Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Leeds United – Manchester United 0-3

Manchester Uniteds juniorlag tog säsongens första seger, då Leeds besegrades med 3-0 på bortaplan. Daniel Gore, Sam Mather och Kobbie Mainoo stod för målen.

United kunde matcha ett starkare lag än i de två öppningsmatcherna mot Manchester city och Liverpool. Mittbacken Rhys Bennett och den offensiva mittfältaren Daniel Gore var tillbaka i startelvan efter skadefrånvaro medan Ethan Ennis debuterade efter flytten från Liverpool.

Det blev bara en halvlek för Ennis men det var en mycket lovande halvlek där han kom till många avslut, även om han inte lyckades få bollen på mål. Inga indikationer på att han var skadad, så bytet handlade förhoppningsvis bara om brist på matchform.

Att Bennett, Gore och Ennis förbättrar Uniteds startelva är uppenbart och laget spelade med betydligt större auktoritet idag än i de tidigare matcherna.

Vi bjöds på en väldigt öppen match där lagen bytte chanser. Dålig skärpa i avsluten, desperat men lyckat försvarsspel och några utmärkta räddningar av Uniteds målvakt Eric Hanbury höll nere sifforna. För Hanbury var det debut i juniorlaget och han imponerade med flera svettiga räddningar. Detta med ett undantag, då han fullständigt missbedömde en långboll. Den gången räddades han av en försvarare.

Eric Hanbury debuterade i Uniteds mål och stod för flera kvalificerade räddningar.

Redan efter en minut får vi matchens första stora chans, då Ennis kommer till avslut. Strax därefter är det småfarligt för Leeds. Så skulle matchen fortsätta, framför allt i första halvlek. Chansbytandet mattades av något efter paus, då lagen täppte till försvarsspelet.

Uniteds första mål kommer genom Gore efter knappa kvarten. Finley McAllister vinner boll på offensiv planhalva med en tuff glidtackling. Bollen faller till Marc Jurado som med en precis passning ger Gore friläge och avslutet är behärskat.

Daniel Gore placerar behärskat bollen i nät för matchens första mål.

Leeds bästa kvitteringschans kommer då en anfallare får vandra in i Uniteds straffområde medan Unitedförsvaret mest tittar på. Det hela slutar med ett avslut i ribbans underkant.

Istället ska Sam Mather dubbla Uniteds ledning mitt i första halvlek. Målet kommer efter ett superbt anfall. Kobbie Mainoo väggspelar med Gore och spelar sedan fram till Manni Norkett som lägger upp för Mather. För Mather var det första målet i juniorlaget.

Sam Mather dubblar Uniteds ledning. Detta var Mathers första mål för juniorlaget.

Leeds kanske bästa möjlighet i matchen kommer då Uniteds vänsterback Sam Murray sånär gör självmål. Han räddas emellertid av Hanbury som med utmärkta reflexer styr bollen i ribbans underkant. Senare visar Hanbury prov på starka händer på ett tungt distansskott.

Annars är det framför allt på fasta situationer som United har problem. Framåt var det primärt Ennis som skapade chanser.

Direkt efter paus ser Mather ut att få öppet mål på Norketts inspel men en försvarare kommer emellan och styr till hörna. Därefter ska Hanbury igen imponera då han får ut en lång hand för att stoppa anfallaren som försöker passera honom.

United borde ha fått en straff när Norkett blir fälld i straffområdet men domaren nöjer sig med frispark. Mather drar frisparken, från kanten av straffområdet, i bortre stolpen.

Under andra halvlek blir både Gore och Bennett utbytta, sannolikt då de ännu inte är redo för 90 minuter. Detta ger United vissa problem då laget har flera spelare nere för skada. Vi kan dock fullfölja matchen med elva spelare. Bennett ersätts av Sonny Aljofree, som gör sin debut på nivån.

Tyler Fredricson agerar räddande ängel vid ett tillfälle men annars uteblir de stora reduceringschanserna för Leeds.

I matchens slutskede ska Kobbie Mainoo fastställa slutresultatet till 3-0 med sitt första mål för juniorlaget. Mainoo bjuder först Norkett på ett utmärkt läge men målvakten kan rädda varpå Mainoo trycker in returen.

Sammantaget en bra insats av United, framför allt offensivt. Defensivt finns det, som alltid på den här nivån, fortfarande mycket att jobba på. Ändå ett stort framsteg jämfört med matcherna mot Manchester city och Liverpool. Segern ser United lämna sistaplatsen i tabellen.

Nu väntar landslagsuppehåll för juniorerna. Nästa juniormatch är den 11 september, hemma mot Middlesbrough. Mer ungdomsfotboll pågår just nu då det är derby för U23 i en match som inte visas.

Målen

Leeds United – Manchester United 0-3 (0-2)

U18 Premier League, 28 augusti


0-1 (13  ) Daniel Gore (Jurado)
0-2 (23  ) Sam Mather (Norkett)
0-3 (90+6) Kobbie Mainoo


Uniteds lag: Hanbury; Jurado, Bennett (Aljofree 76), Fredricson, Murray; Mainoo, McAllister; Ennis (Oyedele 46), Gore (Nolan 69), Mather; Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK