Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Player of the Year: Hayley Ladd årets damlagsspelare, spelarna valde Anthony Martial

Så har vi slutligen fått de kompletta listan för årets spelare i Manchester United. De två sista priserna går till spelarnas spelare i damlaget (där fansen inte fick rösta fram sin favorit) och herrlaget. På damsidan prisas mittfältaren Hayley Ladd medan herrspelarna lyfte fram Anthony Martial.

Tidigare idag meddelades att Bruno Fernandes vann Sir Matt Busby Player of the Year, framröstad av fansen. Igår prisades Anthony Elanga som året juniorspelare och James Garner (tidigare idag utlånad till Watford) som årets reservlagsspelare. Dessutom vann Marcus Rashford tävlingen för årets mål i United (vilket per definition betyder att det var det bästa målet i världen).

Hayley Ladd årets damlagsspelare

På damlagssidan har spelarna ensamrätt att utse bästa spelare. Detta förefaller vara på huvudtränare Casey Stoneys inrådan. I år föll rösterna på Ladd.

“Det är en ära att få det här priset,” säger Hayley Ladd. Den walesiska mittfältaren har fått speltid i samtliga matcher sedan hon signerade för klubben inför förra säsongen.

“Jag är givetvis bara glad att kunna bidra till laget så mycket som jag kan men det är trevligt att vinna den här sortens saker som en spelare.

“Jag vill tacka Casey, ledarstaben och alla mina lagkamrater. Vi har en fantastisk omgivning här och det pushar verkligen oss spelare att vara så bra som vi kan. Jag ser fram emot vad vi kan uträtta med det här laget och hoppas att det här priset kommer att läggas till många titlar i framtiden.”

Huvudtränare Casey Stoney tycker att spelarna gjorde ett bra val.

“Hayley var en av de ledande spelarna för oss förra säsongen, så det är fantastiskt att se henne få formellt erkännande för hennes hårda arbete.

“Priset röstades fram av spelarna själva och jag tycker att hon verkligen förtjänar det.”

Förra året blev Katie Zelem första spelare att vinna priset. Förutom att Ladd vann får vi inte veta något om omröstningen.

Herrspelarna valde Anthony Martial

På herrsidan höll spelarna inte med supportrarna. Där fansen valde Bruno Fernandes gick spelarnas pris till Anthony Martial. Utöver att Martial fick flest röster får vi inte vet något om hur spelarna röstade.

Varken Martial själv eller Ole Gunnar Solskjaer har uttalat sig om det hela. Istället lyfter United fram gamla citat, där Martial menar att hans fina säsong berodde på att han fick spela mer än tidigare.

Tydligt är att Martial har uppskattat lagledningens förtroende. Solskjaer menar samtidigt att Martial gjorde stora framsteg och blev bättre på det mesta.

Förra säsongen var det Luke Shaw som vann. Nemanja Vidic var den första vinnaren säsongen 2008/09.