Kieran O’Hara

Målvakten Kieran O’Hara är en produkt av Manchester Uniteds akademi. Han satt på bänken i a-laget men fick aldrig debutera.

O’Hara är född i Manchester men har irländskt pass. Målvakten kom till United i unga år men med konkurrens från Dean Henderson och Joel Pereira fick han ont om speltid i Uniteds juniorlag. Istället skickades han 17 år gammal på lån till Trafford. Därefter följde korta sejourer i Fylde, Morecambe (två gånger) och Stockport.

Säsongen 2016/17 började han etablera sig i Uniteds reservlag. Han fick också nosa på a-lagstruppen och i maj 2017 satt han på bänken i Premier League-matchen mot Crystal Palace.

Därefter följde en säsong där O’Hara var det självklara förstavalet i Uniteds reservlag. Han nominerades också till priset som årets reservlagsspelare i klubben. Samtidigt tränade han regelbundet med a-laget. Han var också med i a-lagstruppen som tredjemålvakt vid ett antal tillfällen, även om han då fick nöja sig med att sitta på läktaren.

I augusti 2018 gick han till Macclesfield Town på ett säsongslångt lån. O’Hara tog en ordinarie plats i Macclesfield och utsågs till klubbens bästa spelare.

I juli 2019 säkrade han ett nytt säsongslångt lån, den här gången till Burton Albion. Återigen tog han en ordinarie plats i laget.

Sommaren 2020 friställdes O’Hara av United. Han signerade sedan för Burton Albion på permanent basis. Nu fick han mindre förtroende. I november 2021 gick han till Scunthorpe United på ett korttidslån. I februari 2022 lämnade han Burton sedan parterna enats om att bryta kontraktet. O’Hara signerade sedan för Fleetwood Town men friställdes efter en halv säsong.

O’Hara var ordinarie målvakt för Irlands U21-landslag 2018 och 2019. I mars 2019 var han för första gången med i a-landslagstruppen. Hösten 2019 fick han göra sina första seniorlandskamper.

Rekommenderad läsning

 • Lånekollen: Säsongssummeringen

  Lånekollen: Säsongssummeringen

Senaste artiklarna om Kieran O’Hara

 • Alternativ till Sancho; Maguire fortsätter som kapten; Publik i Premier league?

  Alternativ till Sancho; Maguire fortsätter som kapten; Publik i Premier league?
  mu_oldtrafford_ne

 • Lånekollen: Betygsutdelning säsongen 2019/20

  Lånekollen: Betygsutdelning säsongen 2019/20
  mu_oldtrafford_ne

 • FA-cupens semifinalschema; Nomineringar till Månadens spelare

  FA-cupens semifinalschema; Nomineringar till Månadens spelare
  mu_oldtrafford_ne

 • Fria agenter 2020: Nio spelare friställda

  Fria agenter 2020: Nio spelare friställda

 • Reservplanen Joshua King; Ighalo återvänder till Kina; United river fakturor

  Reservplanen Joshua King; Ighalo återvänder till Kina; United river fakturor
  mu_oldtrafford_ne

 • Lånekollen: Säsongens sista?

  Lånekollen: Säsongens sista?
  mu_oldtrafford_ne

Biografin uppdaterad i juni 2022 (uppdateras på säsongsbasis).