Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens del 2: Har njutit av att träna honom

Måndagens nyhetssvep blir lite annorlunda då det bara kommer handla om Ole Gunnar Solskjaers andra del av presskonferens och för att vi redan har fått två nyheter under förmiddagen som avhandlats i separata artiklar.

Solskjaers presskonferens

Första delen av presskonferensen har redan avhandlats av Micke Österdahl här på Muss.se.

Dubbla frågor om David de Gea. Först om att han spela sin 400:e match mot Southampton:

”Han har varit fantastisk. Sedan jag kom hit har jag njutit av att träna honom. Han kommer och vill spela kanske tio år till. Hur länge han kan stanna i toppen är helt upp till honom själv,  för det är fantastiskt att se honom jobba så hårt med tränarna och de andra målvakterna. Två matcher mer än Schemichel. Han har vunnit Premier League, FA-Cupen, Europa League och  Ligacupen. Det är förmodligen inte allt för honom. Han kommer inte vara nöjd förrän han vunnit de stora troféerna. Att stanna i Manchester United den här tiden och han kommer känna att det är ett svart hål att inte vinna Champions League. Han har vunnit en del personliga pokaler. Men jag tror inte han är en spelare som bryr sig om sånt. Han vill vinna de stora troféerna.”

Solskjaer fick även en fråga om han övervägt att peta de Gea efter något misstag.

”Det gick aldrig igenom mitt huvud, inte för en sekund. För att vara en Manchester United målvakt behöver man ett starkt psyke och David de Gea har ett starkt psyke. Han kommer komma upp i 400 matcher och det gör man inte genom att vara rädd. Det gör man genom att vandra ut på planen igen och visa kvaliteterna man har. Har en stark, stark karaktär. Jag ser inget gott i att peta honom.”

Paul Scholes hade efter matchen mot Aston Villa sagt att Liverpool och Manchester City borde se upp för Manchester United inför nästa säsong.

”Vi måste bara fokusera på den här säsongen och jag tror inte en sekund på att de andra är oroliga för oss. Vi behöver bara oroa oss för oss själva. Vi behöver fortsätta att utvecklas och fortsätta bygga vidare på kulturen och miljön i omklädningsrummet. Få in ett par unga spelare och kanske få in ett par spelare som kan utmana de som är här. Vi kan inte tänka för långt fram.”

Det blev även fråga om Mason Greenwood i den här delen av presskonferensen då han med ett mål till har möjlighet att komma upp på rekordnivåer för en tonårsanfallare i Manchester United.

”Jag har sagt det många gånger. Han går så långt som han vill. Men man vet inte med skador eller otur. Han har talang att gå långt. Han skapar chanser för oss och vi skapar chanser får honom. Vårt jobb är att få in honom i positioner där han kommer göra att målvakterna tvingas jobba. Han fortsätter skapa chanser och han kommer göra fler mål.”

Embed from Getty Images

Solskjaer fick en fråga om hur han väljer att positionera sina anfallare:

”Vi jobbar mycket med mönster och positioner där vi vill att anfallarna ska vara. Men en offensiv spelare kan också vara till höger och till vänster och byta position. Det har varit för mycket både förra året och det här året att spelarna vill spela ”tiki-taka” till vänster. Det vill vi ifrån. Vi behöver vara mer disciplinerade i vår positionering.”

Och slutligen fick Solskjaer om det förs en diskussion om eventuella utlåningar:

”Inte riktigt. Vi har inte riktigt tid eller fokusering på det. Just nu kan man inte tänka tre månader framåt med spelarna som är runt förstalaget. Visst kommer det vara ungdomar som kommer gå på lån. De behöver den tiden och den utmaningen. Men spelare runt förstalaget har bara ett fokus och det är Southampton, och sen vidare till nästa match. Vi behöver avsluta säsongen starkt”.

Övriga nyheter

Vi på Muss har redan publicerat två nyheter under dagen.

Först ut var nyheten att Manchester City inte döms till avstängning från Europaspelet.

Officiellt: Manchester City inte avstängda från spel i Europa

Och att Martin Ho är ny assisterande i damlaget bakom Casey Stoney.

Martin Ho ny assisterande manager för damlaget