Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi har inte spenderat tillräckligt mycket pengar

Manchester United fick igår nöja sig med 2-2 mot Burnley i Premier League. Det såg länge ut att bli förlust, då Burnley gled ifrån till 2-0. United kom dock tillbaka genom två mål av inhopparen Jesse Lingard.

Lingard har nu skjutit nio mål den här säsongen. Med det är han, tillsammans med Marcus Rashford, näst bäst i United. Romelu Lukaku är givetvis etta, på femton mål. Anthony Martial är fyra i den interna skytteligan på nio mål. Sedan är det ett långt hopp till Marouane Fellaini på fyra mål.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

Stora delar av José Mourinhos presskonferens tog vi upp i matchdagsbloggen igår. Där finns också Mourinhos intervju med MUTV och även en intervju som Jesse Lingard gjorde med Uniteds egen tevekanal.

Det som i efterhand har fått störst uppmärksamhet är avslutningen.

Ni har tagit åtta poäng från de femton senaste nu. Det är inte acceptabelt för en klubb som Manchester United, som slåss om titeln. Hur förklarar du det? Hur förändrar du det?

“När du säger ‘en klubb som Manchester United’, tycker du inte att Milan är lika stora som oss? Milan som en klubb, är de inte lika stora som oss?”

Reportern förstår inte riktigt och Mourinho förtydligar.

“AC Milan. Tycker du inte att de är lika stora som vi är? Tycker du inte att Real Madrid är lika stora som vi är? Tycker du inte att Inter Milan är lika stora som vi är? Det finns många stora klubbar. Du säger stora klubbar, jag vet vad som är en storklubb. Jag vet vad en storklubb är.”

Hur förändrar du det?

“En sak är en storklubb, en annan sak är ett stort fotbollslag, det är två olika saker. Vi är i det andra året av att försöka återuppbygga ett fotbollslag som ni vet inte är ett av de bästa i världen. Så när du pratar om ansvar att vinna Premier League. Har inte Tottenham det ansvaret? För att de inte har samma historia som oss. Arsenal har inget ansvar att vinna, Chelsea har inget ansvar att vinna.

“Manchester city köper ytterbackar för priset av anfallare. Ni vet. Så när ni pratar om stora fotbollsklubbar pratar ni om historien.”

Ni har också spenderat pengar…

“Okej, okej. Det är inte tillräckligt. Det är inte tillräckligt. Det är inte tillräckligt.”

Du behöver mer pengar…

“Och priset för de stora klubbarna är annorlunda än priset för de andra klubbarna. Så de stora historiska klubbarna straffas vanligen på marknaden för den historiken.”

Ingen avstängning för Rojo

Marcos Rojo drog igår på sig sin femte varning i de engelska turneringarna den här säsongen. Det skulle tidigare ha resulterat i avstängning i en match men inför den här säsongen förändrades reglerna.

Tidigare gällde att fem varningar före nyår gav avstängning. Numer är gränsen den 31 december eller lagets 19:e match i Premier League, vad som kommer tidigast. Gårdagens match var Uniteds 20:e ligamatch för säsongen. Rojo slipper således avstängning.

Även gränsen för avstängning efter tio varningar (då spelaren blir avstängd i två matcher) har justerats. Nu är gränsen den 32:a matchen i Premier League (tidigare den andra söndagen i april).

Mkhitaryan bäst i Armenien

Henrikh Mkhitaryan har, för sjunde året i rad och åttonde gången totalt, utsetts till Armeniens bästa fotbollsspelare.

United förbereder bud på Sessegnon

Manchester United förbereder ett bud på Fulhams tonårssensation Ryan Sessegnon, rapporterar Guardian. Även Real Madrid och Tottenham ska vara intresserade.

Sessegnon, som föddes i maj år 2000, spelar vanligen som vänsterback men kan även spela längre fram i planen. Jämförelserna med Gareth Bale, som också kom fram som vänsterback, är uppenbara.

Den här säsongen har Sessegnon startat i samtliga 24 matcher som Fulham har spelat i Championship. Han blev utbytt mitt i andra halvlek i premiären men har efter det spelat varenda minut. I statistiken ser vi fem mål (samtliga då han har spelat yttermittfältare), tre assists och två varningar.

Förra säsongen gjorde han sju mål och fyra assists på totalt 30 matcher (cuperna inkluderade). Fortfarande bara 17 år gammal har han hunnit göra 56 seniormatcher.

United ska vara redo med ett inledande bud på 25 miljoner pund men troligen kommer det att krävas mer än 30 miljoner pund om Fulham ska lockas till att sälja.

Sevilla sparkar tränaren

Då Manchester United ska möta Sevilla i Champions League kan det vara på sin plats att notera att den spanska klubben har sparkat sin tränare Eduardo Berizzo. Högst anmärkningsvärt, då Berizzo nyligen återvände till jobbet efter cancerbehandling.