Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ny ägare lär får vänta / De Gea lämnar? / Vem leder anfallet?

Ett köttigt svep utan dess like innehåller idag det mesta. Såklart lite nytt om försäljningen (som att ni förväntade er något annat), men vi får även in lite silly season och riddare på ett hörn! Trevlig helg!

En ny ägare kan dröja tills början av nästa säsong

När ska det ta slut? Det är en fråga man kan sitta en lördagseftermiddag och fundera på när man läser den tiotusende artikeln om Unitedförsäljningen. Det hela har utvecklats till en otroligt tröttsam angelägenhet som man helst bara vill ta slut. Även nu när transferfönstret har öppnats så skiljer sig rapporter om läget för budgivarna dag till dag.

Senast i förrgår rapporterade Reuters att United förhandlar om så kallad ”exklusivitet”, alltså förhandlingar om att bli den enskilde budgivaren, med Sheikh Jassims läger. Men nu rapporterar alltså The Times att en eventuell köpare förmodligen inte kommer vara på plats innan början av nästa säsong och att processen kommer dröja ytterligare 8-12 veckor. The Times’ källor säger samtidigt att det hela inte kommer påverka Uniteds transfersommar, Erik Ten Hag sägs ha fri lejd på transfermarknaden trots ägarsituationen.

Enligt The Times är Sir Jim Ratcliffes bud att föredra för Glazerfamiljen; ett bud som värderar klubben på närmare 6 miljarder pund. Rapporterna om att budet från Qatar hade accepterats dementerades som ”fake news” och Qatars läger sägs vara frustrerade över den halvdana kommunikationen med försäljningens mellanhänder; investmentbanken Raine. Att Sheikh Jassim registrerade sitt företag i Storbritannien ses också som irrelevant i det stora hela.

De Gea på väg bort?

Vi rapporterade igår att David De Gea inte syndes till på trupplistan inför nästa säsong, något som sticker ut då spelare med ett kontrakt på bordet oftast ingår.

De Geas vara eller icke vara har varit vårens och sommarens heta potatis, och enligt nya rapporter från The Mirror ser det väldigt mörkt ut för De Geas framtid i klubben. Spanjorens kontrakt går ut om mindre än två veckor och De Gea sägs vara ovillig att sänka sin lön som är den högsta i truppen, något som då ingår i det nya kontraktet. Klubben har även inte gjort några garantier om att De Gea kommer vara klubbens förstaval till nästa säsong.

Möjliga ersättare mellan stolparna

Det har ryktats hejvilt om möjliga målvaktsvärvningar om David De Gea lämnar i sommar.

André Onana

En målvakt som har ryktats på senare tid är kameruniern André Onana, vars karriär startade under Ten Hag i Ajax. Onana, till vardags i Inter, är en väldigt annorlunda målvakt från De Gea. Han är inte rädd att ta steg utanför straffområdet och är en vass spelfördelare. Ten Hag kallade honom under hans tid i Ajax som ”en fantastisk målvakt”. Något som talar mot övergången är att Onana har 4 år av kontrakt kvar, och Inter sägs kräva minst 70 miljoner pund för sin målvakt.

Förutom Onana har United kopplats ihop med Diogo Raya från Brentford, Diogo Costa från Porto och Evertons Jordan Pickford.

Bart Verbruggen

Om De Gea trots allt stannar i klubben sägs Forest svepa in och lägga ett bud på Dean Henderson. Enligt The Athletic sägs United i det scenariot vara intresserade av Bart Verbruggen från Anderlecht som en ung och formbar backup. Den 20-åriga holländaren höll 8 nollor på 17 matcher den här säsongen och anses vara ett stort framtidslöfte.

Battle ser ut att gå vidare

En annan spelare som ser ut att lämna klubben är Ona Batlle. Vi har redan fått det bekräftat att stjärnanfallaren Alessia Russo kommer att lämna, och nu är det allt annat än bekräftat att även Batlle överger skeppet när hennes kontrakt går ut i sommar.

Arsenal är favoriter att signera Russo medan Batlle länge har ryktats till Barcelona, spanjorskans moderklubb. Uniteds damlag spelar för första gången Champions League nästa säsong, och Russo och Batlle blir stora namn att ersätta för Mark Skinners gäng.

United kikar på spetsanfallare

Att United letar efter en forward i sommar har väl inte gått någon över huvudet. Efter att United beslutade mot en eventuell värvning av Harry Kane har klubbens ögon riktats åt andra håll.

Erik Ten Hags önskan sägs vara att en eventuell forwardvärvning innebär en ”målgaranti” i Premier League, en profil som inte passar in på särskilt många.

Sen tidigare har United idkat intresse för Atlantas danske forward Rasmus Höjlund, men efter att Höjlunds agenter konverserade med Atalanta drog danskens agenter ut en astronomisk siffra på 100 miljoner pund som danskens marknadsvärde. Aj då.

Randal Kolo Muani, Victor Osimhen, Goncalo Ramos och Ollie Watkins är andra namn som har nämnts men som dras med liknande summor som Rasmus Höjlund. United tvingas anpassa sig till budgetbegränsningar av Glazerfamiljen, och även om vi ser ett slut på försäljningsdilemmat finns det Financial Fair Play-regler som spelar in i Uniteds transferplaner.

Lättsamma utlandsvärvningar även för damlagen

Vi rapporterade i torsdags att Storbritanniens inrikesdepartement har beslutat om nya regler angående utländska värvningar av fotbollsspelare, något som nu även kommer gälla damlagen. Vad det innebär är att en klubb kommer beviljas att ha mellan 2 och 4 utländska spelare som inte har de nödvändiga brittiska arbetstillstånden. Med andra ord blir det lättare att värva utländska spelare i framtiden.

Två Unitedspelare adlas

Skribenten har lite avsmak för kungafamiljen, men han kan samtidigt inte förneka att när Unitedspelare blir adlade är det något som ska tas upp och firas. Tydligen så firar Charles sin födelsedag på så sätt att han delar ut adeltitlar till folk som på ett eller annat sätt har förtjänat det. Och när han delar ut sådana till Unitedspelare har jag ju såklart inget emot det.

I år handlar det om Willie Morgan, skotten som sprang något djävulskt på Uniteds kant på 60 och 70-talen. Han tilldelas MBE (Most Excellent Order of the British Empire), samma titel som Marcus Rashford belönades med 2020. Som Rashford så får Morgan utmärkelsen för sitt arbete med välgörenhet.

En annan gammal Unitedbekant som belönas med en adlig titel är Jonny Evans, någon som jag antar alla känner till. Han belönas med en adlig titel för hans arbete som representant för nordirländsk fotboll. Evans gjorde sin 101:a landskamp mot Danmark i fredags. Han må aldrig ha blivit kapten och ”Yanited legend” som Fergie förutspådde, men han är iallafall riddare.

Fletchertvillingarna på väg till United?

Darren Fletcher som ni kanske vet är nuförtiden hjälptränare i Manchester United, men hans tvillingsöner Jack och Tyler blev kidnappade i tidig ålder och inskrivna i citys akademi. Nu planerar United alltså en fängelserymning á la Alcatraz för att fria Fletchers pojkar.

Om vi ska hålla en något seriös ton så anses Jack och Tyler Fletcher vara två av landets mest lovande U16-talanger. De två arvtagarna har för nuvarande ”schoolboy”-kontrakt, och de tillåts skriva professionella kontrakt i mars 2024, när de fyller 17 år.

Det är såklart två smarta grabbar vi pratar om då de sägs vilja följa sin fars fotspår och fortsätta i rätt färger. United har lagt ett bud på tvillingarna och anses vara favoriter att få över tvillingarna.

Bernard gör landslagsdebut

Di’shon Bernard, som lämnar klubben i sommar, gjorde i torsdags landslagsdebut för Jamaica i en vänskapsmatch mot Qatar. Bernard är född i England, men har jamaicanska föräldrar.

Matchen slutade i nederlag för ”Reggae Boyz” men vi kan iallafall sätta upp ”Di’shon Bernard är den enda jamaicanen som har spelat för Manchester United” i triviahyllan. Se där, ja!

Tounkara redan på väg ut?

Aissatou Tounkara värvades förra sommaren till United från Atlético Madrid. Det har inte blivit mycket speltid för den 28-årige fransyskan, och enligt Le Parisien ryktas hon nu till PSG, som har inlett diskussioner med United.

PSG letar efter en ersättare efter att svenskan Amanda Ilestedt lämnar till sommaren. Tounkara är uppvuxen i Paris och sägs ha täta band till sin hemort. Just nu fokuserar hon på dam-VM, då hon är med i truppen som ska försöka ta guld i Australien och Nya Zeeland nästa månad.