Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Presentation av Manchester Uniteds ungdomsspelare säsongen 2017/18

Vi presenterar här majoriteten av Manchester Uniteds ungdomsspelare. Info om säsongens nya spelare kommer när de har fått visa upp sig lite.

Målvakter

Kieran O’Hara (U21)
Född i Manchester. Tredjemålvakt i a-laget under en period ifjol. Stabil målvakt som troligtvis inte blir utlånad, utan kommer få mycket speltid i reservlaget.

Dean Henderson (U21)
Målvakt som tagit stora kliv de senaste säsongerna. Kom till United när han var 14 år gammal. Går en ljus framtid till mötes, väldigt allround och duktig. Imponerat ute på lån.
Säsongen 2017/18 utlånad till Shrewsbury Town.

Max Johnstone (U20)
Lillebror till Sam Johnstone. Nyligen skrivit på för United och mestadels fått agera reserv och inte haft några större möjligheter att visa upp sig.

Theo Richardson (U20)
Målvakt från Leeds som skrev på i sommar efter att ha varit på ett korttidskontrakt tidigare. Spelade lite redan ifjol och såg klart intressant ut men konkurrensen är stenhård med många målvakter.

Joel Castro Pereira (U21)
Väldigt spännande målvakt. Född i Schweiz men valt att representera Portugal. Mourinho har sagt att han kommer bli landslagsmålvakt för Portugal, svårt att säga emot det.

Ilias Moutha-Sebtaoui (U19)
Belgisk målvakt som kom från Standard Liege 2015. Var ordinarie i U18 ifjol, denna säsongen kommer han nog få rikta in sig på att vara reserv då reservlaget har många målvakter.

Alex Fojticek (U18)
Slovakisk målvakt som anlände sommaren 2016. Provspelat med Liverpool bland annat. Få matcher ifjol men lär ta över som förstemålvakt för U18.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Försvarare

Regan Poole (U20)
Kom som en etablerad mittback i League Two och förväntningarna var höga. Har varit godkänt, men finns en viss besvikelse kring honom hittills. Ändå ung och har åldern på sin sida. Utlånad nu. Växlat mellan mittback och innermittfältare i reservlaget men kan även spela ytterback.
Säsongen 2017/18 utlånad till Northampton Town.

Matthew Olosunde (U20)
Amerikan som kom i januari 2016 till klubben. Mångsidig men slagit sig in som ytterback i reservlaget. Atletisk och löpstark. Alltid villig att fylla på framåt. Gjorde en bra säsong ifjol men känns inte som någon jättetalang direkt.

Charlie Scott (U21)
Truppspelare i reservlaget. Mångsidig spelare som är född i Stoke-on-Trent. Stort frågetecken hur mycket speltid han får nu också, sista säsongen i United?

Axel Tuanzebe (U21)
Blev årets reservlagsspelare. Kapten genom nästan alla u-lag. Dröm om att bli lagkapten i a-laget. Mycket smart och duktig mittback som har det mesta i sitt register, enorm potential men behöver jobba på sitt fysiska spel samt bli mer hänsynslös i luftspelet när han ställs mot Premier League-spelare. Borde vara ett givet inslag i a-truppen.

Tyrell Warren (U20)
Ytterback i grunden, men spelat mittback med U18. Spelade lite med reservlaget ifjol men var inte så lyckad som han var i U18. Snabb och duktig med boll, frågetecken för vilken position han kommer användas på i reservlaget.

Thomas Sang (U19)
Försvarare från Liverpool, men kan också spela på mittfältet. Primärt ytterback dock. Mycket skadedrabbad spelare som tagit klivet upp i reservlaget nu.

Ro-Shaun Williams (U20)
Mittback född i Manchester med en enorm potential då han är väldigt snabb samt läser spelet bra. Skadad nästan hela fjolårssäsongen. Behöver bli mer hänsynslös i duellspelet samt hålla sig skadefri – då är han snart en a-lagsspelare.

Demetri Mitchell (U21)
Anfallare omskolad till ytterback, haft stora skadeproblem men hållit sig frisk länge nu. Var enligt mitt tycke reservlagets bästa spelare ifjol. Målfarlig, offensivt duktig men även följsam bakåt.

Jake Kenyon (U19)
Född i Salford. Ordinarie som ytterback i U18 ifjol. Bra både defensivt och offensivt. Spelskicklig.

Joe Riley (U21)
Yttermittfältare som skolats om till ytterback. Fick en del speltid under LvG men skadad mycket på sistone. En skicklig spelare men har inte riktigt åldern på sin sida, sista chansen denna säsongen är känslan.

George Tanner (U18)
Inledde sin karriär som striker men spelade ytterback i U18 ifjol. Var helt ordinarie och kommer vara det nu också. Gjorde en bra fjolårssäsong.

Lee O’Connor (U18)
Irländare som är mittfältare i grunden, men imponerade som mittback i U18 ifjol. Kommer säkerligen fortsätta i den positionen. Kommer vara en av lagets viktigaste spelare den här säsongen.

Jake Barrett (U18)
Född i Huddersfield. Mittback som också kan spela ytterback. Fick några matcher ifjol men det är den här säsongen han ska slå sig in då han nu är den äldsta försvararen i U18.

Max Dunne (U18)
Mittback som är född i Manchester men endast varit i United i drygt tre år. Fick relativt många matcher för U18 ifjol och även en för reservlaget. Tuff mittback som är stark i luften, kommer säkerligen få mycket speltid nu.

Luca Ercolani (U18)
Italienare som kom från Forli. Haft väldigt svårt att få speltid i U18 och har mestadels suttit på bänken. Bör få mer speltid nu som mittback.

Harry Spratt (U18)
Ytterback eller mittback som är född i Leeds. Fick nästan ingen speltid ifjol då McKenna var tämligen ovillig att rotera. Bör vara den som blir ordinarie vänsterback i U18.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mittfältare

Matthew Willock (U21)
Central mittfältare som tidigare varit i Arsenal. Varit uppe och nosat på a-lagsplats. Helt ordinarie i reservlaget men behöver visa ännu mer för att ta steget, solid och duktig, spelskicklig.

Scott McTominay (U21)
Central mittfältare men spelade striker ifjol, var inte särskilt lyckad där. Fått oväntat mycket förtroende av Mourinho och han har gjort det klart godkänt i a-laget. Ser dock ingen jättepotential i honom.

Devonte Redmond (U21)
Ytter i grunden men helt omskolad till innermittfältare. Född i Manchester. Var helt ordinarie i reservlaget ifjol. Bra fötter och kvick i tanken. Bör ta chansen ute på lån nu för att ha någon större framtid dock.
Utlånad till Scunthorpe till januari.

Tosin Kehinde (U20)
Innermittfältare som är född i Nigeria. Fick sparsamt med speltid ifjol men kommer säkerligen få spela mer nu. Fysiskt stark och jobbar hårt på mitten, kvick i fötterna.

Indy Boonen (U19)
Offensiv mittfältare som kom från Genk 2015. Väldigt teknisk och rörlig men skadad en del på slutet. Väldigt intressant spelare som ska försöka slå sig in i reservlaget nu.

DJ Buffonge (U20)
Kom från Fulham 2015. Bra fart i benen och är väldigt teknisk, offensiv mittfältare som också är genombrottsstark. Underskattad. Bör inte ha några problem att anpassa sig till reservlagsfotboll.

Callum Gribbin (U20)
Offensiv mittfältare med bra fötter, extremt spelskicklig och vass i avgörande lägen. Lite av en frisparksspecialist också. Kan bli en av reservlagets bästa spelare redan nu.

Ethan Hamilton (U20)
Skotsk u-landslagsman. Fysiskt stark mittfältare med ett bra vänsterskott. Väldigt målfarlig från sin innermittfältsposition.

Callum Whelan (U20)
Pålitlig innermittfältare för U18 ifjol. Kan få det svårare att få speltid i reservlaget nu dock. Spelskicklig men tuff i närkamperna.

Aidan Barlow (U18)
Offensiv mittfältare född i Salford. Vann oväntat den interna skytteligan i U18 trots relativt begränsad speltid, i ett målglatt lag säger det något. Kommer vara ordinarie nu och en av lagets stöttepelare.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Anfallare

Joshua Bohui (U19)
Kom från Brentford 2016. Snabb striker som ständigt är redo att gå i djupet. Kan bli väldigt nyttig för reservlaget men behöver utveckla sitt målskytte.

Zachary Dearnley (U20)
Anfallare med relativt bra målfacit i U18 ifjol trots att han inte var ordinarie. Kommer få det svårt att få mycket speltid i reservlaget nu.

Nishan Burkart (U18)
Striker som kom från FC Zürich ifjol. Tekniskt skicklig som gärna går rakt mot mål, kommer vara ordinarie i U18 och säkerligen göra mycket mål.

Tahith Chong (U18)
Kom från Feyenoord 2016. Offensiv mittfältare eller anfallare med enorm speed och teknik. Bra skott, bra framspelare, bra målskytt men tyvärr skadad mycket ifjol. Kommer dominera i U18.

Angel Gomes (U18)
Akademins största talang. Offensiv mittfältare som är kvick och rörlig, gör mycket mål och assist. A-lagets yngsta debutant sedan Duncan Edwards 1953. Förmodligen en framtida a-lagsspelare på permanent basis.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Ålderslistningen visar vilka turneringar som de respektive spelarna är tillgängliga för:

  • U17: Förstaårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget även nästa säsong. (Inga av spelarna som listas är U17-spelare. Presentation av U17-spelarna kommer efter hand, då spelarna har fått visa upp sig.)
  • U18: Andraårsjunior. Tillgänglig för juniorlaget den här säsongen men inte nästa.
  • U19: Får registreras för spel i Uefa Youth League. Inte tillgänglig för spel i de engelska juniorturneringarna.
  • U20: Får registreras som överårig i Uefa Youth League (maximalt tre överåriga får registreras).
  • U21: Får registreras på b-listan i Premier League-truppen.
  • U23: Tillgänglig för spel i Premier League 2 (målvakten och tre utespelare får vara överåriga).

Mer information på vår sida för ungdomstruppen.