Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Ett intensivare spelschema stundar

Det första landslagsuppehållet för säsongen verkade ha gjort gott för Manchester United. I lördags besegrades Southampton med 3-0 i en match där klasskillnaden var påfallande. Men de övertygade inte mest den här helgen. U18 vann med hela 5-1 mot Newcastle och verkar även den här säsongen vara laget att slå. Damerna spelade sin andra träningsmatch och förlorade mot Tottenham. Ligaspelet drar igång till helgen mot West Ham.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PL: Southampton – Manchester United 0-3

United var i behov av en vinst och fick också med sig det från sydkusten. Southampton bjöd upp till kamp i en dryg halvtimme, men efter att André Onana räddat en straff vände matchen helt till United. Matthijs de Ligt gjorde sitt första mål bara några minuter efter straffmissen och kort därpå utökade Marcus Rashford till 2-0. Andra halvlek var en ren transportsträcka för United. Alejandro Garnacho slog in spiken i kistan på stopptid.

Allt om matchen

Dammatcher

TR: Manchester United – Tottenham Hotspur 0-1

Damerna genrepade hemma mot Tottenham men fick se sig besegrade med 1-0, detta efter att den före detta Unitedspelaren Martha Thomas gjort matchen enda mål. Någon matchrapport, eller ens information med resultat och dylikt, förmådde United inte att bjuda på. Då får vi istället vända oss till motståndarens hemsida och sociala medier. Bedrövligt.

Ungdomsmatcher

P18: Newcastle United – Manchester United 1-5

Juniorlaget fullkomligen flyger fram i säsongsinledningen! Tredje raka segern kom under lördagen mot Newcastle och det var verkligen en överkörning. Gabriele Biancheri är i hysterisk målform och gjorde inledde målskyttet med två nya kassar. Walesaren är därmed uppe i sju mål totalt i både U18 och U21. James Scanlon ökade på till 3-0 strax innan halvtid. Newcastle fick lite kontakt med en reducering men efter en dryg timme gjorde det 16-åriga löftet Amir Ibragimov 4-1 på straff. Jim Thwaites satte sedan femman i slutskedet.

Precis som med damlaget bjuder United oss inte på någon information, trots att det har rapporterats om bättre bevakning.