiken med 147 framgångsrika passningar jämfört med Chelseas 59. Chelseas matchtaktik tycktes vara att låta United styra matchen och att när tillfället ges sticka in med finess från Hazard och utnyttja fasta situationer.

Efter 38 minuter är det också just Eden Hazard som gör matchens första mål. Genom klackpassning från Oscar in mellan Smalling och en frånvarande Valencia springer Hazard in och lägger in 1-0 mellan benen på De Gea. I upprinnelsen till målet passade Smalling till Falcao som förlorar den i duell mot Terry och bollen dyker sedan upp hos Oscar som assisterar Hazard. I duellen hade Falcao i vissa matcher säkerligen kunnat få frispark men denna gång icke. När pipan blåstes för halvtidsvila gick det att konstatera att United haft 70 procent av bollen men ännu inget avslut mot mål.

Andra halvleken inleddes på samma vis som den första där United försöker spela sig igenom och leta offensiva möjligheter medan Chelsea nöjt kan spela runt och låta Hazard sköta anfallen vid väl valda tillfällen. Ett sådant tillfälle uppstod tio minuter in när Herreras misstag ledde till en frispelning av Drogba och en stolpträff av Hazard på returen. Ovanligt och synnerligen otrevligt felpass av Herrera. Uniteds bästa spelare med en timme spelad var enligt undertecknad Luke Shaw som ständigt var på språng och gav Ivanovic en svettig omgång på kanten vilket också resulterade i en varning för serben. Shaw var också inblandad i matchens hittills bästa period när först McNair sköt tungt mot Courtois och engelsmannen bröt därefter Chelseas uppspel och försökte hitta Mata inne i ett fullproppat straffområde. Att farligheter ständigt uppstod från vänsterkanten insåg även Mourinho som agerade genom att byta in Ramires för Oscar.

Även Louis Van Gaal genomförde förändringar efter 70 minuter då båda yttrarna byttes ut till förmån för Di Maria och Januzaj för att försöka kvittera matchen. När Juan Mata skulle bytas av möttes denne med ovationer från såväl hemmasupportrarna som de tillresta.

Radamel Falcao fick sin och Uniteds hittills bästa chans i matchen när han dundrade ett skott i yttre kryssribban efter dryga 77 minuters spel. Kort därefter kom Tyler Blackett in istället för Shaw som troligtvis sprungit sig trött efter lång frånvaro av skada eller möjlig känning. Efter sista bytet inträffade dessvärre ingenting av värde framåt förutom en varning för Herrera för möjlig filmning, en situation som delar tyckarna.
Förlust blev det, men en insats som med matchbilden i åtanke ändå gör att det finns aspekter att ta med sig och nog borde United kanske tagit med sig en poäng från Stamford Bridge trots allt.

Matchinformation

Chelsea 1
Manchester United 0
Turnering: Premier League, omgång 33
Tid: Lördagen den 18 april 2015, 18.30
Plats: Stamford Bridge, London
Publik: 41 422
Domare: Mike Dean

Matchhändelser

38 Eden Hazard 1-0
54 Didier Drogba
57 Branislav Ivanovic
63 Oscar
90+5 Ander Herrera

Manchester United

De Gea
Valencia, Smalling, McNair, Shaw
Herrera
Mata, Rooney, Fellaini, Young
Falcao
Di Maria för Young (70)
Januzaj för Mata (70)
Blackett för Shaw (80)
Avbytare: Valdes, Rafael, Van Persie, Pereira

Chelsea

Courtois
Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta
Zouma, Matic
Oscar, Fabregas, Hazard
Drogba
Ramires för Oscar (67)
Mikel för Fabregas (90+2)
Willian för Hazard (90+4)
Avbytare: Cech, Luis, Cuadrado, Solanke

Allt om matchen »


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS