Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oklart om säsongen kan spelas färdigt; Dortmund kommer inte stå i vägen för Sancho

Det är söndag och inte mycket nyheter som berör Manchester United i dessa coronatider. Men två saker får vi med oss. Dels kommer inte Borussia Dortmund stå i vägen för Jadon Sancho och det är inte länge klart ifall Premier League kommer att kunna spelas färdigt.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

Oklart om säsongen kan slutföras

Som vi alla vet har Premier League ett ofrivilligt uppehåll på grund av coronaviruset och det är fortfarande osäkert när eller om Premier League kan starta igen. Nu har UEFA:s president Aleksander Ceferin i en intervju som citerats av en rad olika medier sagt att om de europeiska säsongerna inte kan starta i slutet av juni och är det osannolikt att de kan starta överhuvudtaget.

”Det är en plan A, B och C. vi kan starta i maj, i början av juni eller i slutet av juni. Om den inte kan göra det är det inte troligt att säsongen inte avslutas.”

Dortmund kommer inte så i vägen för Sancho

Hans-Joachim Watzke, VD i Borussia Dortmund har enligt Sky Sports sagt att klubben inte kommer stå i vägen för Jadon Sancho om han vill lämna den tyska storklubben.

Sky Sports menar också att 20-åringen inte heller har någon klubb som just nu är favoriter att få hans signatur. Manchester United nämns tillsammans med Manchester City, Liverpool, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Bayern München och Juventus.

Och Watzke menar att om de skulle komma ett bra bud från någon av dessa klubbar skulle inte Dortmund hålla kvar Sancho om han vill lämna.