Familjemedlem säljer sina aktier?; Mandzukic och United uppges överens

Ur ett skralt, men icke desto mindre intressant, nyhetsutbud noterar vi att en av Glazersönerna har gjort vissa justeringar i sitt aktieägande och att Mario Mandzukic och Manchester United uppges vara muntligt överens om en övergång i januari. 

Kevin Glazer säljer sina aktier?

Idag tar vi avstamp i vad som sker utanför planen i Manchester United och riktar in oss på högsta hönset – nämligen ägarfamiljen Glazer. Ett kollektivt missnöje råder som bekant i United vad gäller ägandesituationen, där den amerikanska affärsfamiljen i första hand tycks se klubben som en pengamaskin och därefter som en fotbollsklubb.

Nu kommer dock intressanta uppgifter om att saker kan vara på gång.

I detta fall handlar det om Kevin Glazer, en av fem i familjen som innehar aktier i United, som kan vara på väg att sälja sina andelar i klubben, vilka utgör cirka 13%. I skrivande stund är det bara ett rykte att någon försäljning skulle ligga i görningen, men då han har gjort vissa justeringar i sitt ägandeskap kan det eventuellt antyda något.

När man talar om aktier finns det nämligen så kallade A- och B-aktier där de tidigare har ett högre värde. Ägande av A-akiter innebär kort och gott att man på ett företags bolagstämma har ett större inflytande vad gäller rösträtt.

Och vad det verkar har nu Kevin Glazer omvandlat sina B-aktier till A-aktier detta för att eventuellt kunna ha möjlighet att sälja, men det skulle lika gärna också kunna vara ett tecken på att familjen vill ha ännu mer kontroll över klubben.

Tuttosport: ”United muntligt överens med Mandzukic”

Embed from Getty Images

I somras var Juventus anfallare Mario Mandzukic en riktig följetång i sillysnacket och ryktades länge till United, men trots att transferfönstret för tillfället är stängt kommer nya rykten, vilka antyder att 33-åringen kommer flytta till den röda delen av Manchester i januari istället då en muntlig överenskommelse ska ha skett parterna emellan, detta enligt den turinbaserade tidningen Tuttosport, här återgiven av Express.

Att landa den kroatiske landslagsmannen skulle i sådana fall kosta United cirka £10 miljoner. Kontraktet med Juventus löper ut år 2021 och någon del i Maurizio Sarris bygge verkan han dessutom inte ha.

I unitedlägret har det viskats om att en anfallare kan vara på gång, och med skadesituationen som råder och som inte heller tycks upphöra, är det kanske fullt rimligt att Mandzukic spelar på Old Trafford till vintern.

Ifall ni har missat…

Idag åkte damerna till London och hämtade hem tre poäng i mötet med Tottenham. Kirsty Hanson, Jane Ross och ett självmål bäddade för segern. Nedan kan ni läsa mer om matchen.

Grattis Wes Brown, 40 år!

Vi passar återigen på att gratulera Wes Brown på 40-årsdagen!

Grattis Wes Brown, 40 år!

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS