Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Re: Nyförvärvens när-frånvaro

Embed from Getty Images
2014:s sista inlägg handlar om allt och ingenting.
HÃ¥ll i hatten.
United gjorde sex nyförvärv av varierande kvalitet och prislapp under sommaren. De har alla bidragit i olika utsträckning, från Rojo till Angel. Sedan alla sex kommit på plats, installerat sig i Manchester och blivit spelklara är tendensen fascinerande när det gäller hur ofta de använts. United har spelat 16 matcher sedan september och det ser ut som följer, när det handlar om nya pojkar i elvan och i truppen:
QPR: 5 startade – 1 på bänken hela matchen (3 poäng)
Leicester: 5 startade – 1 på bänken hela matchen (0 poäng)
West Ham: ALLA SEX STARTADE! (3 poäng)
Everton: 5 startade. (3 poäng)
West Bromwich: 5 startade (1 poäng)
Chelsea: 4 startade – 1 på bänken hela matchen (1 poäng)
City: 4 startade – 1 på bänken hela matchen (0 poäng)
Palace: 3 startade – 1 på bänken hela matchen (3 poäng)
Arsenal: 2 startade – 1 på bänken hela matchen (3 poäng)
Hull: 2 startade – 2 gjorde inhopp (3 poäng)
Stoke: 2 startade – 1 gjorde inhopp (3 poäng)
Southampton: 1 startade – 1 gjorde inhopp – 1 satt på bänken hela matchen (3 poäng)
Liverpool: 0 startade – 2 gjorde inhopp (3 poäng)
Aston Villa: 1 startade – 1 gjorde inhopp (1 poäng)
Newcastle: 1 startade (3 poäng)
Tottenham: 1 startade – 1 gjorde inhopp (1 poäng)
Så det har gått från 5 till 6 till 5 till 4 till 3 till 2 till 1 till 0. De senaste fem har inte mer än en inlett på planen och mot Newcastle var det endast Radamel av de nya fejsen som överhuvudtaget visade upp sig. Går det att dra några slutsatser av förstärkningarnas när- och frånvaro?
Nej. Det är bara intressant att konstatera att United inte lidit märkbart av att ADM, Blind, Shaw & co saknats den senaste månaden, vilket är märkligt med tanke på att fem av dem ligger på topp 9 över de som fått högst matchbetyg av mig. Och att sextetten inte varit tillgänglig samtidigt på tre månader på grund av diverse omständigheter som inte ens Stephen Hawking skulle kunna robotröstpresentera i en handvändning.

Som vanligt reserverar jag mig för eventuell felaktig research och hänvisar till min sidekick Lisa (@lisamanutd) för alla klagomål och intervjuförfrågningar.

* Året går mot sitt slut, vilket innebär tid för listor (det som en gång i tiden i stället var Från A till Ö). Men det har jag tyvärr ingen tid för med två illbattingar som springer åttor kring benen på mig. Det kommer dock en liten sammanfattning av MUSS-skribenternas syn på höstterminen på muss.se – och vill ni veta vilka spelare jag ansett varit bäst under Louis van Gaal är det bara att traska in på united.no och kolla.
Jag tror nog inte att Robin van Persie skulle vara nöjd med en 17:e-plats.
 

Gott nytt Ã¥r, allihopa!Â