Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United – Liverpool 0-5

Precis som förra veckan i derbyt mot de ljusblå var det även idag ett mycket ungt U18-lag som mönstrades när Manchester United tog emot Liverpool på hemmaplan. Det är faktiskt bara att konstatera att det rådde klasskillnad lagen emellan under lördagseftermiddagen. United hängde med hyfsat i första halvlek men hade trots det släppt in två mål. I andra föll man däremot som ett korthus och förlorade till slut med 5-0. 

Redan från start var det tydligt att Liverpool var ett nummer större både vad gällde bolltrillandet och fysiken. Gästerna tog kommandot och tryckte ner United så pass att ett mål tidigt hängde i luften.

Så skulle det också bli. Liverpool hade bitit sig fast på Uniteds planhalva och rullade upp ett anfall utanför straffområdet som sedan skarvades in i mål genom Oakley Cannonier.

Uniteds spjutspets i Manni Norkett skulle ganska omgående efter baklängesmålet få ett bra läge på nick men avslutade rakt på bortalagets målvakt. Norkett var för övrigt en av få som visade upp lite ljusglimtar. 16-åringen stod för en god arbetsinsats och satte bland annat in en glidtackling i eget straffområde som hade gjort vilken försvarare som helst avundsjuk.

Även Logan Pye, som var en av de mer rutinerade spelarna i dagens lag, gjorde det helt okej på vänsterbacken och tog sig framåt ett par gånger. Till exempel drev 17-åringen upp ett anfall som Alejandro Garnacho avslutade men även det rakt på målvakten.

Dessförinnan hade dock Liverpool hunnit göra 2-0 genom lagkaptenen Luca Stephenson. I andra halvlek kunde samme Stephenson, om det inte hade varit en ungdomsmatch, eventuell varit utvisad efter en sen och ganska ful tackling på mittplan.

I inledningen av andra halvlek kom United ut med lite ny energi och man var nära att reducera då Marc Jurado kom loss på högerkanten och avslutade tätt utanför.

Men som sagt, det var trots allt klasskillnad idag. United hade visserligen bra perioder men överlag var Liverpool bättre, starkare och mer beslutsamma i allt man gjorde.

Den nyanställde U18-tränaren Travis Binnion har säkerligen varit tydligt med att han vill se sitt lag trilla boll och bygga upp spelet bakifrån, med start från Radek Vitek i målet. Problemet idag var emellertid att motståndet läste Uniteds intentioner alldeles för enkelt och i vissa moment spelade man väldigt naivt.

Strax innan timmen spelad rådde det total hönsgård i Uniteds straffområde och kort därpå straffade också gästerna hemmalaget med att göra 3-0 genom Cannonier.

Liverpool-anfallaren skulle fem minuter senare kröna sin insats genom sätta ett hattrick.

United hade i samma veva gjort ett par byten i form av Rhys Bennett och Maxi Oyedele in, men det var inte mycket de kunde göra för att vare sig stoppa blödningen eller bidra med kraft framåt.

Terence Miles utnyttjade med en kvart kvar slarv i Uniteds straffområde, där hemmalaget återigen försökte spela sig ur trångmål, och kunde sätta slutresultatet 5-0.

Ett förnedrande resultat givetvis och än mer när motståndaren heter Liverpool. Men precis som förra veckan när man förlorade mot Manchester City, får dagens match ses som läropengar för det unga manskapet. Bland annat startade 15-årige Finley McAllister på det centrala mittfältet idag och de två mittbackarna Louis Jackson och Tyler Fredricson med födelseår 2005 kamperade också tillsammans, där den senare är ny för säsongen.

Det finns således anledningar till varför det ser ut som det gör. Det är ett ungt lag med en ny tränare och vi är dessutom i början av säsongen och har mött två förmodade topplag. Vi ska därför inte dra några större växlar även av den här matchen.

Manchester United – Liverpool 0-5 (0-2)

U18 Premier League, 21 augusti


0-1 (11) Cannonier

0-2 (32) Stephenson

0-3 (61) Cannonier

0-4 (66) Cannonier

0-5 (75) Miles


Uniteds lag: Vitek; Jurado, Jackson, Fredricson (Oyedele 59), Pye; Maindo, McAllister (Bennett 58), Mather; Garnacho (Gore 67), Sharpe, Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK