Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

McKennas roll nästa säsong; Champions League-seedningen; tung förlust för Henderson

I dagens nyhetssvep rapporterar vi om Kieran McKennas roll nästa säsong, om Champions League-seedningen och om Dean Hendersons tunga förlust.

Dagens stora nyhet är annars att det nu är officiellt att United kommer att vara med i damligan (andradivisionen) nästa säsong.

Officiellt: Manchester United har nu ett damlag

McKenna tar hand om träningarna

För en tid sedan rapporterade vi att Kieran McKenna kommer att ingå i José Mourinhos tränarstab nästa säsong. Assisterande manager Rui Faria lämnar som bekant och i hans ställe går McKenna, Michael Carrick och Stefano Rapetti (fystränare tidigare i Sampdoria) in i ledarstaben. (Det är ännu inte bekräftat att McKenna och Rapetti får rollerna men det finns egentligen ingen anledning att ifrågasätta detta.)

McKenna, som de två senaste säsongerna har varit ansvarig för juniorlaget, kommer nästa säsong att ansvara för att organisera och leda träningar. Detta rapporteras av Fermanagh Herald, som har pratat med McKennas bror James McKenna.

“Det är briljant!” säger James McKenna. “Han har varit på en uppåtgående kurva de här fem eller sex åren. Men att få en a-lagsroll i en klubb av Manchester Uniteds storlek är otroligt.

“Det kom som en chock för oss alla. Vi visste att han var bra på det han gör men ingen av oss förväntade oss riktigt att han skulle vara på Man Uniteds a-lagsradar så här tidigt.”

Vem som ersätter McKenna som tränare för juniorlaget har jag ännu inte sett någon spekulation kring.

United i seedningsgrupp 2

Då Real Madrid vann Champions League är det nu klart vilka lag som kommer att ingå i seedningsgrupp 1 i Champions League nästa säsong.

Seedningsgrupp 1: Real Madrid, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester city, Juventus, PSG, Lokomotiv Moskva

Det är Champions League-vinnaren, Europa League-vinnaren samt mästarna i de sex högst rankade länderna.

Manchester United kommer att ingå i seedningsgrupp 2.

Seedningsgrupp 2: Borussia Dortmund, Porto, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Napoli, Tottenham, tbc, tbc

Om Benfica och Basel överlever kvalet kommer de också att ingå i seedningsgrupp 2, annars går platserna till Roma i första hand och Liverpool i andra hand. Klarar sig Benfica och Basel blir det seedningsgrupp 3 för Roma och Liverpool.

Seedningsgrupp 3: Schalke, Lyon, Monaco, CSKA Moskva
Också Champions League-klara: Valencia, Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray, Inter, Hoffenheim (seedningsgrupp beror på kvalet)

Gruppspelet kompletteras av sex lag som tar sig till turneringen via kval.

Källa: Bert Kassies

Tung förlust för Henderson

Dean Henderson gjorde en riktigt fin insats på Wembley igår. Han inledde med en straffräddning och i den sista minuten av ordinarie tid gjorde han en fantomräddning.

Det räckte dock inte. Rotherham vann, efter förlängning, med 2-1 mot Shrewsbury i kvalet till Championship.

Förlusten till trots får Henderson beröm i massor. Han har gjort en fantastisk säsong och utsågs till bästa målvakt i League One. Att Shrewsbury, långt över förväntan, ens tog sig till playoff är till stor del Hendersons förtjänst.

Mitten om målvaktssituationen

Henderson är en av många duktiga målvakter i United. Det är inte självklart att han blir kvar i klubben. Enligt Andy Mitten ska Bristol City vara intresserade. Sam Johnstone kan också vara på väg bort, med Aston Villa och Cardiff som intressenter.

David de Gea blir dock kvar i United, vilket även Sergio Romero ser ut att bli. Romero missar VM på grund av en knäskada. Skadan ska dock vara så pass lindring att Romeros fru var arg för att han petades från VM-truppen. “Läkarna sa till honom att han var okej för VM,” sa frun i ett teveprogram. “Rehabiliteringen är två till tre veckor, maximalt.”