Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U23: Manchester United - Liverpool 3-0
Icke avstängd duo sänkte Liverpool

Manchester Uniteds U23 inkasserade den tredje raka segern i Premier League 2. Detta då Liverpool besegrades med 3-0 på lördagseftermiddagen. Björn Hardley, Anthony Elanga och Shola Shoretire gjorde målen.

Att duon Elanga och Hardley kom till spel var överraskande. De båda blev utvisade mot Everton senast och borde därmed vara avstängda. I skrivande stund har jag inte sett någon förklaring till att de kunde spela idag. Gissningsvis överklagade United utvisningarna. Sen om överklagan gick igenom eller om avstängningarna skjutits upp i väntan på beslut ska jag låta vara osagt.

Hur som helst var det bra för United att de kunde spela idag. Elanga serverade nämligen Hardley efter en hörna, för öppningsmålet mitt i första halvlek. På halvlekens tilläggstid var det sedan svensken själv som skulle dubbla Uniteds ledning. Målet kom på en frispark från kanten som letade sig förbi alla spelare och in i mål.

Anthony Elanga med sin nu sedvanliga målgest.

Efter paus skulle United göra ett tredje mål. Den här gången skrev Shola Shoretire in sig i målprotokollet, efter förarbete av Charlie Wellens.

Dagen skulle bli ännu sämre för Liverpool i matchens slutskede. Detta då inhopparen Dom Corness blev utvisad för en brysk tackling mot Martin Sviderský.

För United var det tredje raka segern i ligaspelet och en bra replik efter fadäsen mot Villarreal i Uefa Youth League. United ligger nu sexa i Premier League 2, med bara två poäng upp till ligatrean Brighton och med fem poäng upp till serieledande Arsenal. Framför allt har vi nu lämnat bottenträsket bakom oss.

U23 är tillbaka i spel mot Blackburn den 15 oktober. Den matchen ska vi förhoppningsvis få se på MUTV. Annars är det dåligt med den varan den här säsongen.

Manchester United – Liverpool 3-0 (2-0)

Premier League 2, Division 1, 2 oktober


1-0 (21  ) Björn Hardley (Elanga)
2-0 (45+1) Anthony Elanga
3-0 (62  ) Shola Shoretire (Wellens)
r/k (85  ) Corness (allvarligt otillåtet spel)


Uniteds lag: Kovár; Mengi, McShane (Bennett 72), Hardley; Wellens, Sviderský, Savage, Fernández (Hoogewerf); Shoretire, Iqbal (McNeill 63); Elanga


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK