Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

“Spel inför tomma läktare”; Inga permitteringar hos United; Lotta hemma i Piteå

Embed from Getty Images

Nyhetsrapporteringen fortsätter, förstås, kretsa kring coronaviruset. Idag nås vi av nyheter om spel inför tomma läktare med början i juni. Paul Pogba ska vara angelägen om att lämna United i sommar medan Jadon Sancho sägs vara “klar”. Därtill får vi ta del av en intervju med Lotta Ökvist. 

Fotbollssäsongen – vad vi vet

Det florerar som vanligt en hel del rykten så här års. Inte minst kring vad som ska hända med den just nu pausade fotbollssäsongen. Här nedan följer en punktlista med det vi vet i skrivande stund.

  • Alla matcher i England är uppskjutna på obestämd tid. Än så länge är det officiella beskedet att säsongen ska slutföras. Mer om det senaste officiella beskedet här.
  • EM och Copa America har skjutits fram till sommaren 2021. Mer om Uefas beslut här.
  • Även OS har skjutits upp till sommaren 2021, vilket eventuellt har påverkan för U23-spelare bland Uniteds herrar, men särskilt landslagsspelare i damfotbollen. Mer om IOK:s beslut här.
  • Women’s Super League, FA-cupen och FA Youth Cup planeras att slutföras, enligt FA.
  • Uefa har efter det senaste mötet (1/4) meddelat att landskamper för herrar och damer under juni månad skjuts upp. Man bekräftade även att Champions League och Europa League är uppskjutet tills vidare. Vidare läsning om det här.

“Spel inför tomma läktare i juni”

Buden om när eller om den engelska fotbollssäsongen spelas vidare haglar tätt nu. Idag är det Mirrors tur att komma med vad de menar är en “exklusiv nyhet”. Tidningen menar att Premier League är överens med regeringen om att spela klart serien med start i juni. Detta skulle isåfall ske tomma läktare och med strikta bestämmelser kring hälsoaspekterna. Mirror menar att man från brittiskt myndighetshåll hoppas att coronaepidemin når sin kulmen om ett par veckor och att man efter det kan börja lätta på sanktionerna.

Frågan ska ha diskuteras med myndigheterna i fredags och domarkåren ska även de ha fått säga sitt. Spelarna ska, om matcherna kommer igång, hållas avskilt från allmänheten för att den vägen undvika att smitta sprids. Diskussioner med sändande tv-bolag ska också pågå. Detta för att försöka få till en överenskommelse om fler direktsända matcher då inga åskådare ska släppas in på arenorna.

Embed from Getty Images

Personalen kvar

Manchester United följer inte Liverpools och andra klubbars exempel då det gäller personalen under coronakrisen. Liverpool meddelade här om dagen att man ämnar permittera personal, något som Tottenham och Newcastle också gått in för att göra. United ska, enligt normalt trovärdiga James Robson på Evening Standard, välja att ha kvar personalen i jobb trots att det medför löpande kostnader och inga publikintäkter i nuläget. 

Liverpools beslut har mötts av kritik från de egna leden, vilket lett till en viss kamp klubbar emellan om vilka som framstår som de mest godhjärtade. Parallellt med att United inte permitterar personalen så kommer man inte heller att söka de statliga medel som finns för att täcka upp för kostnader som epidemin orsakar.

Pogba “köper ut sig själv”

Inte en vecka utan nyheter om Paul Pogba. Fransmannen, som ena stunden kan tänka sig att förlänga med United för att nästa stund lämna klubben omedelbums, hann som bekant inte göra comeback före coronaviruset bröt ut. Ska man tro L’Equipe, som SportWitness refererar till, så är det inte sannolikt att det blir någon comeback heller. Pogba ska enligt uppgifterna vara synnerligen angelägen om att lämna United i sommar och ska luta sig mot en paragraf i FIFA:s transferreglemente.

Den 17:e paragrafen ska göra gällande att en spelare som fullföljt sina tre första år på ett kontrakt med en klubb ska ha möjlighet att köpa ut sig själv från de återstående två åren. Det ska, enligt den franska tidningen, kosta Pogba 60-70 miljoner euro. Tidningen påpekar dock att Pogba inte har någon intention att starta något “krig” och att paragrafen egentligen aldrig använts i fråga om en “stor” spelare.

Spanska AS menar att en flytt till Real Madrid är närmare än en flytt till Juventus för Pogbas del och att det vore fel beslut av United att använda den ettåriga klausul som klubben har i Pogbas kontrakt. Även detta enligt SportWitness.

Embed from Getty Images

“Sancho klar”

Jadon Sancho fortsätter att vara spelaren det ryktas mest om då det kommer till spelare på väg in. Enligt katalanska Sport, som SportWitness, refererar till har United “vunnit” kampen om Sancho. Chelsea ska enligt samma källa ha varit med i racet men Londonklubben ska gå in för att värva Coutinho från Barcelona. Sport menar också att United övertygat Sancho om att skriva på, att affären alltså ska vara klar, men att det hela inte är officiellt ännu. Med tanke på den kanske inte alltför tillförlitliga källan tar vi det hela med avsevärda mängder salt, men att Sancho är huvudspåret inför sommaren verkar allt mera klart.

Embed from Getty Images

Intervju med Lotta Ökvist

När det inte spelas fotboll försöker vi, och klubbarna, fylla på med annat material. Manchester Uniteds damer gör som bäst en intervjuserie med sina spelare, och turen har nu kommit till Lotta Ökvist. Intervjun finns att läsa här, men vi kan bland annat konstatera att Lotta är hemma i Sverige, att hon får svara på frågor om Sveriges förhållandevis lätta restriktioner och att hon gör lax- och kycklingrätter när hon ställer sig i köket.

Embed from Getty Images