Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det var som julafton för Tottenham

Embed from Getty Images

Manchester United är inte i närheten av att vara på den nivå som krävs för att på allvar utmana i toppen av Premier League. Det konstaterandet är lätt att göra dagen efter att Tottenham vunnit med förkrossande 6-1 på Old Trafford. Det var, av förklarliga skäl, en mycket nedstämd Ole Gunnar Solskjaer som pratade med pressen efter matchen. 

Det började ju så bra igår. Bruno Fernandes tidiga straffmål gav United den start man behövde hemma mot José Mourinhos Tottenham. Därefter rasade precis allt. Harry Maguires agerande i försvarsspelet, Anthony Taylors totala vansinne kring utvisningen av Anthony Martial och den totala hönsgård som därpå följde gjorde att United gick till halvtidsvila i underläge 1-4. Där efter gör det bara ont att prata om andra halvlek. Manchester United kom inte ut som det lag man önskade, som laget som skulle spela för tröjan och äran utan såg mest ut att inte bry sig om huruvida det slutade 1-4 eller 1-10.

Förlusten blev också en påminnelse om att United hösten 2020 inte är ett lag redo för titelstrid men än mindre ett lag som klarar av att hantera den här typen av underlägen. Ole Gunnar Solskjaers matchförberedelser var med facit på hand undermåliga, men förmågan att få igång laget och göra rätt byten i rätt tid fattades också. Visst, det verkar bli injektioner i form av Edinson Cavani och Alex Telles under måndagen, men räcker det?

Som det är nu finns varken kunnandet på bänken eller i truppen för att göra det United ska göra. Utmana om herraväldet i England. Det är i sig ingen nyhet, men för varje påminnelse vi får blir sanningen en allt hårdare smäll i ansiktet.

Solskjaers presskonferens

…om Tottenham och ansvaret

”Vi möter ett lag som vi vet har potential och som vi vet hur bra de kan vara. Men, idag var det som julafton för dem. Alla misstag kom på samma gång. För många misstag mot ett bra lag och du bli straffad.”

”Det är pinsamt för laget, det är pinsamt för mig. Det var min värsta dag som manager. Jag sträcker upp händerna, jag är ansvarig för det här. Jag har varit en del av ett lag som förlorat stort förr och jag vet att vi kommer tillbaka. Jag lovar att göra allt jag kan för att vända det.”

…om bytena i paus och transfers

”Vi behövde få in fräscha ben. Ett par spelare fick smällar i första halvlek och vi behövde komma ut aggressiva, men släpper in 1-5 tidigt. Efter det är matchen över.”

”Jag vill inte diskutera transfers här och nu, ikväll handlar det om matchen. Imorgon kväll är det annorlunda, då kommer vi att veta hur det här fönstret slutade. Vi behöver titta på vad vi har här och nu och går vidare.”

”Världen är upp och ner för tillfället. Självklart vill alla ha sin trupp klar så tidigt som möjligt, men vi är fortfarande i en situation där vi har en trupp att bygga på och där jag behöver få ut mera av de spelare jag har. Vi kan fortfarande få in spelare före imorgon kväll.”

…om Martials utvisning

”Lamela är den som höjer sin arm först mot Anthony. Sedan ska Anthony förstås inte reagera som han gör och sätta fingrarna mot hans hals, men kom igen. Att falla ihop på det där sättet, det är ett skämt. Han står upp fem sekunder innan han bestämmer sig för att falla. Om det hade varit min son hade han fått leva på vatten och bröd i två veckor. Det är inte så där jag vill att mina spelare ska agera.”

Mera från matchen

Matchdag: Manchester United – Tottenham Hotspur (Så oerhört viktigt)

Snackisar efter Manchester United – Tottenham 1-6

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham Hotspur 1-6