Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Säsongens bästa insats

Embed from Getty Images

Vi går in i landslagsuppehållet med en 3-1 seger hemma mot Brighton. En bra insats där Manchester United vann rättvist. Segern var aldrig riktigt hotad och det är fler sådana här insatser man vill se hemma mot lag som United normalt sett ska vinna mot. 

Inför matchen låg Brighton före Manchester United. Nästan oavsett hur stark säsongsinledning Brighton har gjort så är det inget godkänt facit. Manchester United gick ut och direkt tog tag i matchen och Brighton hade förtvivlat svårt att få igång sitt relativt fina passningsspel.

Två skitmål avgjorde när Pereira gjorde 1-0 i den 17:e minuten efter att den studsat på Brightonspelare in i mål. Bara två minuter senare fick McTominay sin hela kropp på bollen och även den studsade in genom en Brightonspelare. Det senare målet räknas dock i statistiken som ett självmål. Offensiven fungerade mer än väl och det märks tydligt att samarbetet mellan de tre där framme håller på att utveckla sig till något riktigt lovande. Daniel James hotade försvaret konstant, Martial visade upp sina kunskaper i att hålla fast bollen längst upp och Rashford var sitt bättre jag. Visst skulle den sistnämnda gjort det bättre i ett par avslut, men jag har personligen svårt att gnälla för mycket på Rashford efter den här insatsen.

Embed from Getty Images

Förutom anfallstrion var de två glädjeämnena Fred och Brandon Williams. Har efterfrågat ett tag att Fred ska få kontinuerlig speltid för att ges en ordentlig chans, i och med skadeproblematiken i truppen har han nu fått det. Tycker att han växer match efter match och frågan är om han inte var Uniteds bästa spelare under gårdagen. Brandon Williams, som jag i en tidigare kolumn inte riktigt såg storheten i har vänt mig totalt. En helt respektlös insats, där han visar upp fina egenskaper både defensivt och offensivt. Det kommer vara svårt för Ole Gunnar Solskjaer att hålla Williams utanför elvan i fortsättningen.

Presskonferensen:

Som vanligt träffade Solskjaer pressen efter matchen, ni ser den i sin helhet nedan, men i korthet hade han detta att säga.

  • Det var den bästa prestationen under säsongen. Gillade även reaktionen efter deras mål, men jag förstår inte hur vi inte kunde göra fem eller sex mål.
  • Det är fem vinster och en förlust sedan Liverpool.
  • Brandon Williams var briljant. Det är första starten på Old Trafford och den brukar alltid vara svår, men han såg verkligen framemot matchen. Han gör det svårt för i laguttagningarna framöver.
  • Fred har fått självförtroende för att han har spelat många matcher. Det var kanske några tacklingar han inte skulle ha gjort i första halvlek.
  • Maguire är kaptensmaterial. Han har kommit in i och varit fantastisk i omklädningsrummet.
  • Yngsta laget hittills i Premier League. Det är inget mål, men det är lite intentioner över vad vi försöker göra här.
  • Scott McTominays skada gjorde ont. Han ska undersökas under måndagen. Jag har varit borta för liknande saker och då har det varit någon gång i två månader och andra gånger i ett par veckor.

Mer om matchen

Snackisar efter Manchester United – Brighton & Hove Albion 3-1

Spelarbetyg: Manchester United – Brighton & Hove Albion 3-1

Matchdag: Manchester United – Brighton & Hove Albion (Avsluta bra)

Säsongsbästa!