Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uniteds transferfönster; Återuppväckt Kroos-intresse?

Huvudsakligen handlar fredagens nyhetssvep om en överläggande text kring hur situationen ser ut i United just nu, vad gäller truppbygget inför den kommande säsongen. Vi bjuds även på sillynyheter gällande Toni Kroos och Tosin Kehinde.

I övrigt vill vi önska alla United-supportrar en trevlig helg!

United återuppväcker Kroos-intresse

Enligt spanska AS är Manchester United sugna på att försöka värva Real Madrids stjärnmittfältare Toni Kroos. AS är långt ifrån den mest pålitliga källan, men är samtidigt en tidning som har starka anknytningar till Champions League-mästaren.

AS påstår att Kroos namn har figurerat som väldigt framträdande i samtal mellan José Mourinho och Uniteds VD, Ed Woodward. Tidningen menar att det handlar om nyligen hållna samtal som ska ha rört sig om trupp-planering inför kommande säsong.

”Det är förstått att Mourinho känner att han (Kroos) skulle vara idealet att förstärka lagets mittfält, och att hans närvaro i maskinrummet skulle kunna få ut det bästa ur Paul Pogba”, skriver tidningen.

AS skriver samtidigt att Real Madrid inte har något intresse av att sälja en spelare vars marknadsvärde fortsätter att stiga.

Embed from Getty Images

Att United skulle lyckas värva Toni Kroos i sommar är oerhört osannolikt, troligen ligger det andra intressen bakom ett sådant påstående från AS. Men att United skulle vara intresserade av en spelare utav den kalibern, det ser jag som en självklarhet.

Kroos har fyra år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Real Madrid och en utköpsklausul på hiskeliga 500 miljoner euro.

Värt att tillägga är det faktum att United sades, från väldigt trovärdiga källor, ha gjort klart med en värvning av Kroos när han skulle lämna Bayern München 2014.

Det enda som saknades var den nya tränarens godkännande, vilket i det här fallet var Louis Van Gaal, som skulle ta över klubben efter VM 2014. Holländaren kände dock att den dåvarande 24-åringen inte var vad han sökte efter, och den tyska landslagsmannen gick sedermera till Real Madrid där han vunnit allt som går att vinna. Flera gånger om.

Uniteds transferfönster – vad händer?

Manchester Evening News har släppt en artikel som sammanfattar deras bild av var United står i transferfönstret just nu. Tidningen menar att José Mourinho åtminstone vill ha klart med två värvningar till innan fönstret för de engelska klubbarna stänger den 9:e augusti.

Efter att klubben redan spenderat sammanlagt 71 miljoner pund på ytterbacken Diogo Dalot samt innermittfältaren Fred, siktar United-managern nu in sig på en mittback och en ”attacker”, då Anthony Martial försöker lämna. Med största sannolikhet är det sistnämnda en yttermittfältare som det syftas på.

United har inte avslutat förhandlingarna gällande Toby Alderweireld med Tottenham, trots att man stött på större hinder. Klubben hade förhoppningar på att kunna lösa en deal värd 55 miljoner pund för 29-åringen, men London-klubben – som även hört sig för om Martial – håller ut för mer pengar än så.

Embed from Getty Images

MEN menar att United har en lista med flera alternativ till belgaren, där spelare som Raphael Varane (Real Madrid), Kalidou Koulibaly (Napoli) och Clement Lenglet (Sevilla) figurerar bland annat.

Tidningen fortsätter med att berätta det senaste om jakten på en vänsterback, där det kan sluta i att Luke Shaw erbjuds ett nytt kontrakt. Vi på MUSS skrev om detta för ett par dagar sedan, den artikeln kan ni ta del av här.

United ska även ha haft ett möte med Willians representanter i maj, som man pratat med under de senaste två åren för att höra om situationen i Chelsea. Alla tankar på flytt eller ej för Willians del sägs vara parkerade fram tidigast vid VM:s slut.

Fortsättningsvis menar MEN att United har ett långt stående intresse i Gareth Bale, som skulle kunna intensifieras vid en försäljning av Anthony Martial.

Embed from Getty Images

En värvning av ytterligare en innermittfältare ska nu vara osannolik, i och med att Marouane Fellaini (till 99%) har förlängt sitt kontrakt med klubben.

Stokes andramålvakt Lee Grant, 35 år, ska vara så gått som klar för klubben som tredjekeeper, bakom David De Gea och Sergio Romero. Vilket i förlängningen ska möjliggöra utlåningar för de båda ynglingarna Joel Pereira och Kieran O’Hara. Den tredje ynglingen, Dean Henderson, är redan klar för Sheffield United på ett säsongslångt lån.

Embed from Getty Images

Tosin Kehinde lämnar United?

Tosin Kehinde, 20 år, har ett utgående kontrakt med Mancehster United som löper ut nu på söndag. Yttermittfältaren, som tidigare har tränat med seniortruppen, överväger erbjudanden från andra klubbar. Däribland Barcelona B.

Kehinde har tillhört United i sju år och skulle helst vilja stanna i klubben, enligt ”källor nära spelaren”. Detta menar Manchester Evening News.

Spelaren kan dock endast tänka sig att förlänga med klubben om han blir lovad en roll runt seniorlaget, något som kan bli svårt då han konkurrerar med spelare som Alexis Sanchez, Anthony Martial, Marcus Rashford och ett par till i nuläget.

Embed from Getty Images

José Mourinho har dock hintat om att en del yngre spelare kommer få följa med på sommarturnén, då flertalet i seniortruppen är på landslagsuppdrag i Ryssland. MEN menar dock att det skulle vara en överraskning om Kehinde blev uttagen dit, då han aldrig varit med i en matchtrupp i seniorlaget.

Klubbar som sägs vara intresserade av nigerianen är Barcelona B, Fenerbahce, Anderlecht, Amiens, Red Bull Salzburg samt SK Brann.

Övriga yngre spelare vars kontrakt löper ut på söndag är Ethan Hamilton, Callum Whelan och Zak Dearnley.

Gårdagens VM

VM 2018 Dag 15: Konsten att bolla gris