Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Fred är tydligen väldigt stark

Embed from Getty Images

Så var det bevisat. Manchester United kan förlora ligamatcher fast managern heter Ole Gunnar Solskjaer. På söndagskvällen hade man chansen att ett stort steg mot en topp 4-placering. Den chansen sumpade man dels genom ineffektivitet framåt och dels genom en för dagen svagare defensiv insats. Granit Xhaka ska inte få göra 1-0-målet som han gör och straffen andas Jon Moss lång väg. 

Söndagen den 10 mars blev historisk som dagen då Ole Gunnar Solskjaer förlorade sin första ligamatch som tillfällig manager för Manchester United. Mot Arsenal blev det ingen upprepning av FA-cupbedriften och United fick ta tåget norrut med en 2-0-förlust i bagaget. Dels kändes det som om det fanns en viss baksmälla i luften efter PSG-matchen, åtminstone inledningsvis. United gav bort initiativet onödigt billigt och såg på då Arsenal klev in i banan, gav Xhaka läget och målet. David de Gea gjorde sin kanske sämsta insats sedan hemmamötet med Arsenal och ska givetvis lastas för det målet, vad Solskjaer än må säga.

I andra änden så kan man, om man är lite syrlig, säga att man igår kände igen Romelu Lukaku. Belgaren har varit ruggigt distinkt i boxen de senaste matcherna, vilket också synts i målfabrikationen. Nu var han något av sitt gamla jag när han inte förmådde få in bollen trots att chanserna gavs. Lukaku tog den där extra tiondelen, den där extra touchen, på sig och såg chanserna gå om intet. Marginalerna vi talar om är cyniskt små, men det är också de som är skillnaden mellan förlust och poäng nu.

För Uniteds del återstår nu FA-cupmötet med Wolves innan landslagsuppehållet. Får en önska så hade Marcus Rashford och Nemanja Matic mer än gärna fått vila helt då. Så lär det förstås inte bli. England ska möta Tjeckien och Montenegro i EM-kvalet medan Serbien ställs mot Tyskland i en träningsmatch och Portugal i EM-kvalet. Matic var tillbaka efter skada men såg långt ifrån redo ut. Rashford såg sliten och frustrerad ut och med tanke på vilka matcher som väntar än i vår är landskamper inte vad duon behöver nu.

Mer från matchen:

Solskjaers presskonferens

..om matchen och insatsen som sådan:

”Du måste vara besviken med resultatet, men insatsen som ni säger bra. Vi skapade mer chanser mot dem nu än vi gjorde i cupmatchen. Första målet är alltid viktigt och efter att de gör det har de kanske bollen mer än vi ville att de skulle ha. Men, vi skapar chanser, bra chanser och träffar trävirket två gånger. Leno spelade bra och sett till vad vi själva kan kontrollera så ska vi inte vara alltför besvikna. Men, återigen, de har tre poäng och vi har noll.”

”De står för att par blockeringar. Vi skapade chanser. Jag vet, förmodligen bättre än någon annan, att ibland får man chanser man inte förvaltar. Marcus och Rom har varit fantastiska. Idag står stolpen eller ribban, en bra målvakt eller Xhakas ben i vägen för ett mål.”

Tycker du att det här är en av de bästa matcherna du gjort som tränare, utan att vinna?

”Det är en bra poäng, för det är inte ofta du åker hit och skapar fem chanser. De hade egentligen inget annat än skottet och straffen de fick.”

..om Arsenals sätt att spela och 1-0-målet:

”Vi visste att de skulle spela med tre centralt i backlinjen för att täppa till kanterna för oss. Men, som jag sa, det första målet avgör långt hur matchen ser ut. Men, vi kan inte vara besvikna med insatsen. Vi skapar fem stora chanser åtminstone.”

”Jag ser det inte som ett misstag, jag stod rakt bakom bollen.. Förstås, vi lägger inte press på Xhaka. Han måste vara brasilianare. Tillslaget han har på bollen, den wobblar i luften och går från vänster till höger. Det är bara så det är.”

Påverkar David de Geas pågående kontraktsförhandlingar hans fokus?

”Inte alls, David är väldigt professionell och vet hur man fokuserar. De bästa spelarna i världen vet hur man gör det, oavsett.”

..om straffen som ger 2-0-målet:

”Jag tycker inte att det är straff, men det är beslutet han tar. Jag tycker inte att det är tillräckligt med kontakt för att man ska förtjäna en straff.”

”Nej, det är ingen filmning. Nej, nej, nej. Fred är tydligen väldigt stark.”

..om kampen om en topp 4-placering och fortsättningen:

”Jag är inte nervös, jag tror inte nervositeten har kommit än. Men, som ni såg, Spurs förlorade och Chelsea spelade oavgjort. Det kommer att avgöras under de sista matcherna. Vi har gett oss själva chansen att vara med i kampen. Vi har två poäng upp till fjärdeplatsen, tre till tredjeplatsen.”

”Nej, vi blir inte tvungna att välja bort någon. Med de skador vi har haft har vi kunnat ge alla spelare minuter. Vi kommer inte att ha alla tillbaka mot Wolves, men efter landslagsuppehållet kommer vi att ha en fullt frisk trupp, vi kommer att vara redo. 

Solskjaer arg på bettingbolag

Ole Gunnar Solskjaer kan bli arg, sin helylleattityd till trots. Norrmannen ska ha blivit rasande på ett spelbolag som använt en bild av honom utan lov. Spelboalget är Paddy Power och Solskjaer ska enligt uppgifter ha kopplat in sina advokater. 

Reaktioner på planstormningen

Vi fortsätter på den inslagna vägen med tråkiga nyheter. Under gårdagens match tog en åskådare sig in på planen och vidrörde Chris Smalling innan han togs om hand av säkerhetsvakter. Jämfört med incidenten mellan Birmingham och Aston Villa tidigare under dagen var tilltaget rätt lindrigt, men likväl kommer det förstås att få konsekvenser. Dels får man ifrågasätta säkerheten på arenor som Emirates och dels behöver man diskutera vilken form av straff som ska utdelas. Graeme Souness och Jamie Carragher kommer väl sällan med något jättevettigt, men den här gången är det lätt att hålla med herrarna.

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1104819554214178816

Greenwood näst yngst

Vi avslutar med lite positivare tongångar. Mason Greenwoods inhopp igår markerade förutom hans Premier League-debut också att han nu är den näst yngste spelaren som spelat just Premier League-fotboll. En annan av reservlagets talanger, Angel Gomes, är fortsatt yngst.