Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Malacia “väldigt nära” återkomst / Skadeoro på nyförvärvet / Cantonas arga ord

Dagens Unitedsvep kommer med den glada nyheten att Tyrell Malacia nu är “väldigt nära” att kunna spela fotboll igen efter den långvariga skadefrånvaron. I motsatta anda så såg Manuel Ugarte ut att kliva av skadad i senaste landskampen. I övrigt så hade Eric Cantona några utvalda ord till Ineos efter beslutet om Sir Alex Fergusons brutna kontrakt.

Nytt på Muss.se: Vi fortsätter presentationerna av säsongens ungdomsspelare med en genomgång av mittfältarna. Vi tar ytterligare en titt på Unitedspelarna i landslagen nu när uppehållet drar mot sitt slut.

Malacia “väldigt nära” återkomst

Erik ten Hag har hittills varit helt utan naturliga vänsterbackar under säsongen men det verkar nu snart ändras då Tyrell Malacia äntligen närmar sig sin återkomst till fotbollsplanen. detta enligt Voetball International.

Det rapporteras att klubben är väldigt försiktiga med Malacia, som missade hela förra säsongen på grund av en jobbig rehabilitering som följde efter en knäoperation under sommaren 2023. Enligt Voetball Internationals källor så förväntas det att 25 åringen kan vara tillbaka i spel till början av november, om inte redan i slutet av oktober.

Skadeoro på nyförvärvet

Två Unitedspelare var aktiva med sina landslag under natten då det sydamerikanska VM kvalet fortgick. Manuel Ugarte fanns med från start för sitt Uruguay som mötte Ecuador på Estadio Centenario i Montevideo.

Mittfältaren stod för en fin insats i 82 minuter innan spelaren behövde bytas ut på grund av vad som såg ut att vara skadebesvär. Spelaren klev av planen med ett frusterat ansiktsutryck och med lagläkaren vid sin sida. Ugarte flyger tillbaka till Manchester idag för att undersökas av Uniteds läkarstab inför helgens match mot Brentford.

Den andra spelaren som fick lira i natt var för övrigt Lisandro Martinez, som byttes in i Argentinas jätteseger över Bolivia, en match som slutade 6-0.

Cantonas arga ord

I gårdagens Unitedsvep så rapporterade vi om nyheten att Ineos väljer att bryta årsbetalningen till Sir Alex Ferguson som även får avsluta sin roll som global ambassadör för klubben.

Klubblegenden Eric Cantona, som spelade under Sir Alex mellan 1992 och 1997, delade med sig av sitt missnöje med beslutet på sociala medier. Cantona beskriver situationen som respektlös och totalt skandalös. Ni kan se uttalandet i sin helhet nedan.

Trio uttagen till Wales

Safia Middleton-Patel, Hayley Ladd och Mared Griffiths är de tre Unitedspelare har tagits med i den walesiska landslagstruppen som ska försöka ta sig till EM slutspelet i Schweiz nästa sommar genom playoff spel.

Även Mayzee Davies är med i truppen och skriven som Unitedspelare på det walesiska förbundets sida, något som måste vara ett misstag då Davies skrev på för Manchester City i somras.

Ni hittar truppen i sin fullständiga form på faw.cymru.

Awujo uttagen

Simi Awujo finns med i den kanadensiska landslagstruppen som ska möta Spanien i en vänskapsmatch nu i oktober.

Tuchel officiell

Vi rapporterade igår att Thomas Tuchel hade kommit överens med FA om rollen som förbundskapten för det engelska landslaget. Tuchel har nu officiellt skrivit på för rollen och dödar därmed alla uppmärksammade kopplingar med Manchester United.

Res med oss till Manchester!