Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Eriksen låg bakom dubbla mål för Danmark

Dagens landskamper begränsades endast till fyra a-lagsspelare från Manchester United. I Danmarks oavgjorda möte med Schweiz startade både Christian Eriksen och Rasmus Höjlund, där den förstnämnde glänste. Diogo Dalot bänkades i Portugal men Bruno Fernandes spelade hela mållösa matchen mot Skottland. 

På juniornivå hoppade Jacob Devaney in för sitt Irland, som blev den enda vinnaren från United idag.

Formbesked från Eriksen

Det danska landslaget skulle under kvällen se till att försöka knapra in på tabellettan Spanien i grupp 4 av Nations Leagues a-division. Detta då man tog emot jumbon Schweiz på bortaplan.

I Danmarks startelva fanns både Christian Eriksen och Rasmus Höjlund.

Efter en knapp halvtimme small det åt bägge hållen. Först för Schweiz, som gjorde 1-0. Minuten senare för Danmark, då just Eriksen spelade fram Gustav Isaksen till 1-1.

På stopptid i första halvlek tog hemmalaget återtog hemmalaget ledningen efter att ha gjort mål från straffpunkten.

Höjlund satte inget större avtryck i matchen och byttes ut efter en knapp timme.

Det var istället Eriksen som skulle skina i Danmark. I matchminut 69 anföll danskarna med många spelare i straffområdet och efter ett inlägg från högerkanten damp bollen till sist ner hos Unitedmittfältaren, som satte kvitteringen. 

Poängen innebär att Danmark distanserar sig med tre poäng ner till trean Serbien.

Och för United innebär detta också ett positivt formbesked på en mittfältare. Det som ju har varit en ganska utsatt position under inledningen av säsongen.

Mållöst för Fernandes och Dalot

Bruno Fernandes och hans Portugal lämnar Glasgow mållösa.

I grupp av Nations Leagues a-division gästade Portugal Hampden Park för möte med Skottland.

Bruno Fernandes fanns i vanlig ordning med i den portugisiska startelvan men Diogo Dalot fick se matchen från bänken.

Några mål fick varken han eller någon annan som såg matchen bevittna. Det slutade 0-0 men statistiken var helt klart i Portugals favör.

Fernandes var nära att hitta nätet vid ett tillfälle, men den skotska målvakten var med på noterna. 30-åringen spelade hela matchen.

Portugal toppar gruppen på tio poäng. Bakom finns jagande Kroatien på sju.

Devaney inbytt i irländsk seger

Jacob Devaney, som till vardags figurerar i Uniteds U18-lag, blev idag inbytt när hans Irland besegrade Mexiko i en än träningsturnering i Kroatien.

Irland vann med 2-0 och vann därmed turneringen. Devaney spelade ungefär en halvtimme och fanns på planen när irländarna gjorde det andra målet.

Res med oss till Manchester!