Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag om truppstatus / Balans i fokus / Dubbelbud till Bayern

Innan helgens drabbning med Liverpool kommer här färska fredagsnyheter. Vi inkluderar Ten Hag presskonferens inför match och tar även upp en längre intervju holländaren gjort. Idag fick vi bland annat höra att det är en viktig balans  mellan nya spelare och få de befintliga att utvecklas och passa in i mönstret.

Från den längre intervju var mycket repetition från förr, bråket med Sanho är över, Casemiro är viktig och relationen till de nya ägarna nog. 

Nytt på muss.se. Grattishälsningar till Sammy McIlroy 

Ten Hag om truppstatus

Antony och Rashford kommer att utvärderas efter det första obligatoriska dygnet. Ten Hag lät på dagens presskonferens idag rapportera att de inte kommer att ta några risker med någon av dem. Det kommer framgå i morgon om duon kan komma till spel på söndag mot Liverpool.

Vidare fick vi höra att Martínez och Garnacho är tillbaka i England och att klubben alltid har en plan för samtliga spelare och när de kan var åter i laget.

På frågan om anfallsalternativen nu när Höjlund är skadad diskuterades främst Zirkzee och Jadon Sancho. De är i olika situationer sa Ten Hag. En har spelat EM och haft semester och precis börjat träna, den andre (Sancho) är med på försäsongsturnén och är i full gång. Nästa vecka kommer vi utvärdera och se vilket lag som ställs på banan för att vinna cupen (Community Shield) mot Manchester City.

Uniteds båda argentinare är snart redo igen

Balans i fokus

Ten Hag sa att det kan vara en svår balans att spela in ett lag inför säsongen, ge nya spelare chansen och ändå hålla en hög nivå och visa upp sig för USA-publiken. Ordet balans förekom också i svaren kring nya spelare in och utvecklingen av de befintliga. Bästa möjliga trupp ska byggas.

Ten Hag menade att klubben måste vara med och hugga när spelare som laget behöver kan vara tillgängliga men också att United som andra klubbar har ekonomiska gränser och måste balansera mellan spelare in och eventuella försäljningar.

Dubbelbud till Bayern

Ryktena om Matthijs de Ligt fortsätter. Nu rapporterar David Ornstein att United lagt ett dubbelbud för att också knyta till sig ytterligare en mittback, Noussair Mazraoui, från Bayern München. Enligt rapporten ska Bayern ha förkastat ett inledande bud men samtalen fortsätter.

Ten Hag i längre intervju

Erik Ten Hag har också pratat i en längre intervju under USA-turnén. Där repeterades bland annat flera saker som kanske ältats nog tidigare. Till exempel att bråket med Jadon Sancho är över, att Casemiro är en viktig kugge för laget och att bandet till de nya ägarna är bra. Vi fick också höra att värvningsläget inte ska vara påverkat av de skador som nyligen drabbat laget.

Läs mer på länken nedan.

Malacia i spel inom två månader

De många skadorna har verkligen gäckat United under det senaste året, se vår rapport. Särskilt på vänsterbackspositionen har det varit jobbigt. Nu säger Erik ten Hag att Tyrell Malacia gör framsteg. Han förväntas kunna göra comeback inom två månader.

McTominay till Fulham?

Vissa spelare har ryktas bort en längre tid för att delvis öka budgeten för nya spelare. En av dem som ryktats bort är Scott McTominay.The Telegraph har kommit med uppgiften att Fulham lagt ett inledande bud på 20 miljoner pund, och att de tror United kommer släpper McTominay för cirka 25 miljoner.

Ten Hag sa dock på dagens presskonferens att han är mycket nöjd med att ha Scott McTominay i laget. Hans karaktär, lagkänsla och förmåga att avgöra matcher när han spelar lite längre upp i planen behövs.

Res med oss till Manchester!