Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Wolverhampton Wanderers 1-1

Efter tre raka bortasegrar var United tillbaka på Old Trafford. För motståndet stod nykomlingen Wolves, som både före och efter matchen befinner sig en poäng efter United i ligan.

För ja, trots Freds fina ledningsmål efter 18 minuter och, ett stundtals helt okej spel, så lyckades United inte spela hem den här matchen heller. Istället kvitterade Wolves i början av andra halvlek, och trots att alla fotbollsgudar borde avsky Wolves (enbart för att deras målvakt spelar med nummer 11, det finns ingen ursäkt för det) så lyckades United i forcera in ett segermål, trots press på slutet.

David de Gea: 8

Ett par fina räddningar, till och med någon superräddning som inte skall behöva göras hemma mot Wolves. Målet kan han inte göra något åt tyvärr, det är ett drömskott från Moutinho.

Antonio Valencia: 5

Konstant svag nuförtiden, min känsla är att åldern tar ut sin rätt. Av de två högerbackar vi sett i United den här veckan var inte Antonio Valencia den som övertygade.

Chris Smalling: 7

Den tydliga ledaren i mittförsvaret. Tar hand om det han skall, utan att egentligen glänsa. Ingenting i den här matchen försämrade hans chanser att få fortsätta spela.

Victor Lindelöf: 6

Har fortfarande svårt med det där riktiga självförtroendet tycker jag. Inte för att han är dålig, inte idag och han har inte varit dålig under säsongen, men jag skulle vilja se mer jävlar anamma från vår svensk. Då är han en potentiell världsback.

Luke Shaw: 7

Varnad. Fin inblandning i målet. Stabil bakåt och stoppade många kontringsförsök från Wolves innan de ens han bli något. Samtidigt är han hela tiden villig att följa med framåt, men där lider han av att Alexis inte funkar. Given som vår förste (ende) vänsterback och vår klart bästa ytterback.

Fred: 7

Utbytt 63. Gjorde sitt första mål för klubben, och var inte många centimeter ifrån att få göra sitt andra i slutet av första halvlek. Är mycket märkligt en av de som offras först när Mourinho vill förändra och gå mer framåt efter dryga timmen, för Fred visade framfötterna idag.

Marouane Fellaini: 6

Har av någon outgrundlig anledning klivit in som ett förstaval i den defensiva mittfältsrollen, bara för att det gick bra när han spelade där mot Watford (då det taktiskt var motiverat). Hemma mot Wolves blir han helt meningslös i den rollen, eftersom han inte har passningsskicklighet eller tempo nog för att styra spelet, som den spelaren måste göra. Han gör det inte dåligt utifrån sina förutsättningar, han har bara inte förutsättningarna att göra det bra. Fick kliva fram mer på slutet och då gjorde han det bättre när han vann lite dueller, vilket gör att han precis når godkänt.

Paul Pogba: 7

Superb assist till Freds mål, och Pogba är bättre nu när han släpps framåt mer, något vi kanske skall tacka Fred för. Onödigt bolltapp vid kvitteringsmålet (han skall spela enklare i det läget), men överlag en ganska bra match från Pogba som fördelar bollar bra från sin position.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 75. Som vanligt är hans rörlighet extremt nyttig för United, och han är den som är bäst på att hitta väggspel och kombinationer med sina medspelare. Men ja, när hans två anfallskollegor är tämligen dåliga så blir det inte lätt för Lingard, som är beroende av att de andra spelarna fungerar även de. Ett fint skott efter dryga timmen som förtjänade ett bättre öde.

Romelu Lukaku: 5

Fick väldigt lite att jobba med, men gjorde heller inte så mycket med det han fick. En klar besvikelse.

Alexis Sanchez: 5

Utbytt 63. Det är nog dags att prova något annat för vår chilenare, för att utgå från vänsterkanten fungerar inte i nuläget. Att han, en av våra bästa betalda spelare, är den förste att bli utbytt när United skall jaga ledningsmål hemma mot en nykomlingen säger tyvärr alldeles för mycket om Alexis Sanchez nu. Hur mycket han än försöker lyckas han inte, och då är det dags att prova något annat. Varför inte låta honom utgå från höger i ett par matcher istället? Annars bör han nog få ”vila”.

Juan Mata: 5

Inbytt 63. Byttes in för att förändra matchbilden, det lyckades han inte med.

Anthony Martial: 6

Inbytt 63. Han försökte, men lyckades för lite. Men bara det att han försökte bra gör att jag är snäll och ger honom godkänt.

Andreas Pereira: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas, men var pigg i sina försök.