Uefa-möte; de Ligt aktuell igen; Övrig silly

I tider när ingen fotboll längre spelas genomsyras mycket av tidningarnas rapportering av silly season, vilket gör att även vi hakar på. Lite extra fokus lägger vi idag på Matthijs de Ligt, som uppges vara aktuell för Manchester United, igen. Vidare noterar vi också att Uefa har hållit ett möte under dagen, där man meddelade att samtliga landskamper under juni månad skjuts upp för såväl herrarna som damerna. 

Det blir även ett par rader om Erling Haaland samt Jack Grealish som, trots det faktum att han hamnat i blåsväder på sistone, ändå tycks finnas på radarn.

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher i England är uppskjutna åtminstone till den 30 april. Än så länge är det officiella beskedet att säsongen ska slutföras. Mer om det senaste officiella beskedet här.
  • EM och Copa America har skjutits fram till sommaren 2021. Mer om Uefas beslut här.
  • Även OS har skjutits upp till sommaren 2021, vilket eventuellt har påverkan för U23-spelare bland Uniteds herrar, men särskilt landslagsspelare i damfotbollen. Mer om IOK:s beslut här.
  • Women’s Super League, FA-cupen och FA Youth Cup planeras att slutföras, enligt FA.
  • Uefa har efter efter det senaste mötet (1/4) meddelat att landskamper för herrar och damer under juni månad skjuts upp. Man bekräftade även att Champions League och Europa League är uppskjutet tills vidare. Vidare läsning om det här.

United bevakar de Ligt – igen

Embed from Getty Images

Så sent som förra våren och sommaren började det skrivas flitigt om att United var intresserade av Matthijs de Ligt som då hade stått för en mycket stark säsong i Ajax. Det blev bland annat ligaseger och en semifinal i Champions League, där man rök på målsnöret mot Tottenham.

Att de Ligt skulle flytta kändes oundvikligt, och så blev också fallet. United var länge en het kandidat, men valet föll till slut på Juventus för 20-åringen. Väl i den italienska storklubben har dock framgångarna uteblivit. Insatserna var upp och ner i början av säsongen och de Ligt lyckades aldrig riktigt cementera sin plats i Maurizio Sarris backlinje, vilket hans 20 matcher i ligan vittnar om.

Enligt tidningar såsom The Times, ESPN, och Standard uppges nu United återigen bevaka holländarens situation och eventuellt lösa en övergång till sommaren. Det sägs att Juventus ska vara villiga att släppa de Ligt redan efter ett år, bland annat på grund av den konkurrens som finns i truppen.

Enligt Standard kan United tänka sig att göra en bytesaffär där i sådana fall Paul Pogba skulle gå i motsatt riktning och därmed återvända till Juventus, som han tidigare i karriären lämnade United för.

Haaland till sommaren?

Erling Haaland var namnet på allas läppar under januarifönstret och var han skulle hamna. Det blev som bekant Borussia Dortmund som fick loss RB Salzburgs jättelöfte och succén lät inte vänta. Åtta mål på nio matcher i Bundesliga hann han med innan säsongen sattes på paus, men trots att fotbollen står stilla tycks 19-åringen redan vara aktuell för en ny flytt.

Även i detta fall är det Standard som rapporterar att norrmannen uppvaktas av United samt Real Madrid. Huruvida United ”missade” Haaland i januari låter vi vara osagt, detta med tanke på att spelaren representeras av ingen mindre än Mino Raiola, som United inte uppges vilja ha att göra med längre.

Att bägge klubbarna tittar åt Haaland är dock full rimligt då United egentligen inte har någon riktig ”nummer 9”, förutom inlånade Odion Ighalo. I Real Madrids fall lär det rimligen handla om att leta efter en efterträdare till Karim Benzema.

För Dortmunds del skulle en eventuell försäljning innebära ett rejält tillskott på banken då man ”endast” betalade £17 miljoner för anfallaren, en summa som skulle kunna dubblas minst fem gånger ifall man väljer att avyttra sin guldklimp till sommaren.

Aktuell trots blåsväder

Jack Grealish har haft det svettigt de senaste dagarna. Nyligen kom det fram att Aston Villas lagkapten brutit mot restriktionerna om att stanna hemma på grund av coronaviruset spridning. Detta gjorde inte Grealish, utan tog en tur med bilen över till en kompis. Som om inte det vore nog var han även inblandad i en trafikolycka, som han själv orsakat. Detta rapporterade vi om igår, därför behöver vi inte djupdyka i det nåt vidare.

Det som förefaller intressant är hursomhelst att Paul Hirst på The Times, i samma artikel som behandlar Matthijs de Ligt, skriver att Grealish förväntas anlända till United i sommar för att att stärka konkurrensen på mittfältet.

Givetvis är vi fortfarande bara i ett stadie av rykten, där substansen brukar tendera att vackla, men när ansedda The Times hakar på med uppgifter bör det alltid beaktas lite extra.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS