Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Fake News om affär / Williams får både ris och ros / Saudarabien vill ha De Gea

Tisdagens nyhetssvep inkluderar vad som verkar vara falska rykten under gårdagen där vissa rapporter gjorde gällande att en uppgörelse med Qatar och Sheikh Jassim. Cirkusen börjar bli tröttsam.

Därutöver rapporterar vi om Brandon Williams uttalanden efter Citys vinst i Champions Leauge som uppenbarligen både resulterat i ris och ros. Ny träningsmatch på agendan dessutom. 

Fake news om affär

Under gårdagen reagerade många över rapporten att Sheikh Jassim och Qatar vunnit budgivningen och gjort klart med Glazers om ett övertagande. Även Nasdaq reagerade med 10% uppåt efter stängning.  Nyheten kändes såklart mycket märkligt efter de senaste dagarnas rapporter om att affären tycks dra ut i mer än en långbänk.

Även om flera andra, även engelskspråkiga konton, snabbt hakade på så visade det sig att allt verkar vara fake news. Kontot som la ut nyheten är uppenbarligen inte äkta och har väldigt få följare. Konton som följde efter var heller knappast de mest seriösa.

 

Willams får både ris och ros

Brandon Williams hyllade inte Manchester City efter att trippeln blivit en realitet utan passade på att håna dem för att vara tvåa på bollen. Han kritiserade också Rio Ferdinand och andra som hyllat grannarna för sin förmåga att spela fotboll. Enligt uppgift blev Manchester United irriterade över Williams offentliga inlägg medan andra hyllar honom för att stå upp för de röda och rivaliteten som är.

Inlägget riktar till Rio Ferdinand löd: ”@rioferdy5 Bet you don’t congratulate if you was player keep the same morals. too face is boring.” He continued: ”You don’t praise simple as. Fakessssssssss for [money emoji].”

Av kommentarerna att döma sägs bland annat att Alex Fergusson minsann hade belönat Williams med en ordinarie plats i elvan efter sina uttalanden. Manchester United ville inte kommentera det hela till ESPN.

Saudiarabien vill ha De Gea

Enligt uppgift ska Manchester United och David de Gea vara ganska långt gånga i förhandlingar om en kontraktsförläning. Vi har också hört Erik ten Hag säga att han vill behålla den spanske trotjänaren.

Vissa hoppas på att Saudiarabien, där flera klubbar sägs vara intresserade, kan övertyga spanjoren att flytta. De har enligt uppgift inte gett upp. Tidigare vet vi att Karim Benzema tagit beslutet att flytta dit. Framtiden för De Gea lär avgöras ganska snart.

Träningsmatch mot Athletic Club i Dublin

Ny träningsmatch är på schemat och denna gång gäller det en match i Dublin strax innan premiären i Premier Leauge. Motståndarlaget är Athletic Club som kom elva i La Liga denna säsong. Matchen går av stapeln den 6 augusti på  Aviva Stadium, som tar cirka 51000 åskådare. Nyheten har ännu inte offentliggjorts på Uniteds officiella hemsida. G

Manchester United var senast  i Dublin 2018 och fick stor support när laget vann över Sampdoria med 2-1. Målskyttar den gången var Juan Mata och Henrikh Mkhitaryan.

Athletic Club missar spel i Europa nästa säsong efter att ha hamnat två poäng bakom grannen Osasuna som de också blev utslagna av i Copa del Rey.