Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Guardian: Nicky Butt blir ny akademichef

Välinformerade Daniel Taylor på Guardian skriver på måndagskvällen att Nicky Butt kommer att få jobbet som akademichef i Manchester United. Butt, en av medlemmarna i Class of ’92, gjorde närmare 400 matcher för United och vann bland annat ligan sex gånger och Champions League en gång. Han återvände till United i oktober 2012 och har sedan dess arbetat som tränare i akademin. Han ledde U19 i Uefa Youth League både den här säsongen och säsongen 2013/14.

Butt tar i så fall över rollen som Brian McClair lämnade vakant efter förra säsongen. Butt har hela tiden nämnts som en av favoriterna till jobbet. Det har tidigare varit tal om att McClairs roll skulle delas av två personer, med Butt som fotbollsansvarig tillsammans med en administrativt ansvarig. Detta är dock inget som diskuteras i Taylors artikel.

På Twitter skriver Taylor att han räknar med att United kommer att annonsera Butt mycket snart.

Positionen som akademichef är inte den enda som ska tillsättas. I fredags blev det klart att U18-tränaren Paul McGuinness lämnar klubben. Enligt Andy Mitten på ESPN FC fick McGuinness i onsdags kväll besked av sekreteraren John Alexander att hans tjänster inte längre var önskade i klubben. Mitten antyder att åtskilliga personer i United är oroliga över sin framtid. En som redan sägs ha lämnat är Jack Robinson, målvaktstränare i akademin. Överlag förefaller det vara ovisst vad som sker med Manchester United.

Även James Ducker på Times menar att Butt snart kommer att annonseras som ny akademichef.

En fråga som omedelbart dyker upp – och som ställs av både Taylor och Ducker – är varför det har tagit tio månader för United att ersätta McClair. Och det är faktiskt snällt räknat, det har gått ett år sedan det meddelades att McClair skulle lämna United.