Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Wolverhampton Wanderers (Dags att prestera hemma)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Wolverhampton Wanderers. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/09/22 18:23

Manchester United – Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-0)

Premier League, omgång 6 • 2018-09-22, 16.00 • Old Trafford, Manchester • domare: Kevin Friend

 

1-0 (18) Fred (Pogba)

1-1 (53) João Moutinho

 

Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Lindelöf, Shaw; Pogba, Fellaini, Fred (Mata 63); Lingard (Pereira 75), Lukaku, Sánchez (Martial 63)

Avbytare: Romero, Bailly, Young, McTominay

Wolverhampton Wanderers

Patricio; Bennett, Coady, Boly; Doherty, Moutinho (Saïss 80), Neves, Castro; Costa (Traoré 75), Jimenez, Jota (Gibbs-White 87)

Avbytare: Ruddy, Vinagre, Hause, Bonatini

Updated: 2018/09/22 18:02
 • 0
 • Share


2018/09/22 18:23
Mourinho: Vi förtjänade inte mer

José Mourinho hade inga illusioner om att United förtjänade mer från gårdagens match.

”Jag tycker att vi inte förtjänar mer än oavgjort. Wolves förtjänade att lämna planen med det resultatet. Vi var inte tillräckligt intensiva defensivt. Vi var inte kreativa och dynamiskt nog den sista tredjedelen.”

Är bortamatchen mot Young Boys en delförklaring?

”Jag vill inte använda det som ursäkt. Till exempel spelade Lingard och Alexis inte den matchen.”

Om Fred:

”Steg för steg. Framför allt när laget har bollen är han bra.”

Mourinho pratade med MUTV. Med de orden stänger vi den här matchdagsbloggen. Mer från matchen kommer. Tack för visat intresse.

 • 0
 • Share


2018/09/22 18:10
Fellaini: Vi måste göra det bättre

Det var en besviken Marouane Fellaini som ställde upp i MUTV för intervju efter Uniteds poängförlust.

”Vi är väldigt besvikna idag. Vi måste göra det bättre, vi måste pressa mer och vara mer energiska. När du har en chans på Old Trafford måste du göra mål, vi gjorde inte det idag.

”Vi har en match på tisdag och måste fokusera på den och se framåt.”

Om Wolves:

”De är bra, spelar fotboll, är energiska. Jag är väldigt besviken idag.”

Ville ha straff:

”För mig är det en straff. Det är inte första gången, mot Tottenham också. Vi får se nästa gång.”

 • 0
 • Share


2018/09/22 17:59
United – Wolves 1-1

United lyckades inte förvalta halvtidsledningen till en seger mot Wolves. Andra halvlek var bara åtta minuter gammal när João Moutinho skruvade in kvitteringen i krysset, sedan Uniteds försvar sjunkit för lågt.

Matchen var sedan spelmässigt jämn ett tag. United tog över mer och mer ju längre matchen led, dock utan att skapa så värst många kvalificerade chanser. Istället var det Wolves som hade de bästa lägena på kontring.

Totalt sett en besvikelse förstås. United måste kunna prestera mycket bättre i en sådan här match. Samtidigt vann både city och Liverpool enkelt.


 • 0
 • Share


2018/09/22 16:52
Halvtidsledning

Freds distinkta avslut efter Paul Pogbas delikata framspelning utgör skillnaden mellan Manchester United och Wolves efter en halvlek. Ja, David de Geas räddningar ska vi förstås också nämna. De Gea klev fram med två viktiga räddningar vid 0-0.

Fred var sedan när att utöka till 2-0 på tilläggstid men Patrício klev fram med en räddning i De Gea-klass.

Spelmässigt är det United som har bollen, chansmässigt är det relativt lika.


 • 0
 • Share


2018/09/22 16:00
Fergie hyllas

 • 0
 • Share

Avsparken är några minuter bort och på Old Trafford hyllas Sir Alex Ferguson med stående ovationer.

Framför Fergies ögon hoppas vi givetvis att laget krossar Wolves!

COME ON UNITED!

 • 0
 • Share


2018/09/22 15:20
Tankar om startelvan

José Mourinho valde den startelva som väl egentligen alla förväntade sig. Det som möjligen är notabelt med det är att Uniteds manager den här gången väljer en fyrbackslinje trots att motståndaren spelar med trebackslinje. Annars har han haft en tendens att matcha motståndaren.

Det enda frågetecknet är väl på vilken sida om Marouane Fellaini som Fred och Paul Pogba kommer att spela. Pogba har den senaste tiden utgått från en position till höger och gissningsvis blir det så idag också.

Inte heller på bänken något att anmärka på. Sergio Romero har nu tagit över från Lee Grant som reservmålvakt.

Det kommer knappast att bli en promenadseger mot ett stabilt Wolves men på Old Trafford är seger det enda acceptabla resultatet.

 • 0
 • Share


2018/09/22 15:10
Juniorerna vände till seger

Snart fullt fokus på a-lagets match mot Wolves. Först dock en resultatrapport från juniorlaget. Efter underläge 3-2 i halvtid vände United efter paus till en 4-3-seger mot West Brom.

Segerorganisatör var, givetvis, Mason Greenwood. Först spelade han fram till Brandon Williams för kvitteringen till 3-3 och sedan satte han segermålet med ett skott i krysset från distans. Från första halvlek hade vi med oss ett drömmål av Greenwood och assisten till Aliou Traores mål. Därmed står Greenwood på 10 mål och 3 assists på 7 matcher.

Efter den svaga defensiven i första halvlek förssvarade sig United bättre efter paus.


 • 0
 • Share


2018/09/22 15:02
Wolves startelva

Wolverhampton Wanderers ställer upp med en oförändrad startelva.


 • 0
 • Share


2018/09/22 15:01
Dagens lag

Inga egentliga överraskningar i Uniteds startelva. Antonio Valencia är tillbaka som högerback medan Marouane Fellaini, Jesse Lingard och Alexis Sánchez också startar.


 • 0
 • Share


2018/09/22 14:20
Fergie: Jag hoppas bara att vi vinner

MUTV har precis sänt en intervju med Sir Alex Ferguson.

”Jag mår väldigt bra. Det har varit en lång resa. Jag tar det steg för steg och gör det mina söner och läkarna säger att jag ska göra. Så jag mår väldigt bra.”

Hur är det att vara tillbaka?

”Jag är lite nervös, för att vara ärlig. Lite spänd. Jag tror att min senaste match var Arsenal, i april. Så det är länge sen. Det är fantastiskt att vara tillbaka. Jag hoppas bara att vi vinner idag!”


Fergie skämtar sedan om att han inte har saknat att göra intervjuer. Han räknar med att det blir emotionellt. ”Det måste ske någon gång, jag har sett fram emot det. Det viktiga var att göra det vid rätt tillfälle och att jag fick ordentligt med vila innan jag kom till en match.”

Han tycker att det har varit otroligt med alla lyckönskningar som han har fått. ”Det var otroligt, det var verkligen otroligt. Det var överväldigande.” Till dagens match har han bjudit in läkarna som gjorde operationen.

 • 0
 • Share


2018/09/22 14:05
3-2 till WBA i halvtid

Juniorernas match har kommit till halvtid, och det står 3-2 till WBA än så länge.

United har haft ledningen två gånger, efter mål av Mason Greeenwood (så klart) och Aliou Traoré, men WBA har lite väl enkelt fått kvittera två gånger om och sedan göra 3-2. Generellt ser United svaga ut defensivt, precis som WBA gör.

Greenwoods mål var ett riktigt drömmål, då han efter hörna drog ett vänsterskott upp i krysset. Traores mål var desto enklare, då Greenwood efter slarv av WBA-försvarare serverade honom till ett fritt läge från bara några meter, och målvakten hade ingen chans.

Det krävs dock bättring i andra halvlek för att United skall kunna vända detta.

 • 0
 • Share


2018/09/22 13:41
Spekulationer kring elvan

Vad vet vi om startelvan hittills? Jo, vi vet några som inte spelar, närmare bestämt Rashford, Matic, Herrera, Rojo och Dalot. Vi kan också troligen utesluta Phil Jones och Matteo Darmian.

Vad vi vet åt andra hållet, alltså vilka som faktiskt startar, är att Alexis startar eftersom detta bekräftades av Mourinho på gårdagens presskonferens. Vi ”vet” också att de Gea startar, eftersom han alltid gör det.

Utöver det är det kvalificerade gissningar, och om inte Valencia, Smalling och Lindelöf startar i backlinjen blir jag mycket förvånad. Dessutom borde Luke Shaw starta, om Mourinho vill falla in i kategorin ”rimlig människa”, men det kan faktiskt lika gärna bli Ashley Young som får spela, trots att han gång på gång visar att han inte håller defensivt som ytterback.

På mittfältet kan vi nog med all säkerhet räkna in Paul Pogba i startelvan, samt även Marouane Fellaini i Nemanja Matics frånvaro. Jag tror också Fred tar den tredje rollen, och hade föredragit att få se Pereira istället för Fellaini. Vi spelar hemma mot Wolves, vi bör dominera och då bör vi ha en passningsskicklig mittfältare istället för Fellaini. Men vi lär få se belgaren.

Längst fram vet vi som sagt att Alexis startar, och han lär göra det till vänster. Lukaku kommer också starta och då är det bara en plats kvar, och den lär tas av Jesse Lingard. Lingard saknades sist, han reste inte ens med till Schweiz, men troligen var det för att han skulle få vila och inte för att han är skadad.

Så denna startelva tror jag på:

De Gea

Valencia – Smalling – Lindelöf – Shaw

Fred – Fellaini – Pogba

Lingard – Lukaku – Alexis

 • 0
 • Share


2018/09/22 13:30
United skall hedra Sir Alex

Exakt hur är oklart, men United ber alla som skall på matchen att ha intagit sina platser en kvart före matchstart då Sir Alex återkomst till Old Trafford skall hyllas.

Kan vara bra att veta för er som är i Manchester.

 • 0
 • Share


2018/09/22 13:10
Sir Alex på Old Trafford

United twittrade precis ut en oerhört rolig nyhet, närmare bestämt att Sir Alex Ferguson befinner sig på Old Trafford. Vi får anta att han skall bevittna matchen, även om vi faktiskt inte vet det i nuläget.


 • 0
 • Share


2018/09/22 13:07
Så här startar juniorerna

Dagens startelva för U18-laget ser ut så här.

Fojticek

Laird – Bernard – Mengi – Wiliams

Traore – Levitt – McGhee

Elanga – Greenwood – McCann

Den klart mest intressanta spelaren är, som vi ofta tjatar om, Mason Greenwood som återigen startar som central forward. Att den killen inte redan blivit uppflyttad till reservlaget är mycket märkligt.

Ethan Laird är också intressant, och enligt MUTV startar han idag som högerback, samt svenske Anthony Elanga som återigen får starta som ytter.

Matchstart alltså 13.15, och sändningen är nu igång på MUTV.

 • 0
 • Share


2018/09/22 12:56
Sex år sen sist

Vi återgår till lite försnack kring United – Wolves. Eller snarare till de senaste mötena klubbarna igenom, för de var trevliga stunder för United.

Säsongen 11/12 var senast Wolves spelade i Premier League, och United vann hemma med 4-1 och borta med hela 5-0.

Tyvärr hittade jag inga rimliga videos på matcherna, men om ni googlar hittar ni kanske något.

 • 0
 • Share


2018/09/22 12:33
Juniorerna uppskjuten

Jag missade Uniteds tweet om att juniorernas match är uppskjuten till 13.15, så den startar alltså inte nu vid 12.30.

Vi återkommer med startelvan när den presenteras av United.

 • 0
 • Share


2018/09/22 12:24
Juniorerna

Nu är det läge att bänka sig i soffan och slå på MUTV (eller Viaplay), för då är det dags för dagens första Unitedmatch.

Det är juniorerna som skall göra sin sjätte ligamatch för säsongen, och den spelas borta mot West Brom. På de fem tidigare matcherna har laget tre segrar, en oavgjord och en förlust vilket gör att laget för tillfället parkerar på tredje plats i tabellen, efter Everton och Liverpool. WBA i sin tur har spelat fyra matcher, med en seger och tre förluster som facit än så länge.

Startelvan bör komma strax.

 • 0
 • Share


2018/09/22 11:15
Kort uppdatering om damernas matchrapport

Vi kan också meddela att matchrapporten om damernas seger mot Sheffield United i torsdags troligen kommer under dagen idag. Tekniska problem har ställt till det så vi inte fått ut den än. Men frukta icke, den är på väg.

 • 0
 • Share


2018/09/22 11:08
Tidiga lagnyheter

Som vanligt tar vi hjälp av Manchester Evening News och deras fotografer för att få reda på vilka spelare som ingår i José Mourinhos tankar inför dagens match. Dessa 19 spelare var de som fotograferna fångade på bild när de samlades på The Lowry Hotel igår kväll.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Lee Grant

Försvarare: Antonio Valencia, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Eric Bailly, Luke Shaw, Ashley Young

Mittfältare: Andreas Pereira, Scott McTominay, Marouane Fellaini, Paul Pogba, Fred, Juan Mata, Jesse Lingard

Anfallare: Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Anthony Martial

En målvakt, sannolikt Lee Grant, kommer hamna på läktaren och de 18 övriga ingår i matchtruppen.

Saknas gör Matic och Rashford som båda är avstängda, Rojo, Jones och Herrera som är skadade (även om Mourinho inte nämnde Jones som skadad på gårdagens presskonferens) samt Matteo Darmian och Diogo Dalot.

Dalot saknas för att Mourinho inte vill stressa honom, och Darmian sägs bo på hotellet permanent så antingen kan han vara en del av matchtruppen, eller så är det helt enkelt så att Mourinho inte ser det som nödvändigt att ta med italienaren då han ändå inte kommer starta. Det sistnämnda skulle dock vara konstigt, säg att någon av de andra spelarna vaknat upp sjuka idag på lördagen, att då inte ha haft med Darmian i förberedelserna är bara underligt.

Men som sagt, vi räknar med att spelarna vi listat ovan är de som kommer vara med i matchtruppen, minus Grant.

 • 0
 • Share


2018/09/22 10:41
Dags att prestera hemma

Andra halvan av september innebär mycket Manchester United. Efter två segrar borta mot Watford och Young Boys, och även seger borta mot Burnley i början av månaden är det nu dags att vända hem till Old Trafford för säsongens tredje match på hemmaplan.

Och det är dags prestera på hemmaplan också nu. Första matchen gick okej, det blev i alla fall tre poäng efter straffmål av Pogba och spelmål av Luke Shaw. Sist gick det dock mindre bra, för att uttrycka det milt, då Tottenham lyckades vinna med hela 3-0 – utan att ens spela speciellt bra.

Men sedan dess har United haft ett schema som, om man ser retroaktivt på det, faktiskt varit optimalt. Först ett underpresterande Burnley, sedan ett Watford som haft två veckor på sig att fundera på varför det gått för bra för dem och sedan ett klart sämre lag från en mindre liga. Och att matcherna varit på bortaplan kan också ha varit positivt. Kravet på att spela en ”attraktiv fotboll” är mindre där, och Mourinho har kunnat jobba utan pressen från hemmapubliken.

Men idag skall vi som sagt hem igen, och vi skall det i en positiv period som det finns alla möjligheter att bygga vidare på. För även om spelet inte sett hundraprocentigt ut så har vi sett tydliga tendenser på att det blivit bättre sedan debaclet mot Tottenham.

Därför går jag in med allt hopp om att United skall kunna fortsätta bygga en fin trend och ta ytterligare ett steg för att närma oss de övriga topplagen idag.

 • 0
 • Share