Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Blackburn Rovers - Manchester United 4-1
Tung förlust för juniorerna

Manchester Uniteds juniorer åkte idag på en tung förlust borta mot Blackburn Rovers. Efter oavgjort i paus blev United utklassade i andra halvlek och Blackburn vann med 4-1.

Joe Hugill kvitterade till 1-1 i en jämn första halvlek. I andra halvlek kunde United inte hantera hemmalagets höga press och till slut skulle Blackburn gå ifrån till en storseger.

Dagens match var andra försöket att genomföra den här matchen. I februari blev matchen avbruten efter tio minuter på grund av kraftigt snöoväder.

Travis Binnion gjorde åtskilliga förändringar jämfört med segern mot Sunderland i torsdags. Idag blev det Tom Wooster som fick vakta målet. På högerbacken gjorde Marcus Lawrence sin andra start i juniorlaget. Willy Kambwala klev in som mittback då Rhys Bennett sakandes helt. På vänsterbacken blev det Sam Murray istället för Logan Pye. På mittfältet var Maxi Oyedele tillbaka efter landslagsuppdrag med Polens U18 och han gick  in på bekostnad av Finley McAllister. U16-spelaren Ruben Curley (toppbilden) fick chansen som tia, hans andra start i juniorlaget. Anfallaren Manni Norkett saknades idag.

U16-anfallaren Ethan Wheatley och U15-mittbacken Harrison Parker var båda med i juniorlagets matchtrupp för första gången och fick båda debutera i andra halvlek.

Blackburn tog en tidig ledning. Harrison Wood snodde bollen av Ethan Ennis utanför Uniteds straffområde, klev in i boxen och avlossade ett skott som lämnade Wooster chanslös.

United kvitterade en kvart senare, då Ennis friställde Joe Hugill med en långpassning. Anfallaren rundade målvakten som var långt ute och kunde från en svår vinkel rulla in bollen i nät.

Den otursförföljde Lawrence tvingades lämna planen efter halvtimme, på grund av en huvudskada. Lawrence gjorde som sagt sin andra start i juniorlaget och har tidigare blivit lurad på spel då matcher har blivit uppskjutna eller avbrutna. McAllister gick in på mittfältet, vilket såg Marc Jurado flytta ner som högerback.

Marcus Lawrence gjorde sin andra start i juniorlaget men tvingades kliva av planen redan efter en halvtimme.

I slutet av första halvlek hade Blackburn en boll i mål efter en frispark. Domaren blåste emellertid frispark till United, då Blackburnspelaren hade en arm i ryggen på Jurado. Ett domslut United ska vara tacksamma för.

Blackburn öppnade andra halvlek bäst och United kunde inte spela sig ur motståndarlagets effektiva press. Hemmalaget kom till flera intressanta avslutslägen men de flesta avsluten gick utanför medan Wooster gjorde en hygglig räddning och Sonny Aljofree blockerade bra vid ett tillfälle.

Efter en timme fick Wheatley sin juniorlagsdebut, då han byttes in istället för Curley. Wheatley gick in på topp, medan Hugill flyttade ner som tia. Såvitt jag kan minnas är det första gången Hugill har spelat tia för United.

Ethan Wheatley debuterade i juniorlaget.

Spelet jämnade tillfälligt ut sig efter bytet. Det var då Blackburn tog ledningen och därefter tappade United allt. Målet kommer direkt på hörna, genom Dominik Biniek. Kort därefter dubblades ledningen, då Wood gjorde sitt andra mål för dagen. Blackburn får alldeles för enkelt avancera in i straffområdet och Wood får bollen fri mitt i boxen och han avslutar med en läcker yttersida.

Med kvarten kvar blev Parker inbytt för sin juniorlagsdebut. Den unga mittbacken ersatte Kambwala.

Hugill är nära ett reduceringsmål, då hans nick på Ennis inlägg går i ribban. Det var allt av värde United hade i andra halvlek.

Istället gör Blackburn 4-1 efter horribelt försvarsspel av United. Aljofree ger bollen till en pressad Oyedele, som inte kan skaka av sig två motståndare och till slut kan Harry Leonard enkelt placera bollen under Wooster.

Sammantaget en dålig dag för United. Vi kunde inte hantera Blackburns höga press och i andra halvlek hade vi inte mycket att säga till om. Värt att notera är att bara två spelare från Uniteds FA Youth Cup-elva spelade idag. Det här var en dag då det blev väldigt tydligt hur mycket bättre de bästa spelarna i laget är jämfört med breddspelarna. Framför allt har de bättre spelarna en mycket högre lägstanivå, medan prestationerna varierar kraftigt när laget roteras.

Redan på lördag (MUTV, 13.30) är det dags för nästa juniormatch, då United reser till Middlesbrough. Det är den första av nio ligamatcher i april (med reservation för att någon match blir framflyttad), så det blir en mycket hektisk säsongsavslutning för juniorerna. Förutom ligaspelet ska vi också spela final i FA Youth Cup.

Uniteds mål (och ett par av Blackburns)

Blackburn Rovers – Manchester United 4-1 (1-1)

U18 Premier League, 29 mars


1-0 ( 9) Wood
1-1 (24) Joe Hugill (Ennis)
2-1 (71) Biniek
3-1 (73) Wood
4-1 (85) Leonard


Uniteds lag: Wooster; Lawrence (McAllister 29), Kambwala (Parker 75), Aljofree, Murray; Oyedele, Jurado; Forson, Curley (Wheatley 61), Ennis; Hugill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK