Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andreas Pereira signerade nytt kontrakt och Scott McTominay till a-laget

Embed from Getty Images

Manchester United meddelade igår att Andreas Pereira har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller till sommaren 2019, med option på ytterligare ett år.

United meddelar också att Scott McTominay flyttas upp till a-lagstruppen, till följd av att Pereira lånas ut.

Pereira ska spendera den här säsongen på lån i Valencia. Det är andra året i rad som han går på lån till Spanien.

Sommaren 2012 värvades Pereira till Uniteds akademi från PSV Eindhoven. I augusti 2014 gjorde han a-lagsdebut och han signerade sedan ett nytt kontrakt i maj 2015. Till dags dato har han ett mål på tretton matcher för United, elva av matcherna dock som inhoppare.

Andreas Pereira:

Jag är jätteglad att jag har förlängt mitt kontrakt med den här fantastiska klubben. Managern bygger ett fantastiskt lag här och jag vill vara en del av det så snart som möjligt. Jag kommer att fortsätta min utveckling här i Valencia den här säsongen med hoppet att jag får massor av minuter på planen. Jag skulle vilja tacka managern för hans hjälp och vägledning och för den tillit han har visat mig.

José Mourinho:

Andreas är redan en väldigt bra fotbollsspelare. Han är en ung spelare med naturlig förmåga och en bra attityd för att fortsätta sin utveckling. Jag tvivlar inte på att han har potentialen att bli en av de framtida fantastiska spelarna i den här klubben.

McTominay uppflyttad till a-laget

En som definitivt gynnas av att Pereira går till Valencia på lån är Scott McTominay. Den unga mittfältaren flyttas nämligen upp till a-lagstruppen och tar platsen som Pereira lämnade vakant.

McTominay började figurera i utkanten av truppen i slutet på förra säsongen. Han gjorde a-lagsdebut med ett inhopp borta mot Arsenal och fick sedan chansen från start hemma mot Crystal Palace.

I somras fick McTominay följa med på a-lagets sommarturné men han fick i slutändan nöja sig med att fortsätta i reservlaget. Det har nu ändrats och McTominay är nu formellt uppflyttad till a-laget.

Troligen kommer McTominay spela i nummer 39, precis som förra säsongen. Men på den officiella hemsidan noterar United att det ännu inte är bekräftat.

Med McTominay uppflyttad har Mourinho 26 spelare i a-laget, varav tre målvakter.

Målvakter: De Gea, Romero, J Pereira
Försvarare: Lindelöf, Bailly, Jones, Rojo, Smalling, Blind, Shaw, Valencia, Darmian, Tuanzebe
Mittfältare: Pogba, Mata, Lingard, Carrick, Young, Herrera, Mkhitaryan, Fellaini, Matic, McTominay
Anfallare: Lukaku, Ibrahimovic, Martial, Rashford

Då Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo båda är långtidsskadade betyder det att Mourinho får klara sig med 21 utespelare under den första delen av säsongen. Då finns dessutom fortsatta frågetecken kring statusen på Luke Shaw och Ashley Young. Vidare är nog Axel Tuanzebe och McTominay spelare som Mourinho inte gärna vill matcha överdrivet ofta. Så inte tu tal om att a-lagstruppen ser aningen tunn ut.

Från reservlaget kan Demetri Mitchell tänkas kliva upp men i övrigt ser jag inga spelare som är potentiella a-lagsspelare den här säsongen. De äldre spelarna i reservlaget är helt enkelt inte tillräckligt bra, medan de yngre ännu inte är redo.