Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ett rättvist resultat; Fred historisk

Manchester United hade möjligheten att ta ännu en seger igår mot nykomlingen Wolverhampton. Men matchen slutade inte som United hade tänkt och slutresultatet skrevs till 1–1 efter mål av Fred och Joaó Moutinho. 

Mourinhos presskonferens

”Det är ett rättvist resultat. De spelade på ett sätt som jag gillar att spela, som att det vore en VM-final. Det är den här attityden jag vill att mitt lag ska spela. De var med i matchen från minut 1 och spelade med självförtroende och intensitet. Vi startade både halvlekarna segt och då blir det svårare.”

”Jag är mer upprörd nu än efter matchen mot Tottenham. Hade vi spelat som vi gjorde mot Spurs igår hade vi vunnit. Själva matchen mot Tottenham förlorade vi och det är uppenbart men jag gillade hur vår inställning var. ”

”Jag vill inte skylla på något och jag tror inte att matchen mot Young Boys spelade något större roll igår. Vi hade till exempel Lingard och Alexis som inte spelade i onsdags och var redo igår men det gick inte.”

Om sir Alex Ferguson comeback till Old Trafford kommenterar José så där:

”Fantastiska nyheter för alla och inte bara för Manchester United familj. Det är jättebra nyheter för alla i världen att han mår bra igen.”

Se hela presskonferensen här.

Läs mer om matchen:

Fred historisk

Under gårdagens igår gjorde den brasillianska mittfältaren och nyförvärvet Fred sitt för mål för Manchester United. Detta efter en genialisk passning av Paul Pogba. Fred tog emot bollen, vände och sköt bollen längst in i den vänstra hörnan, bakom en chanslös Rui Patrício. Målet tar också Fred in till fina rummet. Han blev den 500:e spelaren att göra mål för Manchester United.

Embed from Getty Images

Jack Doughty gjorde det allra första officiella målet den 22 oktober 1886. Och den som leder skytteligan är förstås ingen mindre än Wayne Rooney med totalt 253 mål.

Ruud van Nistelrooy är den utländska spelaren som har gjort flest mål för klubben. 150 mål gjorde han vilket placerar honom som 1: a i listan. Juan Mata finner vi också bland spelare som fortfarande spelar i klubben. Han har gjort 39 mål hittills.