Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Snipp, snapp, slutet för många spelare

Säsongen är över så när som på en kvarvarande FA-cupfinal. Herrlaget vann visserligen sina två sista matcher i PL men lyckas ändå sluta med en sämre placering än någonsin. Detsamma gäller damlaget efter att de råkat ut för en förnedring mot Chelsea i årets sista match.

Det återstår nu att se vad United kan göra mot City i FA-cupfinalen nästa helg men oavsett bör ett helt gäng spelare (och kanske en tränare) försvinna när säsongen ska summeras.

 

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Manchester United – Newcastle United 3-2

Det blev en målrik tillställning och lite fram och tillbaka mot Newcastle i säsongens sista hemmamatch. Fina mål framåt, särskilt Amads fullträff. United lyckades också spela av en match för en gångs skull. Bruno Fernandes bäst på plan.

Allt om matchen

PL: Brighton & Hove Albion – Manchester United  0-2

Även årets sista bortamatch blev en vinst och hållen nolla. Ett fall framåt utan att spelet ser särskilt lovande ut. Piggt inhopp igen av Höjlund som lyfter laget en del efter en sömning första halvlek. Ett mål från dansken. Vi kan också notera att vi avslutar matchen med Martínez och Varane som backpar och lyckas på ett komfortabelt sätt spela av matchen.

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WSL: Manchester United – Chelsea 0-6

Även om Chelsea gick för titeln så måste vi konstatera att det var en bedrövlig insats i säsongens sista match för damlaget. Matchen var avgjord redan efter åtta minuter då ställningen var 0-2. Sämsta placeringen hittills i ligan även för damlaget. Trots det har tränare Marc Skinner förnyat förtroende att leda laget nästa år.

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

P18: Chelsea – Manchester United 1-2

U18 är årets ljusglimt i Manchester United. Finalen mot Chelsea vanns med uddamålet efter mål av Ethan Wheatley och Ethan Williams. Wheatley var igen mycket bra och visar varför Ten Hag valt att ta med honom i seniortruppen.
Matchrapport

Nyheter och annat

Raphael Varane säger farväl

Ethan Wheatley och Elyh Harrison bäst i ungdomslagen

Svårt att känna varken besvikelse eller upprymdhet över Varanes insatser

Äntligen är plågan över

Marc Skinner skriver på för ett år till

Juniorerna trippla mästare

Ella Toone trippelt prisad, en gång med Maya Le Tissier

 

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet

Onsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Torsdag

Muss.se: Unitedsvepet

Fredag

14:45: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, Inför

Lördag

16.00 / HERR / FA
Manchester United – Manchester City

Muss.se: Unitedsvepet, Dagens lag, Spelarbetyg

Söndag

Muss.se: Unitedsvepet, Dagen efter

Res med oss till Manchester!