Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det enda Paul Scholes gör är att kritisera

Anthony Martial och Jesse Lingard sköt varsitt fint mål när Manchester United igår bortabesegrade Everton med 2-0. Det var emellertid Paul Pogba som var matchens centralfigur, vilket bland annat noteras då den franska mittfältaren slog passningarna till de båda målen.

Pogba fick igår spela i en offensivare position än han har gjort på slutet. Många har önskat det och det önskade bytet gav exakt den effekt som önskades, åtminstone i den andra halvleken.

Huruvida Pogba fortsätter i den offensivare positionen återstår att se. Jag tycker kanske att det borde gå att hitta en balans där vi kan spela Pogba längre fram i planen utan att offra en offensiv spelare. Får jag upprepa mig själv så tycker jag att det skulle vara intressant att testa Jesse Lingard i rollen som Ander Herrera hade igår. Även Juan Mata skulle kunna vara ett alternativ i den rollen. Åtminstone när vi möter lag som kan förväntas parkera bussen.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho fick igår äntligen sammanfatta en seger och en gedigen insats. Istället för att vinkla positivt valde Uniteds manager att istället diskutera Paul Scholes.

“Jag tycker att vi spelade väldigt bra. Andra halvlek bättre än den första. Andra delen av första halvlek bättre än första halvan av andra halvlek. Jag tycker att vi alltid förbättrade oss, från minut 1 till minut 70. Vi förbättrade oss hela tiden.

“Runt minut 70 hade de en liten reaktion och Goodison Park vaknade. Vi var under lite press men bortsett från det hade vi bollen, vi flyttade bollen, vi var bekväma med bollen och skapade mycket. Målen är fenomenala. Matas skott var en fantastisk aktion. En otrolig räddning av pojken längs marken med vänsterhanden. Några inlägg framför mål. Jag tycker att vi spelade väldigt bra.”

En annan taktik: “Vi hittade ett sätt att spela utan en spelare som Lukaku, som Zlatan. Mer dynamik och mer frihet.

“Vi tyckte att det var viktigt med en tredje mittfältare – trötta spelare och inte många att rotera med.”

Paul Pogba fick kritik efter förra matchen. Paul Scholes sa att han promenerade genom matcherna…

“Ja…”

Känner du att han svarade på den kritiken idag?

“Ni vet… Jag tycker att det enda Paul Scholes gör är att kritisera. Jag tycker inte att han kommenterar. Jag tycker att han kritiserar, vilket är en annan sak. Men… Ni vet… Inte alla av oss måste vara fenomenala som han var som en spelare. Han var fenomenal som spelare. Det betyder inte att vi alla måste vara fenomenala.”

Tycker du att Pogba svarade på den kritiken med prestationen idag? Han var väldigt inflytelserik i andra halvlek.

“Paul försöker göra sitt bästa hela tiden. Ibland spelar han väldigt bra, ibland spelar han bra och ibland spelar han inte så bra. Ni vet… Det är inte Pauls fel att han tjänar mycket mer pengar än Paul Scholes. Det är inte Paul Pogbas fel. Det är bara så fotbollen är.

“Jag tror att Scholes kommer att gå till historien som en fenomenal spelare. Inte som en expert. Så jag föredrar att se på honom som en fenomenal spelare, som gav så mycket till klubben som jag är stolt att representera och ge mitt ödmjuka bidrag till. Varje dag försöker jag göra mitt bästa.

“Om Paul [Scholes] en dag bestämmer sig för att bli manager hoppas jag att han kan vara 25 procent så framgångsrik som jag. För 25 procent… 50 procent är tolv och en halv trofé. 25 procent är runt sex. Är han 25 procent kommer han att vara ganska nöjd.

“I mitt sinne är Paul Scholes en fenomenal spelare, en av de allra bästa jag har sett spela på mittfältet. Och han gav så mycket till min klubb att jag bara kan tacka honom för det. För den här klubbens prestige baseras på att folk som han var så framgångsrika här.”

Ganska många före detta spelare är inflytelserika experter. Hur frustrerande är det för dig att de konstant kritiserar laget?

“Jag tror att de skulle vilja vara här. De skulle älska att vara i klubben. Och det är ett problem jag inte kan lösa.”

Silly season: Mourinho säger att han inte vet om United kommer att värva i januari. “Om någon kommer så välkommen! Om ingen kommer så kommer vi att slåss med spelarna vi har.”

Skadeläget: “Idag hade jag inte en enda spelare till att välja på. Till och med Chris Smalling var på bänken men han kunde bara spela i en nödsituation de sista fem minuterna. Om de flyttar upp Michael Keane på topp sista fem minuterna tar jag in Chris Smalling för att hjälpa till. Något sådant. Men Chris var inte i kondition att spela. Så alla spelarna här var spelarna vi hade.”

Då Mourinho säger som han gör kan vi anta att Scott McTominay är skadad. Han har varit utanför truppen de senaste matcherna men hans frånvaro har inte diskuterats.

Kommer någon spelare tillbaka till på fredag?

“Om någon av spelarna är tillbaka på fredag? Jag tror inte det. Kanske kan Smalling ta det steget. Jag tror inte det. Nej.”

Mer från Mourinho – och även från Paul Pogba – i gårdagens matchdagsblogg.

Mourinho om Lukaku

“Jag skulle säga en veckas [frånvaro för Lukaku]. Det är inget väldigt viktigt, bara ett litet skydd, men inget problem,” sa José Mourinho till Sky Sports om Romelu Lukaku inför gårdagens match.

“Kanske Romelu kan spela [mot Derby],” sa Mourinho sedan på presskonferensen efter matchen.

“Det var en försiktighetsåtgärd från doktorn, han följde reglerna för att skydda situationen. Men Romelu var i omklädningsrummet och förlorade aldrig minnet. Han visste vad som hände. Han kom inte idag för att följa protokollet. Men han ville spela. Vi var tvingade att stoppa honom från spel. Han sa ‘jag känner mig fantastisk, jag borde spela’. Men för att följa protokollet och också för att skydda spelade vi honom inte.”

Allardyces presskonferens

Evertons manager Sam Allardyce fick också sammanfatta matchen på en presskonferens.

“Jag var väldigt besviken på hur vi släppte in de två målen idag mot Man United, genom att verkligen ge dem möjligheten att göra mål när vi inte behövde göra det. Båda målen berodde egentligen på våra misstag.”

Stoke överväger Hughes framtid

United möter Derby i FA-cupen på fredag. Därefter väntar ligamatch mot Stoke. Vem som är manager för Stoke då återstår att se. Efter en mycket svag första halva på säsongen uppges det nu att Stoke överväger att byta manager.

Klubben vill dock inte sparka Hughes utan att ha en ersättare klar.

Blandade reaktioner

Efter en tids svaga resultat var Uniteds spelare på gott humör efter gårdagens seger.

Res med oss till Manchester!