Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Listan: Uniteds bästa mål under säsongen

I och med att säsongen är slut ekar det ganska tomt på nyhetsfronten just nu. Sillyrykten finns det visserligen alltid men det kan också bli lite tjatigt. Idag kör vi i stället på en lista, där vi de fem bästa United-målen för säsongen ska rankas. 

Som vanligt vad gäller listor baseras de på personligt tyckande. Ett bra mål behöver nödvändigtvis inte vara det snyggaste och att bollen sitter i klykan med ett pressat vristskott. Det kan vara att målet kommit efter en fin speluppbyggnad eller rentav betydelsen av det. Ett sent, avgörande mål är ju till exempel ganska speciella.

I den här listan begränsar vi oss inte på något sätt. Den kan alltså innefatta mål från alla turneringar.

Totalt hittade United målet 116 gånger under säsongen, och att därför välja ut fem blir så klart inte helt enkelt. Men vi gör ett försök och börjar med plats nummer fem!

5. Bruno Fernandes mot Everton

Det här målet röstades fram till United bästa under säsongen av fansen. Och det går absolut att förstå varför. Någon topplacering på den här listan blir det emellertid inte, då jag personligen anser att andra dels har varit vackrare, dels viktigare.

Men, det är ett mycket fint mål av Bruno Fernandes, som är med och bygger upp det genom att först hoppa över bollen och släppa ut den till Aaron Wan-Bissaka på högerkanten. Portugisen får sedan bollen direkt av högerbacken, lägger bollen till rätta, skottfintar, och sedan med ett stillastående avslut hittar bortre hörnet bakom Robin Olsen i Everton-målet.

Firandet som följer, eller snarare icke-firandet, är också lite kaxigt, vilket gör det hela lite mer speciellt.

Målet finns att se här.

4. Paul Pogba mot West Ham

United såg uträknade ut när man efter en dryg timmes spel på London Stadium låg under med 1-0 mot West Ham. Men Paul Pogba såg till att ge United luft genom att trycka dit ett fantastiskt distansskott.

Bruno Fernandes drev in från kanten, centralt mot straffområdet och släppte bollen bakåt till en mötande fransman, som egentligen inte tog i särskilt mycket, utan bara mötte bollen med en bredsida.

Bollen fick perfekt skruv och letade sig in precis intill stolpen, vilket lämnade Lukasz Fabianski chanslös i hemmalagets mål.

United vände till slut och vann med 3-1.

Målet finns att se här.

3. Marcus Rashford mot Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain v Manchester United: Group H - UEFA Champions League
Marcus Rashford har precis skjutit in 2-1 till United borta mot Paris Saint-Germain i Champions League. 

Som sagt, ett sent, avgörande mål kan vara ganska speciella och särskilt om de kommer i stora matcher, på den stora internationella scenen.

Det var precis vad Marcus Rashfords mål gjorde när Paris Saint-Germain besegrades på bortaplan under hösten Champions League-gruppspel.

Resultatet var 1-1 och matchen stod och vägde fram mot slutet när Paul Pogba i minut 87 fick bollen utanför straffområdet och hittade Rashford som kunde göra sig fri från bevakning och med kraft skjuta in bollen nere vid Keylor Navas högra stolprot.

Ett sent avgörande i Paris där huvudpersonen heter Marcus Rashford känner vi ju dessutom igen sedan tidigare…

Målet finns att se här.

2. Bruno Fernandes mot Istanbul Basaksehir

Det här målet kom tidigt under säsongen och har kanske glömts bort lite grann, då det kom i en på förhand ganska enkel gruppspelsmatch i Champions League. Men det förtar ingenting.

United har haft en vänsterhörna som nickas ut i gapet till en framstormande portugis som möter bollen på halvvolley med högerfoten.

Turkarnas målvakt är chanslös efter att bollen pressats med en stenhård vrist upp i nättaket av Fernandes.

Varför jag uppskattar målet så mycket? Det påminde om en riktig Paul Scholes-slägga.

Målet finns att se här. 

1. Edinson Cavani mot Fulham

Samma dag som Bruno Fernandes mål mot Everton i februari röstades fram till Uniteds snyggaste under säsongen klev Edinson Cavani fram och visade att han borde haft priset i stället.

De flesta har säkert fortfarande uruguayanens mål på näthinnan, eftersom det är så färskt. Men för att kort beskriva det: David De Gea smeker iväg en boll centralt i banan som når Cavani en bit in på Fulhams planhalva. 34-åringen sätter högerfoten mot bollen med alldeles lagom kraft, vilket gör att den får en perfekt båge över Alphonse Areola i gästernas mål.

Vad som gjorde målet än mer speciellt? Att det fanns publik på Old Trafford och att Cavani fick fira framför dem.

Målet finns att se här.

Tidigare listor

Listan: Uniteds bästa insatser under säsongen

Listan: Uniteds bästa värvningar under Solskajer

Listan: Uniteds bästa segrar mot Liverpool

Res med oss till Manchester!