Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Inga förändringar, laget byggs runt Paul Pogba

Manchester United spelar mot Wolverhampton Wanderers redan imorgon. Av den anledningen höll Ole Gunnar Solskjaer givetvis presskonferens idag.

Det diskuterades Paul Pogba, lagnyheter, sportchef, spelstil och en del annat.

Inför: Wolverhampton Wanderers – Manchester United

Om Watford och Van Gaal

Vi ska dock börja med lite mer från Watfordmatchen. Ole Gunnar Solskjaer brukar ge tidningarna några exklusiva citat som vi får någon dag efter matchen.

”Känslan i omklädningsrummet var nästan som en begravning,” säger Solskjaer enligt Telegraph. ”Alla [spelarna] satt där, det var väldigt tyst, de var alla besvikna på sin prestation vid fulltid.

”Det var inte jubel för att vi vann och fick tre poäng. De alla vet att det var en undermålig prestation, vilket är fantastiskt, för du vill att spelarna ska vara ärliga mot sig själva.”

Louis van Gaal snackade nyligen och riktade bland annat kritik mot Uniteds spelstil under Solskjaer.

”Van Gaal har rätt till sin åsikt,” säger Solskjaer enligt Mirror. ”Vi har tittat på matcherna. I vissa matcher har vi pressat väldigt högt och vunnit bollen däruppe och dominerat. Det handlar om var du vinner bollen. Du vill försvara för att vinna bollen för att gå framåt.”

Solskjaer menar att det viktiga inte är om du anfaller snabbt eller mer tålmodigt. Det viktiga är att din tanke när du vinner bollen är att anfalla.

Solskjaers presskonferens

Så över till dagens presskonferens.

…lagnyheter

Positiva nyheter inför morgondagen då Victor Lindelöf, Romelu Lukaku och Anthony Martial är tillgängliga.

”[Lukaku och Martial] kommer att vara redo för morgondagen, definitivt. Om de inte bryter ihop på träning.”

I sin intervju med MUTV bekräftade Solskjaer också att ”Victor har tränat bra i några dagar nu, så han kommer att vara redo”.

Eric Bailly, Matteo Darmian, Alexis Sánchez och Antonio Valencia är fortfarande ute. Någon uppdatering om när de kan vara tillbaka fick vi inte.

…om Wolves

Har vi lärt oss något av förlusten mot Wolves före uppehållet?

”Ganska mycket. Vi måste göra det. Om vi kommer dit och inte presterar på vår nivå kommer vi att få resultatet vi förtjänar. Förra gången spelade vi inte tillräckligt bra. Tempot var för dåligt.”

…om Paul Pogba

Paul Pogba sa nyligen att alla spelare drömmer om att spela för Real Madrid. I Real Madrid är Zinedine Zidane tillbaka som tränare och Zidane gör sitt bästa för att skapa mer oro i frågan.

”Jag känner honom personligen,” säger Zidane enligt BBC. ”Han för med sig så mycket och det finns få andra spelare som för med sig så mycket som han gör.”

Ole Gunnar Solskjaer har emellertid inga tankar på att göra sig av med Pogba.

”Jag gillar inte att prata om andra lags spelare. Det här är ännu en utmaning med landslagsuppehåll. Spelarna är tillgängliga hela tiden. Paul är väldigt trevlig och artig och svarade på en generell fråga.

”Paul trivs här. Han kommer att spela en stor, stor roll. Jag har alltid sagt att du vill bygga laget runt honom. Det har inte förändrats över huvud taget.”

…om den offensiva bredden

Som noterades efter segern mot Watford har United nu fyra spelare med minst tio ligamål. Detta är första gången det har hänt i United sedan säsongen 1995/96.

”Jag är överraskad över att det är så länge sen. För jag trodde att jag, [Andy Cole], [Teddy Sheringham] och [Dwight Yorke] kunde ha gjort tio.

”Det är en bra sak att ha, mer källor till mål. Det ger motståndaren en ny utmaning, då de vet att målen kan komma från olika vinklar.”

…om betydelsen av Champions League-spel

Solskjaer säger att United alltid kommer att vara intressant för spelare.

”Men ju bättre vi gör det, desto mer vill spelare komma. Champions League nästa säsong skulle vara fantastiskt. När vi kom in var vi elva poäng bakom, nu är vi i den positionen.

”Vi måste gå in i de kommande sju matcherna med samma attityd som vi har gjort. Vi gick in i matcherna utan att ha något att förlora. Nu måste vi fortsätta, med samma angreppssätt.”

Matchbilderna kan se olika ut men ”intentionen måste vara att anfalla när vi har bollen”.

…om Phelans framtid

Solskjaer tror att Mike Phelans framtid kommer att lösas inom kort. ”Han är en nyckeldel av klubben och staben.”

…om sportdirektör

Det har en längre tid diskuterats att Manchester United ska anställa en sportdirektör/sportchef/teknisk direktör, med ständiga rykten i frågan.

”Fotbollen har förändrats och strukturen i fotbollsklubbar har förändrats. Jag och Ed [Woodward] – och Joel [Glazer] också – tittar på hur den här klubben kan drivas så smidigt och så bra som möjligt. Vi får se var klubben hamnar.

”Jag gillar att diskutera fotboll med kunniga personer på rätt positioner oavsett.”

Solskjaer säger att han oavsett räknar med att ha ett inflytande när det kommer till värvningar  och dylikt.

”En manager kan inte göra så mycket som de brukade göra. Kraven på fotboll nu för tiden gör att du måste dela på ansvaret.”