Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Porto - Manchester United 3-3
Lagkaptenen pekar åt fel håll

Det blev en salig röra i Portugal och ingen blev förvånad. Efter klara 2-0 så vände Porto till egen fördel. Sedan passade Fernandes på att få ett nytt rött kort och avgrunden blev allt djupare. Då klev naturligtvis den forne, hunsade lagkaptenen Maguire in och räddade en poäng åt Ten Hag. Harry Maguire ska man aldrig räkna bort. 

I införrapporten skrev undertecknad att det kunde bli lite vad som helst i Europa Leauge borta mot Porto. Manuset var skrivet i stjärnorna. Det blev också vilda västern såklart. Åter igen såg United efter att ha inlett effektivt ihåliga ut och nog trodde vi alla att ytterligare en förlust var ett faktum. När Ten Hag slängde in både Maguire och Evans som vapen med 10 man i rött kändes det inte så hett. Men så kommer han då, pannbenet Maguire och räddar en poäng. Starkt ändå men helheten är förstås igen rejält underkänd.

Bruno Fernandes får såklart hård kritik igen för sina gester och höga sparkar som till slut leder till ytterligare en utvisning. Så kan det inte se ut. Den störste ledaren måste börja peka åt rätt håll och få med sig en till synes splittrad grupp.

Vi kan konstatera att Erik ten Hag sannolikt överlever ytterligare några dagar åtminstone. I själva verket tror jag att han överlever även helgen oavsett resultat på söndag då en svår bortamatch i Birmingham mot Aston Villa väntar. Men efter landslagsuppehållet väntar Brentford hemma och då överlever han nog inte om ytterligare en förlust inkasseras på Old Trafford.

Höjdpunkter från matchen

Höjdpunkterna från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida här.

Ten Hags presskonferens

Mixed feeling var de första orden Ten Hag yttrade på presskonferens efter match.  “Vi började briljant med två mål och sedan lägger vi av. Vi slutar försvara och ha bollen”. “Så går det inte att uppträda på denna plats”, sa Ten Hag. Han uttryckte ändå stolthet över att laget kom tillbaka med 10 man och kvitterade till slut.

På frågan om hur laget defensivt kan “switch off” plötsligt då spelarna är mycket erfarna svarade Ten Hag att laget inte tillsammans lyckas försvara som de ska med hela laget. Det har att göra med disciplin. Han betonade också att motståndarna har bra spelare och gjorde fina mål.

Såklart återkom Erik ten Hag till att laget också gjort det bra med tre matcher utan att släppa in mål. Så måste det se ut varje gång, menar han. “Det är ett problem att vi inte är konsekventa, vi har många matcher kvar men spelarna måste ta ansvar och vi har inte så gott om tid”.

Om Rashford sa han att rotation är viktigt. Garnacho “var min bästa spelare senast så det är ett val att göra. Vi har två mycket bra spelare som behöver få tid”. Varför det inte var Amad som istället gick ut framgick aldrig på presskonferensen. Märkligt.

Till slut fick han kommentera Bruno Fernandes andra utvisning på kort tid. “Bruno är en mycket viktig spelare för oss, han har mycket känslor, han gav allt idag även om han blev varnad. Det var mest otur att han fick sin andra varning”.

Andra reaktioner

 

Mer om matchen

Maguire räddade skinnet på både managern och lagkaptenen

Res med oss till Manchester!