Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag tycker att Sánchez var fullständig världsklass

Manchester United tog igår en bekväm 4-0-seger borta mot Yeovil Town i FA-cupen. Det gav avancemang till cupens femte omgång (lottning på måndag kväll).

Fokus igår var förstås på Uniteddebutanten Alexis Sánchez men även Angel Gomes var föremål för uppmärksamhet.

United har inlett 2018 med fem vinster på fem försök och noll insläppta mål (ja, United har sex raka nollor nu, inkluderat Southamptonmatchen, som avslutade 2017).

Mer från gårdagens match:

Höjdpunkter

Mourinhos presskonferens

“Jag tycker att det var en professionell insats,” inledde José Mourinho presskonferensen efter Uniteds seger.

“De hade erfarenheten för ett par år sedan. Spelarna hade den erfarenheten och visste att det skulle bli svårt tills vi gjorde det första målet. Om de hade gjort första målet skulle det ha blivit ännu svårare. Första halvleken var svår, de var välorganiserade.

“Laget var professionellt. I andra halvlek hittade vi ytor som vi inte hade i första halvlek. Andra målet kom och game over.”

Yeovil spelade emellanåt småfult, vilket Mourinho var förberedd på. Men han vill att domarna ska göra mer för att skydda spelarna.

“Jag gjorde också mitt jobb bra och jag sa till spelarna att de skulle vara beredda på det och aldrig reagera. Ibland i såna här matcher tappar toppspelarna sina huvuden och sin balans och då är det de som straffas.

“Jag förstår Pauls [domaren Paul Tierney, red. anm.] beslut att inte visa det röda kortet, för det här är en speciell dag. Tio mot elva i det skedet av matchen är game over. Så jag förstår Pauls beslut. Men vi älskar FA-cupen, vi älskar att komma till såna här arenor. Men spelarna behöver lite skydd.”

Mer från Mourinho (om Sánchez och Gomes) nedan och i gårdagens matchdagsblogg, där vi också bjuder på kommentarer från Ander Herrera och Jesse Lingard.

Yeovils manager Darren Way pratade också på en presskonferens. Han pratade väldigt positivt om Manchester United och José Mourinho.

Sánchez matchens lirare

Alexis Sánchez fick så göra sin efterlängtade debut igår. Det slutade med en assist till Ander Herreras mål. Sánchez var också näst sista Unitedspelare på bollen före Marcus Rashfords 1-0-mål, men där var en motståndare emellan och tog bort assisten. Oavsett så utsågs Sánchez till matchens bästa spelare, både officiellt och i Uniteds omröstning på Twitter.

“Jag är väldigt nöjd,” kommenterade José Mourinho. “Jag tycker att inte var någon överraskning för någon. Tre och ett halvt år i Premier League med spel varje vecka. Alla vet vad Alexis är, det är en spelare som du köper och du sätter inget frågetecken framför. Du tänker inte på anpassning, och liknande, till den engelska fotbollen.

“Ingen överraskning för oss, en fantastisk spelare. Han har visat det i tre år, han har visat det de tre senaste dagarna när han har tränat med oss. Ett otroligt tillskott för oss.”

För Mourinho var det självklart att Sánchez skulle spela igår.

“Jag tycker att han behövde spela. Han spelade inte för Arsenal de senaste två eller tre matcherna. Hans träningar var inte bra, när du har halva kroppen på [Arsenal Stadium] och halva i Manchester. Du tränar inte bra. Han behöver träna bra, som han gjorde. Han behövde spela. Det var bra, för folk börjar förstå hans spel bättre och han förstår också bättre hur hans lagkamrater spelar.”

Sánchez fick en hel del stryk under matchen men det ska inte vara något problem.

“Jag var imponerad av hans attityd. […] Det som är bra med Alexis är att han är en tuff kille, han har bra mentalitet och jag är nöjd med allt han gjorde.”

Mer från Mourinho: “Han var billig, eller hur!? Fri transfer, han var gratis! Så för det priset är det fantastiskt!

“Alla måste vara överens om att han är en fantastisk spelare och laget som fick honom fick ett plus. Vi har en bra grupp offensiva spelare. Vi spelade med tre av dem idag, Lingard var på bänken, Lukaku var på bänken. Zlatan var hemma, Martial var hemma. Så vi har en bra grupp. [Alexis] kvalitet är ett plus och hans erfarenhet är ytterligare ett plus.”

Yeovils Twitterkonto var inte lika imponerade av Sánchez och tycker att beslutet att utse Sánchez till matchens lirare var kommersiellt.

“Jag tycker att Sánchez var fullständig världsklass,” kommenterade Yeovils manager Darren Way, på sin presskonferens. Tydligt åtminstone att det inte är Way som sköter klubbens Twitterkonto.

Giriga Gomes!

Angel Gomes fick ett kort inhopp igår och han hann visa att han har mycket boll i kroppen. Det var också nära att Gomes fick göra mål men hans skott gick på fel sida stolpen.

“Giriga Gomes!” skämtade José Mourinho med MUTV. “Han ville göra det målet! Men det är normalt. Det är kul och bra för honom. Så, så ung. Förra året fick han sin debut och han har tränat med oss då och då. Han hade den här känslan av att vara i a-laget och givetvis hade han självförtroende och kvalitet. Jag är glad för ungen!”

Även Michael Carrick fick prata om Gomes:

“Jag ville att han skulle göra mål. Han har gjort det fantastiskt och det är vad det handlar om. Han tar sig an folk och går förbi dem. Han kommer antagligen att vara lite frustrerad att han träffade utsidan av nätet men jag tycker att han har gjort det fantastiskt.

“Det är fantastiskt att se grabbarna komma fram och få en chans. Han tränade med oss senaste veckan och kom in som inhoppare, så det är en fantastisk kväll för honom.”

Landslagsspel för ungdomar

Mason Greenwood, Ethan Laird och James Garner har återigen kallats upp till det engelska U17-landslaget. England har EM på hemmaplan i år och Unitedtrion bör ha utmärkta chanser att slå sig in, inte bara i truppen, utan i startelvan.

Samtidigt har U16-spelaren Teden Mengi kallats upp till U16-landslaget. (Värt att notera att Greenwood räknas som U16-spelare av FA men som U17-spelare av Uefa.)

Arsenal tar på sig skulden

I samband med övergången till Manchester United var det meningen att Alexis Sánchez skulle på dopningskontroll. Det var bara det att han befann sig i Manchester på läkarundersökning och inte på Arsenals träningsanläggning, där det var meddelat att han skulle befinna sig.

Således är det ett brott mot dopningsreglerna, som kräver att klubbarna ska meddela när en spelare missar en träning. Detta glömde Arsenal bort och Arsène Wenger och Londonklubben tog på sig skulden, rapporterar Guardian.

Det hela kommer sannolikt att klassas som ett misstag och möjligen delas en varning ut. Ingenstans ska det finnas någon som menar att Arsenal, United eller Sánchez har handlat felaktigt.

Sánchez 909

I och med att Alexis Sánchez gjorde debut har nu 909 spelare från 42 nationer representerat Manchester United (lite beroende på hur en räknar, nationer är komplicerade).

Komplett lista finns på hemsidan!

Twitterreaktioner