Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Yeovil Town – Manchester United (nyförvärvets första dans)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Yeovil Town i FA-cupen. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Matchdagsbloggen görs idag av Gustav Brinck-Larsen och Mikael Österdahl, eventuellt med assistans från Marcus Beijar.

 

Yeovil Town – Manchester United 0-4 (0-1)

 

FA Challenge Cup, omgång 4 • 2018-01-26, 20.55 • Huish Park, Yeovil • publik: 9195 • domare: Paul Tierney


     (1)   Francois Zoko
     (29)   Nathan Smith
 0-1 (41)   Marcus Rashford
     (47)   Omar Sowunmi
 0-2 (61)   Ander Herrera (Sánchez)
     (81)   Scott McTominay
 0-3 (83)   Jesse Lingard (Darmian)
 0-4 (90+3) Romelu Lukaku (Rojo)


Manchester United

Romero; Darmian, Lindelöf, Rojo, Shaw; Carrick, Herrera; Mata (Lukaku 65), McTominay, Sánchez (Lingard 72); Rashford (Gomes 88)

Avbyare: J Pereira, Smalling, Young, Matic

Yeovil Town

Krysiak, N Smith, Bird (Browne 56), Wing (C Smith 83), Gray, Dickson, Zoko, Surridge, Green (Fisher 69), Sowunmi, James

Avbyare: Maddison, Whelan, C Smith, Gobern, Santos, Browne, Fisher

Updated: 2018/01/26 22:51
2018/01/26 23:10
Tack för ikväll

Manchester United är i omgång 5 i FA-cupen. Lottning på måndag kväll. Med de orden stänger vi matchdagsbloggen för ikväll. Tack för att ni var med!

 

Snackisarna är ute! och på vloggen håller Björn och Gustav låda just nu.

 

 

2018/01/26 23:08
Videointervjuer

Nedan har ni intervjuerna med Herrera, Lingard och Mourinho i textformat. Här kommer de också i videoformat.

 

 

2018/01/26 23:06
Mourinho: Mognad och kvalitet från Alexis

José Mourinho fick också ett kort samtal med BBC efter Uniteds seger.

”De här matcherna är svåra om inte attityden är korrekt. Trots att den var det gav de oss problem i första halvlek, de pressade och sprang, spelade på bollen, ibland på benskydden… Men fantastisk attityd från dem.

”Men jag tycker att vi var professionella. I andra halvlek ledde vi med 1-0 och hade kontroll på matchen. Vi hade mer kvalitet och intensitet och dödade matchen.”

Jag måste fråga om Alexis Sánchez…

”Ett fantastiskt tillskott. Alla är glada att han har kommit. Alexis är en fantastisk spelare för oss. Frågan är alltid vem som ska utelämnas… Så är det inte för oss! För oss handlar det om att vi har en fantastisk grupp offensiva spelare. Han har lite mer mognad, erfarenhet.

”Hans beslut för kontringen till 2-0 är beslut som en spelare som Marcus [Rashford] fortfarande är för nervös för att fatta den sortens beslut. Så han kommer att ge oss extra mognad och klass. Han var angelägen att spela. Jag visste att det inte skulle vara enkelt för honom. Jag är nöjd med hans insats.”

2018/01/26 23:00
Herrera och Lingard hyllar attityden

Målskyttarna Ander Herrera och Jesse Lingard fick samtala med BBC kort efter slutsignal.

 

Ander Herrera:

”Det var hårt arbete. Det är inte enkelt att komma hit. Vi gjorde det bra och seriöst, det är därför vi vann med 4-0. Jag tycker att vi kan vara väldigt nöjda.”

Om Sánchez:

”Jag tycker att han kan spela var som helst, han är en fantastisk spelare. Attityden han visar är otrolig. Han kämpar om varje boll. Det är otroligt att han är med oss, vi ska njuta av honom, fansen kommer att njuta av honom. Men det här är ett lag och idag gjorde vi alla det bra.”

Jesse Lingard:

”Vi var tvingade att se till att attityden var den bästa. Det skulle alltid bli en tuff match. Alla var redo att påverka.”

Om FA-cupen:

”Det är väldigt viktigt, varje turnering är alltid viktig. Det är fantastiskt att vinna titlar, det är därför vi är här och det är därför vi spelar för Manchester United.”

 

2018/01/26 22:51
Yeovil – United 0-4

Manchester United gick utan problem vidare till omgång 5 i FA-cupen. Detta via 4-0 mot Yeovil Town på bortaplan.

 

Marcus Rashford gav United ledningen i slutet av första halvlek. I andra halvlek sköt Ander Herrera, Jesse Lingard och Romelu Lukaku varsitt mål.

 

Ingen propagandafotboll från Uniteds sida men mer än tillräckligt.

 

Alexis Sánchez fick 72 minuter i Uniteddebuten och låg bakom båda målen. En positiv insats och för mig Uniteds bästa spelare.

 

Angel Gomes fick ett kort inhopp i slutskedet och var inte långt ifrån att göra mål. Positivt var också att han var inblandad i förarbetet till Lukakus 4-0-mål.

 

/Österdahl

Updated: 2018/01/26 22:54
2018/01/26 20:48
Fem minuter kvar

Tvåan i Premier League mot ett bottenlag i League Two. Elvorna är redo, arenan är fullsatt, stämningen är på topp och det är ca två grader i luften – det är FA-cupen helt enkelt.

 

Nu kör vi! Come on United!

 

2018/01/26 20:43
Mourinho promotar

Fina scener visades precis. Mourinho och Yeovils tränare, Darren May, stod tillsammans med ett gäng barn iklädda Yeovilkläder och tog ett lagfoto. När de bröt upp gjorde Mourinho high five och kramades med barnen som vågade sig fram.

 

Riktigt fint tycker jag. Visar på mänsklighet, något man inte kan ha för mycket av.

 

2018/01/26 20:29
Jag ber om ursäkt…

För Sanchezhetsandet. Men när en världsspelare debuterar för Manchester United blir i alla fall jag lite exalterad.

Hör ser hans första steg på hans första uppvärmning (åh Gud, låter som jag pratar om en nyfödd) inför hans första match med United. Slå på ljudet på slutet så hör ni hur han får extra mycket burop från Yeovil-publiken när speakern ropar upp Uniteds startelva.


/Brinck

 

2018/01/26 20:21
Laget anländer

United har anlänt till arenan och bör vara på väg till uppvärmning i detta nu.

 

 

 

2018/01/26 20:10
Live efter matchen

Precis som vanligt kommer Snackisar en kort stund efter matchen, och under morgondagen läggs också Spelarbetyg ut.

 

På Muss officella Facebooksida kommer också Björn Appelgren och Gustav Brinck-Larsen att köra en livesändning direkt efter matchen. Det vill ni inte missa, så häng med oss där och kom med bra frågor när matchen är slut.

 

2018/01/26 19:58
Tankar om Yeovils elva

Med risk för att jinxa det, men jag känner inte igen någon. Förhoppningsvis vet jag inte mycket mer om dem efter ikväll heller.

 

/Brinck

Updated: 2018/01/26 20:13
2018/01/26 19:57
Yeovils elva

Efter mycket sökande har vi nu också fått tag i Yeovils startelva.

 

2018/01/26 19:55
Tankar om elvan

Det tar tid att få tag i Yeovils startelva, så istället tittar på vi närmare på Uniteds som innehåller ett flertal överraskningar, åtminstone för mig.

Vi börjar med det givna; Alexis Sanchez startar för Manchester United. Därmed har klubben en ny nummer 7, som garanterat vill bringa ny ära till det numret. Han står uppställd näst längst ned på elvan som United publicerat på Twitter. Dessa har dock ingen insyn i hur Mourinho tänker, så på vilken position han faktiskt startar får vi se när matchen drar igång.

Rolig sak nummer 2: Michael Carrick startar. Lagkapten Carrick har haft en rent ut sagt för jävlig säsong, med vadproblem och hjärtoperation. Idag får han dock efterlängtade minuter på mittfältet. Med tanke på att även Herrera och McTominay startar hoppas och tror jag att han fungerar som ankare på ett tremannamittfält.

Rolig sak nummer 3: Victor Lindelöf får starta igen. Nej, vi hade knappast brytt oss om han inte vore svensk. Men nu är han svensk, och då blir det lite extra snack om honom. Och idag bildar han mittbackspar tillsammans med Marcos Rojo. José Mourinho räknar tydligen inte med att behöva försvara speciellt mycket, utan spelare två förhållandevis spelkunniga mittbackar.

Oväntat: Matteo Darmian startar! Det såg jag inte komma. Men, det får vi väl se som roligt för italienaren. Skall ha få några minuters spel den här våren är det väl i den här typen av matcher.

Och sist, Marcus Rashford. Står uppställd som forward, men kan lika gärna bli till vänster. Jag hoppas innerligt att han får in en boll ikväll, det förtjänar killen efter en tyngre period.

/Brinck

Updated: 2018/01/26 19:58
2018/01/26 19:41
Dagens elva

Alexis Sanchez startar!

 

 

 

2018/01/26 19:24
Ca 15 till elva

I FA-cupen skall laguppställningarna släppas ca 75 minuter före matchstart, alltså 19.40 idag. Så vi har knappa kvarten kvar tills vi vet om Alexis Sanchez får debutera från start, och om Angel Gomes faktiskt finns med på bänken.

 

Spänningen stiger.

 

  • 0

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 18:46
Spekulationer

Så, hur kommer Manchester United starta ikväll? Vi vet att truppen saknar nyckelspelare som Paul Pogba, Antonio Valencia, David de Gea och den oerhört formstarke Anthony Martial. Detta såvida inte någon av dessa smög sig på flygplanet i morse, men vi räknar med att de saknas.

 

Vi kan räkna med att Sergio Romero startar, även om undertecknad gärna hade sett Joel Pereira i en sådan här match. För Romero inte spela tror jag dock han lär begära en flytt för att få mer speltid inför VM. Så, Romero it is.

 

I backlinjen finns följande spelare att välja mellan; Smalling, Rojo, Lindelöf, Young, Shaw och Darmian. Att Shaw spelar till vänster ser jag som självklart, i övrigt hoppas jag Lindelöf får spela med jag tror istället laget det blir Young till höger med Smalling och Rojo centralt.

 

På mittfältet hoppas jag verkligen att Nemanja Matic slipper spela från start. Det må vara för tidigt för Carrick, men Herrera och McTominay bör klara det centrala mittfältet själva idag. Vilket gör att vi kan spela Mata till höger, Lingard centralt och sen kommer vi till den stora frågan: var, om han skall starta, spelar Mourinho Sanchez? Personligen hoppas jag dels att han får starta, men faktiskt att han får göra det längst fram. Lukaku är med i truppen, men han måste kunna få vila. Istället kan Marcus Rashford få starta till vänster i jakt på sin form, och Alexis Sanchez kan starta sin första Unitedmatch som central forward. Alltså ett lag som detta:

 

Romero

Young – Smalling – Rojo – Shaw

Herrera – McTominay

Mata – Lingard – Rashford

Sanchez

 

Eftersom jag konsekvent alltid tippar fel så vet ni att laguppställningen ovan garanterat inte är den vi får se från start ikväll.

 

/Brinck

 

  • 1

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 18:16
Mer Mourinho

Inte bara med att han fyller 55 år idag, han fyller också 100 Unitedmatcher.

 

På de första 99 matcherna har han vunnit 61, kryssat 23 och endast förlorat 15. Vinstprocenten ligger alltså på stabila 61,6 %.

 

Som jämförelse kan jag meddela att Sir Alex Ferguson hade en vinstprocent på 59,7 %, sett över hela hans period. Detta skall man naturligtvis inte dra för stora växlar av, fotbollen såg annorlunda ut och Ferguson tog över ett United som inte var i samma skick som dagens trupp.

 

/Brinck

 

  • 0

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 18:08
Grattis José

För den som missat det så är idag José Mourinhos födelsedag. Hans nummer 55 i ordningen närmare bestämt.

 

Förhoppningsvis gör spelarna kvällen behaglig för honom, så han inte behöver höja tonen. Mourinho själv får gärna överraska med att ge Angel Gomes en rejäl dos med speltid också, om jag får önska mig något.

 

/Brinck

Updated: 2018/01/26 18:11
  • 0

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 17:42
Lite skillnad mot Old Trafford

Det är en viss skillnad mot Uniteds vanliga bortamatcher. Ett omklädningsrum som skulle kunna höra hemma i svenska division 4.

 

Charmen med FA-cupen onekligen.

 

 


/Brinck

 

  • 0

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 17:01
Senast det begav sig

Manchester United har bara spelat mot Yeovil Town tre gånger tidigare. Senaste gången var för drygt två år sedan, då United fick kämpa oväntat hårt för att vinna.

 

Yeovil, som var hemmalag den gången också, höll emot i dryga timmen innan Ander Herrera kunde spräcka nollan.

 


Ángel Di María fastställde sedan slutresultatet till 2-0.

 

Efter tre möten – alla i FA-cupen – har United tre segrar och den förkrossande målskillnaden 13-0. Det förbättrar vi förstås idag!

 

  • 0

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 16:37
Sánchez en apelsin full av juice

Den andra delen av gårdagens presskonferens var inte superintressant. José Mourinho fick mestadels prata om Alexis Sánchez och chilenarens värde. Han fick dock in en historia om apelsiner. Mourinho bekräftade också att United har handlat färdigt för det här transferfönstret och att United inte kommer att vara överdrivet aktiva i sommar.

 

”Jag tycker att Alexis påminner mig om historien… det är inte en historia, det är nästan en metafor. När du ser ett träd med fantastiska apelsiner i toppen av trädet, sedan kan du inte ta dig dit och du säger ’oh, jag fick de längre ner för jag gillar inte de på toppen’.

 

”Jag gillar de på toppen. De är så fina, så orangea och så runda och så fulla av juice. Men du kan inte ta dig dit. Så du säger ’jag ville inte gå dit’. Eller ’jag gillar inte, jag föredrar de andra’. Jag tycker att det påminner mig lite grann om den historien.

 

”Jag vill säga det för jag tycker att det är rättvist att göra det. Mitt bidrag för att Alexis är här är noll.”

 

Mourinho sa också att Sánchez varken är dyr eller billig.

 

I slutet av presskonferensen fick Mourinho en fråga om Jean Michaël Seri: ”Jag pratar inte om spelare.”

 

Sedan fick han en följdfråga om det kunde bli någon mer värvning i januari.

 

”Oss? Nej. Nej. Nej. Tuanzebe går på lån. Och ingen kommer och ingen lämnar och vår transfermarknad i sommar kommer att vara kort.”

 

  • 0

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 15:48
Grattis Mourinho!

Idag säger vi grattis till José Mourinho. Manchester Uniteds manager – som igår förlängde sitt kontrakt med klubben – firar idag sin 55:e födelsedag.

 

 


Om allt går enligt planerna så får han fira med en seger mot Yeovil Town. Förhoppningsvis med mål från Alexis Sánchez och Angel Gomes!

 

  • 0

  •  

   Share

 

 

 

2018/01/26 14:55
Ingen Tuanzebe ikväll

Jag hade hoppats att vi skulle få se Axel Tuanzebe i Manchester Uniteds startelva ikväll. Det blir ingenting med det. Tuanzebe gick ju igår till Aston Villa på lån.

 

Istället tänkte jag ta tillfället i akt att skriva några ord om lånet.

 

På förhand tycker jag att det känns som ett perfekt lån för den gode Axel. Nu gäller bara att han får rikligt med speltid. Förutsättningarna för det bör vara mycket goda, allra helst med Unitedlegenden Steve Bruce som manager för Villa.

 

Det är förvisso Championship men det kan också vinklas positivt. Villa är en av de allra största klubbarna i andradivisionen och de slåss för uppflyttning. Därmed kommer Tuanzebe få spela idel viktiga matcher och matcher där pressen att prestera är stor. Jämför vi med Timothy Fosu-Mensah och Crystal Palace så kommer de undan med att förlora med 4-0 mot Arsenal. För Villa kommer inga sådana resultat att accepteras. Tuanzebe har helt enkelt inte råd att göra misstag och det är bra träning. För det är ju också vad som gäller för försvarare i United.

 

I Villa får Tuanzebe också chansen att spela bredvid John Terry. Och hur mycket jag än må hata Terry så går det inte att förneka att han är en av de bästa engelska försvararna någonsin. Att få spela med en John Terry och lära av honom kan bara vara positivt för Tuanzebe.

 

Och om Viva John Terry skulle ramla på en hal gräsmatta så kan vi vara säkra på att Axel Tuanzebe är framme och skäller ut honom!

 

/Österdahl

 

2018/01/26 13:58
Lagnyheter

Angel Gomes är en av spelarna som reste till Yeovil inför dagens match. Roligt, förstås, och förhoppningsvis får vi se ett inhopp för Gomes!

 

Alexis Sánchez var, vilket José Mourinho bekräftade igår, också med på resan. Lagkapten Michael Carrick är också inkluderad i truppen idag.

 

Annars är det mest intressanta kanske att notera vilka som inte reste. Varken David de Gea, Antonio Valencia, Phil Jones, Paul Pogba, Anthony Martial, Daley Blind eller Marouane Fellaini syntes till bland spelarna som reste, rapporterar Manchester Evening News.

 

Målvakter: Romero, Pereira, O’Hara

Försvarare: Smalling, Rojo, Lindelöf, Young, Shaw, Darmian

Mittfältare: McTominay, Matic, Carrick, Herrera, Gomes, Mata, Lingard

Anfallare: Sánchez, Rashford, Lukaku

 

Det kan förstås vara att ytterligare en spelare ska adderas till truppen, Mourinho brukar ju gilla att resa med 20 spelare. Om så inte är fallet innebär det att Gomes åtminstone är garanterad en plats på bänken.

 

Att gissa startelva är förstås närmast hopplöst. Sergio Romero är hur som helst given i mål. I backlinjen skriver Victor Lindelöf, Marcos Rojo och Luke Shaw in sig själva. Återstår då att fylla på med Chris Smalling eller Matteo Darmian. Om Mourinho vill lufta alla spelarna så blir det Darmian på högerbacken medan Lindelöf som högerback med Smalling bredvid Rojo är ett konservativare alternativ.

 

På mittfältet borde Carrick starta och även Ander Herrera är i behov av speltid. Är Mourinho på rätt humör slänger han även in Scott McTominay på mittfältet. Alternativet är en 4-2-3-1-formation. För nog ska det räcka med Nemanja Matic på bänken?

 

Längst fram känns det givet att stoppa in Romelu Lukaku. Det gör vi ju alltid. Det skulle dock inte vara något problem att låta Lukaku sitta på bänken och låta Rashford lira centralt. Om Rashford lirar centralt så öppnar det för Sánchez till vänster. Men Sánchez kan lika gärna starta till höger och även centralt.

 

/Österdahl

2018/01/26 12:59
Nyförvärvets första dans

Världens blickar riktas sällan mot Yeovil men ikväll är ett undantag. Delvis för att Manchester United gästar Yeovil Town för match i FA-cupens fjärde omgång. Men framför allt för att Alexis Sánchez med allra största sannolikhet ikväll kommer att göra sin Manchester United-debut.

Jag tror och hoppas att Sánchez – eller om vi ska kalla honom Alexis, han verkar ju föredra det – startar.

José Mourinho är ju den som bestämmer. Ser vi tillbaka till Paul Pogba och Nemanja Matic så lär vi oss att Mourinho gärna kastar in sina stora nyförvärv i hetluften direkt, även när förutsättningarna inte är optimala. Förutsättningarna för att Sánchez ska gå in och leverera direkt är mycket bättre än förutsättningarna var för Pogba och Matic.

Personligen ser jag en utmärkt möjlighet för Sánchez att få en smakstart. Rent fotbollsmässigt är han i behov av att spela match, då han inte har spelat sedan den 10 januari. Fysiskt ska han vara i fas med alla andra i truppen.

Så in med Sánchez och låt den nya sjuan bidra med mål och assist direkt!

/Österdahl