Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Aston Villa - Manchester United 0-0
Ett anfallsspel utan en gnutta av kompetens

Pressen på Erik ten Hag har nått rekordnivåer när han och hans lag klev ut på Villa Park i eftermiddag. Matchvärdarna kom från att ha besegrat självaste Bayern Munchen under veckans Champions League omgång medans United spelat ut ett händelserikt kryss på Dragaostadion i Portugal. På förhand så kändes det som att Aston Villa mycket väl kunde leverera ett knockout slag till Ten Hags chanser att fortsätta som Unitedtränare efter landslagsuppehållet, istället så blev det hela en chansfattig tillställning mellan två ganska trötta fotbollslag.

Manchester United börjar dock bra på ett stämningsrikt Villa Park och förutom ett farligt skott från Morgan Rogers så lyckas inte Unai Emerys lag störa Harry Maguire och Jonny Evans speciellt mycket i backlinjen. Det var dock samma historia på andra sidan planen då Emiliano Martinez i Villamålet endast hade några optimistiska skott från Marcus Rashford att ta hand om. Det som den första halvleken saknade i målchanser vägdes upp med intensiteten, där en kortglad Robert Jones delade ut tre gula kort till gästerna som inte var rädda för en hårdhänt tackling.

Manchester United tvingas till två byten inför den andra halvleken då Noussair Mazraoui och Harry Maguire går sönder. Förändringarna i backlinjen gjorde dock ingen större skillnad då United fortsatte att försvara bra mot ett Aston Villa som såg ganska tröttkörda ut när matchen gick in i avslutande sin avslutande fas. Medans försvarsspelet såg bra ut hos United så var anfallsspelet fortfarande ett stort grått moln. Det hände nästintill ingenting framåt för gästerna i den andra halvleken och varje gång det blev chans till anfall så såg spelarna helt okompetenta ut. Det närmaste vi kom till ett avgörande var när Bruno Fernandes träffade ribban med en fint tagen frispark. Manchester United har därmed nu gått över 270 Premier League minuter utan att sätta en boll i nät. Det blev iallafall inga mål bakåt idag då Andre Onana samlar in sin fjärde hållna nolla för säsongen.

Erik ten Hags ödesvecka avslutas därmed med två kryss av olik natur och frågetecknen kring vad som borde hända i klubben framöver blir bara större och större inför det kommande landslagsuppehållet.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Andre Onana: 6

Håller sin fjärde nolla för säsongen i en match där han står för ett flertal bra ingripanden. Idag fick vi även se prov på målvaktens offensiva förmåga med hög positionering och en god passningsfot.

Noussair Mazraoui: 6

Utbytt 46. Gör aldrig bort sig defensivt på den där högerkanten. Vi får hoppas att det bara var en mindre känning som leder till bytet.

Harry Maguire: 6

Utbytt 46. Känns inte lika stabil som sin mittbackskollega men visst gör han en godkänd match. Väldigt synd att han blir skadad igen.

Jonny Evans: 8

Det är otroligt att en 36 årig Jonny Evans fortfarande kan kliva in i ett mittförsvar i Manchester United år 2024 och vara den klart bästa spelaren i laget. Idag är han enormt vältajmad och ser väldigt pigg ut. Visar även på gott ledarskap i backlinjen.

Äldst var bäst på Villa Park idag.

Diogo Dalot: 6

Står för en matchavgörande block på Jaden Philogenes avslut i den andra halvleken. Annars så är det fortsatt tydligt hur obekväm spelaren är på vänsterbackspositionen.

Kobbie Mainoo: 6

Utbytt 85. Spelar i en otacksam roll på mittfältet som inte riktigt passar honom men idag så gör Mainoo ett godkänd arbete mot ett farligt Aston Villa. Spelaren når inte upp till nivåerna vi sett från honom tidigare och det är tydligt att han behöver vila lite från fotbollen. Förhoppningsvis så får han göra just det under landslagsuppehållet.

Christian Eriksen: 6

Dansken har gått från en eftertanke förra säsongen till en betydande startspelare i år under Erik ten Hag och han fortsätter att göra ett bra jobb i passningsspelet. Idag så får han även sällsynt nog godkänt på hemjobbet.

Bruno Fernandes: 4

Det är ett under att Bruno Fernandes får spela såhär pass dåligt match efter match och fortfarande få en startplats i varje elva som Ten Hag ställer fram. Frisparken i ribban var egentligen det enda bra som kaptenen gör på hela matchen.

Vad i hela friden har hänt med Bruno Fernandes?

Alejandro Garnacho: 5

Får spela hela matchen idag men lyckas inte alls sätta sin prägel på matchbilden. Argentinaren jobbar hårt men dessa anfallare måste börja sätta boll i nät.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 64. Börjar bra och är just nu vår bäste anfallare men även han försvinner ur matchen ganska fort.

Rasmus Höjlund: 5

Utbytt 64. Han stångas och tampas med försvarare men när han faktiskt får tag i bollen så är tekniken och beslutsfattningen alldeles för dålig.

Matthijs de Ligt: 6

Inbytt 46. Vi saknade inte Maguire i den andra halvleken då De Ligt kommer in och gör en minst lika bra insats.

Victor Lindelöf: 6

Inbytt 46. Slängs in i på en obekväm position och gör en förhållandevis bra match.

Antony: 5

Inbytt 64. Brassen ska självklart inte bytas in före en Amad Diallo. Smälter in väl i en okompetent anfallslinje.

Joshua Zirkzee: 4,5

Inbytt 64. Det händer absolut ingenting kring vÃ¥r nya “mÃ¥lgörare”.

Casemiro: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5

Ska han stanna eller gå? Tar ett kontroversiellt beslut att starta med Maguire och Evans, ett beslut som faktiskt faller ut väldigt väl. Vi är ganska jämna med Aston Villa idag men anfallsspelet är för dåligt. Jag undrar också varför Bruno Fernandes startar en sån här match.

Res med oss till Manchester!