Schweinsteiger: Jag är övertygad om framgångar för Van Gaal

Louis van Gaal har fått en hel del kritik den senaste tiden. Bland annat från Paul Scholes och från Peter Schmeichel. Även Manchester Uniteds supportrar har visat missnöje mot Uniteds spelstil. Bastian Schweinsteiger har, föga överraskande, en annan bild.

Det handlar inte om oktober eller november. Det handlar om maj,” sa Schweinsteiger, som pratade efter segern mot West Brom. ”Jag kommer ihåg att fansen var osäkra på honom i början i Bayern men i slutändan tog han dubbeln så fansen i München älskade honom. Jag är säker på att Louis kommer att föra framgångar till United. Jag är övertygad om det men vi måste göra vårt jobb och vi måste förbättra oss. Jag är övertygad om att det kommer att hända.

Schweinsteiger ser likheter mellan Van Gaals tid i Bayern och hans tid i United. ”Det tog ett tag innan laget förstod exakt hur han vill spela fotboll. Men i slutändan vann vi Bundesliga och nådde finalen i Champions League.

Jag ser dock ett par problem med Schweinsteigers jämförelse. Dels vann ju Bayern ligan redan under Van Gaals första säsong, medan han nu har haft nästan en och en halv säsong att lära ut sin fotboll till United. Dels slutade det ju inte alls bra för Van Gaal i Bayern, så framgångarna kom inte i slutet utan i mitten.

Schweinsteiger är medveten om kritiken från supportrarna: ”Jag förstår vad supportrarna säger, men fotboll är inte bara anfall. […] Men jag tycker, framför allt i hemmamatcherna, att vi måste pressa och gå framåt.

Han tycker att United gjorde en bra match mot West Brom och betonar att det är svårt att bryta ner lag som försvarar sig med hela laget. Överlag är han positiv: ”Jag tycker att vi är i ett bra slag. Vi kan förbättra oss. Men lagkänslan här är fantastisk.

Läs mer på Guardian.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS