Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Andreas Pereira till Valencia på lån

Sent på fredagskvällen bekräftar Valencia att klubben har signerat Andreas Pereira från Manchester United på ett säsongslångt lån. Rykten i Spanien säger samtidigt att Pereira har förlängt sitt kontrakt med Manchester United.

Enligt spanska AS betalar Valencia tre miljoner euro till United och lånet sker utan köpoption.

Det blir andra säsongen i rad som Pereira kommer att spela i den spanska ligan. Förra säsongen spelade han för bottenlaget Granada, där han imponerade stort.

Det har ryktats till och från om att Pereira skulle gå till Valencia men de ryktena avskrevs på torsdagen. I Spanien stängde dock transferfönstret först på fredagen och en kort tid före deadline kunde Valencia presentera Pereira.

Pereira värvades till Uniteds akademi från PSV Eindhoven sommaren 2012. Han stod tidigt ut som en av de bästa unga spelarna i klubben. För tre år sedan gjorde han sin a-lagsdebut mot MK Dons i ligacupen. Pereira började sedan etablera sig i a-laget under säsongen 2015/16.

Förra säsongen gick han så till Granada på lån. Där tog han en given plats i startelvan. Tanken var att han den här säsongen skulle få chansen att etablera sig i Uniteds a-lag men spelaren ska ha önskat en ny säsong på lån.

Det spekuleras i Spanien om att Pereira innan han gick på lån skrev på ett nytt kontrakt med United.

Spontant kan jag känna att det borde ha funnits en plats för Pereira i Uniteds trupp den här säsongen. Bredden offensivt är inte överdrivet bra och det borde ha funnits gott om chanser att ge honom speltid.

Jag kan också tycka att det är märkligt att han går till Spanien igen. Ja, Valencia är givetvis ett stort steg uppåt mot Granada men han har redan visat att han klarar av den spanska ligan. Då hade det varit mycket intressantare att se honom en säsong i England. Att Pereira nu ändå går på lån indikerar möjligen att José Mourinho inte håller honom väldigt högt.

Men det är som det är.

Vi önskar givetvis Andreas Pereira lycka till i Valencia!