Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Yeovil – Manchester United 0-4

Embed from Getty Images

United kunde, utan större problem, avfärda League Two-laget Yeovil Town med 4-0 på bortaplan. Marcus Rashford satte det viktiga 1-0 fem minuter innan halvtidsvilan och i den andra halvleken utökade Ander Herrera, Jesse Lingard och Romelu Lukaku till 4-0. Siffrorna speglade inte riktigt matchen där United var ganska effektiva i slutet av matchen. Det vi förutom det fina resultatet tar med oss var förstås Alexis Sanchez debut och fina spel men även att Michael Carrick var tillbaka i spel igen samt att Angel Gomes fick speltid.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Fick jobba inledningsvis och stod för en väldigt bra räddning när resten av laget inte riktigt hade vaknat vid ställningen 0-0. Hade sedan en lugn match och knappt något att göra i den andra halvleken. Stabil och lugn.

Matteo Darmian: 4

Bidrog i princip ingenting offensivt mot ett bottenlag i League Two där United ägde matchen. Var svag även defensivt de få gånger han ställdes på prov och det är svårt att motivera varför han över huvud taget är kvar i klubben fortfarande och en ännu större gåta att han fortsätter att få speltid.

Victor Nilsson Lindelöf: 5

Inledde skakigt och hade överlag svårt i duellspelet mot Yeovils forwards. Hade några konstiga moment där han bland annat nickade en spelare i ryggen. Men han spelade upp sig ju längre matchen gick och stod inte för något avgörande misstag. Däremot gjorde han inget för att visa att han bör ta en ordinarie plats i mittförsvaret och stärkte inte sina chanser där.

Marcus Rojo: 5

Likt Lindelöf inledde han skakigt i början. Spelade också upp sig ju längre matchen led men visade inte heller att han ska vara ordinarie.

Luke Shaw: 6,5

Den i backlinjen som erbjöd mest. Skötte sig klanderfritt defensivt och erbjöd ofta alternativ framåt. Var också nära att bli målskytt men dröjde lite med avslutet. Överlag ännu en bra match av Shaw som visar att vänsterbacksplatsen borde vara hans.

Michael Carrick: 7

Gjorde sin första start sedan september och styrde och ställde som om han aldrig hade varit borta. Syntes inte mycket, men i det tysta gjorde han jobbet och såg till att United hade kontroll på matchen. Men framför allt skönt att se Michael Carrick spela fotboll igen!

Ander Herrera: 6,5

Avslutade ett snyggt anfall på ett snyggt sätt och stod överlag för en stabil insats på mittfältet. Kanske skulle behöva visa mer, äga matchen på ett tydligare sätt för att ta den riktiga chansen och slå sig in i förstaelvan.

Scott McTominay: 5,5

Hade ett bra avslut i den första halvleken men målvakten gjorde en fin räddning. Gav bort en del bollar och såg inte riktigt hemma ut på mittfältet, en av hans svagare insatser i Unitedtröjan. Varnad för en ful och sen tackling dessutom.

Juan Mata: 6

Utbytt ´65. Bidrog inte tillräckligt offensivt för att få mer än godkänt. Bör definitivt vara involverad i fler farligheter och skapa fler chanser mot den här typen av motstånd men lyckades inte med det. Var involverad i Uniteds andra mål men helhetsintrycket är att han inte gjorde sin bästa match.

Alexis Sanchez: 8

Utbytt ´72. Uniteds bästa spelare för dagen. Var involverad i det mesta United skapade och stod också för framspelningar till två av målen. Hade fler spelare varit mer aktiva och löpt mer runt honom är jag övertygad om att han hade fått en assist till. Slog visserligen bort lite passningar men så länge man bidrar så mycket är det okej.

Marcus Rashford: 7

Utbytt ’88. En del frustration kring honom men jobbade stenhårt matchen igenom och blev dessutom målskytt, äntligen. Ett påpassligt mål från den unge anfallaren. Visade inte direkt att han ska ta en startplats mot Tottenham, men viktigt att han fick göra mål.

Romelu Lukaku: 7

Inbytt ’65. Kom in och var väldigt pigg. Stod dessutom för ett snyggt mål. Det var dock en passande matchbild för Lukaku som fick mycket ytor att jobba på och gjorde det väldigt bra. Nyttigt inför Spurs att han fick ett mål och några, om än få, minuter med Alexis Sanchez.

Jesse Lingard: 7

Inbytt ’72. Likt Lukaku gjorde han en väldigt piggt inhopp men det var också en passande matchbild för Lingard som återigen stod för ett drömmål.

Angel Gomes: N/A

Inbytt ’88. Höll på att bli målskytt direkt när han dribblade sig loss på kanten och avslutade men tyvärr blev det inget av det. Var sedan involverad i speluppbyggnaden till Uniteds fjärde mål. På sina fem minuter hann Gomes sätta ett rejält avtryck i alla fall och det är väldigt tråkigt att han inte fick spela mer än så. Om jag ska vara ärlig kan jag inte förstå tankegången med att byta in Lingard istället för Gomes i en match som redan är avgjord. Jag tycker dessutom att han visade tydligt att han var redo för uppgiften och redo för mer speltid.