Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba borta en månad till; Havertz intressant; Historiska milstolpar

Embed from Getty Images

Veckans första nyhetssvep är här. Med två dagar kvar till nästa match, ligacupmötet med Chelsea, konstaterar vi att Paul Pogba inte är aktuell för spel. Han kommer inte att vara det ens den kommande månaden. Utöver det noterar vi rykten från Tyskland, att två milstolpar nåddes under gårdagens match och att Aaron Wan-Bissaka fortsätter att imponera statistikmässigt.

”Pogba borta till december”

Paul Pogba har inte spelat fotboll sedan den 30 september. Det blev 90 minuter mot Arsenal i vad som var en comeback efter den vristskada fransmannen ådrog sig mot Southampton den 31 augusti, en skada som också höll honom borta från landslagsuppehållet i början på september. Bakslaget lät dock inte vänta på sig och med facit på hand borde Pogba ha vilat även mot Arsenal. Nu står det nämligen klart att han blir borta hela november månad, åtminstone.

Ole Gunnar Solskjaer meddelade på söndagen att Pogba knappast är tillbaka före december och att han nu kommer att få tid att läka sin skada fullt ut. Solskjaer menar också att det rör sig om en vristskada framom fotskada.

Tierney dömer på onsdag

Det blir Paul Tierney som får äran att döma Chelsea – Manchester United på onsdag. Ian Hussin och Harry Lenard är assisterande domare medan söndagens huvuddomare, Stuart Attwell, fungerar som fjärdedomare. Det blir åttonde gången som Tierney dömer United och på de sju matcherna hittills har vi raden 4-0-3. Senaste gången Tierney dömde United var i 2-1-förlusten mot Crystal Palace i augusti. Tierney har aldrig dömt ett möte mellan Chelsea och Manchester United tidigare.

Embed from Getty Images

Havertz på radarn?

Med drygt två månader kvar tills dess att januarifönstret öppnar är spekulationerna i full gång kring vem eller vilka spelare Manchester United kan tänkas hämta in inför återstoden av säsongen. Det talas om att marknaden är svår, det talas om Mario Mandzukic och Thomas Müller, men det talas nu även om en ung Bundesligaspelare. Kai Havertz, som gjorde 17 ligamål för Bayer Leverkusen förra säsongen, är enligt Daily Mirror ett mål för Manchester United. Klubben ska haft scouter på plats i Tyskland i helgen för att se Havertz mot Werder Bremen. Man ska också ha haft representanter på plats i München där Thomas Müller fick sina första 90 minuter i ligan i år när Bayern slog Union Berlin med 2-1.

Ed Woodward ska, enligt Daily Mirror, vara redo att avsätta totalt 125 miljoner pund för den tyska duon redan i januari.

Embed from Getty Images

United möter Dortmunds krav på Sancho?

Mera transfersnack och mera Daily Mirror då. Den inte alltid så pålitliga tabloiden kablade under gårdagen ut nyheten om att Manchester United ska vara beredda att möta Borussia Dortmunds krav rörande Jadon Sancho. United har tidigare visat intresse för den engelske landslagsmannen och ska tidigare i år ha hört sig för om möjligheterna till en övergång. Svaret ska ha varit tydligt och Sancho blev kvar i Tyskland. Nu menar Daily Mirror att United ska vara beredda att göra ett nytt försök och att prislappen kommer att vara minst 100 miljoner pund.

Dortmund har inlett säsongen rätt knackigt och ligger femma i Bundesliga efter nio omgångar. Sancho har stått för tre mål och sex framspelningar hittills i år.

Embed from Getty Images

Gårdagens milstolpar

Gårdagens 3-1-seger mot Norwich innebar också att två milstolpar nåddes. Den ena såg Scott McTominay till att nå. Hans höger från dryga 16 meter betydde att Manchester United nådde 2000 gjorda mål i Premier League. Vem som gjorde det första? Mark Hughes.

Den andra milstolpen var individuell och den stod Marcus Rashford för. Hans 2-0-mål betydde att han nu gjort 50 mål i Unitedtröjan. Det är ett rätt okej facit för en kille som fyller 22 på torsdag. Målet tar Rashford upp på en delad 53:e plats i alla tiders målstatistik i United. Han delar platsen Arthur Lockhead och duon har Roy Keane och Steve Bruce ett mål framför sig. Rashford har en bit upp till meste målskytten Wayne Rooney som gjort 253.

Aaron > Patrice

Aaron Wan-Bissaka jämfört med Patrice Evra? Som tacklare? Det är statistikgurun OptaJoe som ger oss upplysningen att vårt nyförvärv nu är uppe i två matcher med tio tacklingar eller mer. Det har gått mer än sju år sedan någon nådde samma antal, då var det Evra som gjorde det mot Swansea.

Lottning på torsdag

Manchester United möter som bekant Chelsea i Carabao Cup på onsdag. Skulle United gå segrande ur den striden så är man klara för kvartsfinal. Den lottningen sker inte på onsdag kväll som fallet varit tidigare. Istället sker lottningen på torsdag morgon, i radio.