Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det här betyder ingenting säger Mourinho; Usain Bolt i legendlaget

Manchester United inledde Premier League med en imponerande 4-0-seger mot West Ham. Nye anfallaren Romelu Lukaku inledde med två mål och sedan slog den franska duon Anthony Martial och Paul Pogba till med varsitt.

Inte tu tal om att Manchester United var det lag som imponerade mest under premiäromgången. Det var en genomgående klockren insats, där ingen spelare svek.

Snackisar efter Manchester United – West Ham 4-0

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham 4-0

Mourinhos presskonferens

José Mourinho var förstås belåten då han pratade på en presskonferens efter Uniteds seger. Managern valde emellertid att inte slå för hårt på trumman. Han gör ju gärna så, efter dåliga insatser fokuserar han gärna på det positiva och tvärtom.

Vad gladde dig mest idag? ”Segern! För många gånger förra säsongen förtjänade vi att vinna utan att göra det. Så det faktum att vi vann matchen var det viktigaste. Jag tycker att kvaliteten på vår prestation, baserad på självförtroendenivåer, var väldigt hög.

”Jag kommer inte säga att det var perfekt, det var inte perfekt. Vi gjorde våra misstag. Det finns givetvis utrymme att bli bättre. Men det var en solid prestation. Jag gillade attityden i andra halvlek. Vi ledde med 1-0 och kom till matchen för att försöka göra fler mål. Efter 2-0 slappnade vi av lite, det var en period då Slaven bytte in Sakho och de skapade några situationer i straffområdet. Men sedan igen, bra stabilitet, goda självförtroendenivåer, bra vilja till slutet. Så bra, väldigt bra.”

Om Nemanja Matic: Mourinho säger att vi inte vet varför Chelsea var beredda att släppa mittfältaren till United.

”Det ser ut som att något hände, för hans agent sa att jag kunde få honom. Vi är nöjda att han är här, för det är en spelare som vårt lag behöver.

”För den här  sortens kvaliteter har vi Nemanja och Michael Carrick. Och Michael, trots hans ålder, har en roll att spela. Jag är nöjd med de här spelarna som jag kallar stabilitetsspelare.”

Om Victor Lindelöf: ”Jag tycker att Real Madrid kom för tidigt för honom. Han spelade för att Jones och Bailly var avstängda. Jag har haft spelare som kommit från olika ligor till Premier League och det brukar inte vara enkelt. […]

”Jag tog 2004 in en fenomenal mittback till England, Ricardo Carvalho, han var en av de bästa mittbackarna i Premier League det senaste decenniet. Men han hade problem. Det var svårt för honom att anpassa sig.

”Victor behöver lite tid och han kommer att få den tiden. […] Så låt oss gå steg för steg för Victor är en fantastisk spelare.”

Bättre nu än förra året? ”Förra året var vi också etta i ligan på målskillnad efter den första matchen och vi slutade sexa. Så det här betyder ingenting, jag vill vara tydlig. Det betyder att vi spelade bra och med bra självförtroende. Nu behöver vi behålla de här självförtroendenivåerna. Jag tror att vi kan vara ett bättre lag än förra året.”

Om Romelu Lukaku: ”Han gjorde mål i supercupen, han gjorde mål idag, han jobbar hårt, han spelar bra. Han gillar laget, laget gillar honom. För alla anfallare är målen… de kan spela fenomenalt men om målen inte är där kommer pressen.” Mourinho säger också att han inte lägger press på sina anfallare att göra mål, så länge de spelar bra.

West Hams manager Slaven Bilic pratade också om matchen på en presskonferens.

Kommentarer från Lukaku och Matic finns i matchdagsbloggen.

Bryan Robson invigde väggmålning

Korridoren i J Stand på Old Trafford har inför den här säsongen målats om. På en väggmålning ser vi legenden Bryan Robson, som igår var på plats för att inviga den.

Portugisisk talang nära United

Bruno Amorim, en 19-årig portugisisk anfallare, uppges vara nära en övergång till Manchester United. Amorim kommer från Oliveirense, en klubb i portugisiska andradivisionen.

Det får förmodas att Amorim i första hand värvas till reservlaget.

Ny cup för juniorerna

I ligaspelet blir det färre matcher för Manchester Uniteds juniorer den här säsongen. Detta då slutspelsgruppen som har varit i bruk de senaste åren nu är skrotad. Detta kompenseras till viss del av att juniorerna nu ska spela i U18 Premier League Cup.

Cupen har lottats idag och för United väntar matcher mot Arsenal, Stoke och Wolves i gruppspelet.

De 24 kvalificerade akademierna ställer upp med varsitt lag och de är indelade i sex grupper. I gruppspelet är det enkelmöten som gäller och de sex gruppvinnarna och de två bästa tvåorna tar sig till kvartsfinal.

För Uniteds äldre juniorer väntar även spel i Uefa Youth League den här säsongen.

Bolt aktuell för legendmatch

Usain Bolt har avslutat friidrottskarriären (tror jag). Enligt Simon Stone på BBC ska Bolt vara aktuell för spel när  Manchester Uniteds legender möter Barcelona på Old Trafford den 2 september.