Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 30, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

Se också: Ryktesbörsen »

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-07-27,
14.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Smalling om Van Gaal och den nya formationen

Vi försöker alla imponera på [Van Gaal], oavsett om det är på träning eller runt hotellet, med sättet som vi beter oss på. Han är en man som kräver mycket respekt och vi ger honom det tack vare det han har gjort och hur han är.

Oavsett om det gäller vad vi äter, när vi vilar – han har verkligen hela översikten. Han har definitivt allt i sin hand. Han är en man som vi kan lära massor av.

Att spela i en trebackslinje är en ny erfarenhet för Smalling.

Vi börjar snappa upp det, det är givetvis mycket att lära men vi gillar det. Det är mycket ansvar att gå ut och attackera mittbacken. Han vill att vi ska vara aggressiva och jag tycker att det är mitt spel, så jag ser fram emot det.

Det är bra kommunikation mellan oss alla. Vi måste givetvis flytta runt och arbeta in i ytan, så kommunikation är massivt viktigt och vi trivs bra tillsammans, så det är egentligen inget problem.

Läs mer – och se ett videoklipp – på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-27,
14.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lingard siktar på plats i truppen

Vi kände till managerns historik innan han kom hit och hur han ger unga spelare chansen. Du måste vänta på din chans och säkerställa att du tar den när du får den. Alla ungdomar har gjort det bra och de flesta har fått speltid, så vi ser alla fram emot att gå vidare härifrån.

[…]

Mina ambitioner nu är bara att göra mitt bästa och slå mig in i a-laget. Jag hoppas att jag kan spela i cuperna och i ligan också. Det är en fantastisk stämning bland alla och jobbar alla tillsammans. Du vill vara en del av ett lag som det här.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-27,
14.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Zaha ska få chansen

Louis van Gaal menar att ryktena om att Wilfried Zaha ska vara placerad i trainer-coachens frysbox är nonsens. Det ryktas att Zaha tränar dåligt.

Det finns ingen Manchester United-spelare som är i form. Kanske pojkarna som tränade redan innan turnén, de som började den 7 juli, är i lite bättre slag. Men VM-spelarna är inte i form. De har bara haft fyra dagar av träningssessioner, i värmen. Så du kan inte säga att de är i form.

Jag har många spelare som kan spela i anfallarnas positioner. Jag har redan sagt att vår selektion inte är i balans. Jag kan välja sex anfallare.

Så kanske nästa gång kommer jag att stoppa in Zaha, eftersom han arbetar hårt. Han gör alla saker jag önskar eller kräver. Så det finns inget problem.

Zaha är den enda av de 26 spelarna på turnén som ännu inte har fått någon speltid.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-27,
14.29
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-27,
02.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaal kräver nya hotell, imponeras av Evans

Jamie Jackson i The Guardian rapporterar att Louis van Gaal ska ha varit missnöjd över avståndet mellan Uniteds hotell i Los Angeles och träningsanläggningen. Uniteds trainer-coach krävde därför att ett nytt hotell, närmare anläggningen, skulle bokas så att spelarna kunde sova mellan träningarna. Samma sak ska också gälla i Washington och Detroit.

Jackson skriver också att Jonny Evans är den försvarare som har imponerat mest på Van Gaal hittills. Helst vill Van Gaal se en trebackslinje där Evans spelar tillsammans med Thomas Vermaelen och Mats Hummels.

Vidare noterar Jackson att Van Gaal agerar annorlunda än David Moyes under matcher. Medan Moyes ständigt var framme vid sidlinjen och påpekade spelarnas misstag noterar Van Gaal istället misstagen och tar upp dem i halvtid eller efter matchen.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-27,
02.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Usain Bolt: Jag är tillgänglig för United

På en presskonferens fick världens snabbaste, Usain Bolt, frågan om han fortfarande har en ambition att spela för Manchester United.

Ja, definitivt. Även om Van Gaal nu är vår tränare är jag fortfarande tillgänglig.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-27,
02.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

U13 tvåa i Milk Cup

Uniteds U13-lag i Milk Cup vann med 4-0 mot North Dublin och 8-1 mot Patrick Thistle. Nordirland blev dock för svåra, United förlorade med 5-1 och slutade därmed tvåa i fyralagsturneringen.

[Twitter, 2, 3]

Publicerat:
2014-07-27,
02.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-27,
02.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-26,
20.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Johnstone redo

Sam Johnstone har pratat med Manutd.com om försäsongen, målvaktstränaren och lån.

 • Det är bra att vara tillbaka. Det är trevligt att ha lite semester men du börjar snabbt att sakna det.
 • Jag har hört bra saker om [den nya målvaktstränaren] Frans [Hoek] och jag är säker på att han kommer att ta med sig något nytt till bordet. Jag ser mig fortfarande som en ung målvakt så det är fortfarande tid för mig att anpassa mig. […] Jag är bara angelägen att lära mig hela tiden.
 • Johnstone pratade också om ett lyckat låneuppehåll i Doncaster och ett mindre lyckat i Yeovil, som han tvingades lämna på grund av skada redan efter en match.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-26,
17.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-26,
12.12
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-26,
12.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cleverley: Jag är Van Gaals typ av spelare

Tom Cleverley, som kommer att spela hela matchen mot Roma, satt bredvid Louis van Gaal på morgonens (fredag kväll lokal tid) presskonferens.

Jag tittade på managerns holländska lag i VM och från det tror jag att jag kommer att vara hans typ av spelare. Jag har visat det på träning och, viktigast av all, på matcher. Jag tror att det finns en plats för mig, men jag måste bevisa det.

Cleverley slapp vara med och göra VM-fiasko då han inte fick plats i det engelska landslaget, något som kanske gynnar honom i United.

Jag lyckades ha ett bra uppehåll och ladda mina batterier. Nu är vi tillbaka och alla försöker imponera på bossen. Vi vet vad han vill, en passningsstil och en rörlig stil. Han är väldigt tydlig och vi har en bra grupp av grabbar som är villiga att lära. Vi började bra häromkvällen och vi får se hur vi går vidare från det.

Cleverley fick tyvärr inga frågor om han ser sig själv som nästa lagkapten i United, trots att Louis van Gaal har bekräftat att alla spelare är aktuella. Det är nästan som att media inte tror att alla spelare är aktuella.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-26,
11.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Rafael skadad, avsparkstiden kritiserad, Van Gaal ska prata med Mourinho

Tidigt i morse höll Louis van Gaal presskonferens inför lördagskvällens match mot Roma i Denver.

 • Rafael skadade ljumsken på fredagens kvällsträning och Van Gaal bekräftar att högerbacken missar lördagens match, men kunde inte ge några ytterligare besked.
 • Han passade också på att kritisera avsparkstiden för lördagens match, som spelas i stor värme på eftermiddagen lokal tid. ”Det är otroligt att vi spelar klockan två. Vi kommer att anpassa oss till situationen eftersom alla spelarna kommer att spela i 45 minuter, förutom Cleverley. För spelarna är det väldigt tufft och jag hoppas att jag kan övertala domaren att ha drickpauser, som jag gjorde i Fortaleza [när Holland vann mot Mexiko]. Vi har avdelning för idrottsvetenskap och det ska göras väldigt bra med förutsättningarna, framför allt de spelarna som kommer att spela 45 minuter. Kanske blir det annorlunda för Tom, dock.
 • Van Gaal bekräftade också att Tyler Blackett kommer att spela hela matchen.
 • Jose Mourinho har passat på att kritisera Uniteds köp av Luke Shaw. Van Gaal ville dock ta det hela privat med Chelseas manager: ”Jag behöver inte svara. Jag tycker inte att jag måste diskutera saker med media. Det är bättre att diskutera det med Jose.
 • Han pratade också lite om arbetet med den nya formationen. ”Spelarna är villiga att plocka upp all information, vilket vi såg, vilket är väldigt viktigt. De vill utföra vår filosofi. Vi måste vänta och se hur det utvecklar sig. Den här morgonen var inte en bra träning. Det var elva mot elva, men ikväll var positionsspelet fantastiskt. De gjorde planen stor när de hade bollen och liten när de inte hade den. Jag ser framsteg varje dag, men också saker som inte är så bra. Vi är där för att förbättra det.
 • Han har förberett spelarna för mötet med Roma. ”Du måste ta hänsyn till kvalitéerna hos motståndaren och ge ditt lag en struktur att göra det. Så på träningen den här morgonen hade vi ett lag som spelade som Roma och ett lag som spelade som United. Vi gav dem struktur.

Läs mer på Theguardian.com och på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-26,
11.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata om Van Gaal

Juan Mata är förtjust i Manchester Uniteds nya manager, trots att managern vägrar prata spanska med sina spanjorer.

Vi pratar bara engelska. Han säger att vi måste prata engelska.

Annars är det förstås lovord från Mata, allt annat skulle ju vara duktigt korkat.

Han är väldigt bra på och utanför planen. Han är en bra man och en bra manager. […] Han är krävande. Han är ärlig, rak, pratar med alla ansikte mot ansikte. Jag tycker att det här är bra, ett perfekt sätt att göra det, säga vad du tycker om spelarna framför dem.

Mata uppskattar också den nya formationen, som man kan argumentera är skapad för att få ut det bästa av Mata, Wayne Rooney och Robin van Persie.

Om jag spelar bakom de två anfallarna är det en bra position. Jag kan söka bollen, jag kan försöka göra assist eller göra mål. Så jag kommer att försöka mitt bästa. Jag kommer att försöka göra mål så mycket jag kan och försöka hjälpa laget från den positionen.

Läs mer – och se ett videoklipp – på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-26,
11.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mourinho: Ett köp av Shaw skulle ha dödat Chelsea

Förra säsongen tycktes Jose Mourinho vara mån om att klappa ett underpresterande United på ryggen. Lite som när Arsenal blev dåliga och Sir Alex Ferguson slutade kriga med Arsene Wenger och istället började klappa Wenger på ryggen. Tiderna förändras och det verkar som att Mourinho är tillbaka i ett läge där han känner sig hotad av United.

Om vi betalar till en 19-årig pojke det vi bads göra för att köpa Luke Shaw är vi döda. Vi skulle ha dödat vår stabilitet med financial fair play och dödat stabiliteten i vårt omklädningsrum.

Eftersom när du betalar det för en 19-årig unge – en bra spelare, en fantastisk spelare – men när du betalar den mängden pengar, nästa dag, skulle vi ha spelare som knackar på vår dörr.

[…]

Jag kritiserar inte en annan klubb för att betala det. De kan betala vad de vill, jag har ingen kommentar om det. Men för min klubb, vi kan säga att det skulle vara väldigt negativt för oss.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-26,
11.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney bekräftar att han vill ha kaptensbindeln

Wayne Rooney har pratat med media i USA och han var på ett sådant humör att han svarade givetvis på varenda fråga.

 • Givetvis kan vi vinna ligan. Förra säsongen var dålig, vi vet det, men vi är säkra på att vi kan rätta till det. Vi måste tro att vi kan vinna titeln.
 • Givetvis vill jag ha kaptensuppdraget, men det är managerns beslut vem han väljer. […] Jag är säker på att han kommer att titta på spelarna nu och fatta sitt beslut om ett par veckor.
 • Givetvis är systemet bra för mig. Det är fantastiskt att höra att han vill spela med två anfallare, då vi har några stycken. Det är en bra formation och det är bra att arbeta på det på träning i några dagar.

En läs mer-länk? Givetvis. Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-26,
11.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fergie till USA

Sir Alex Ferguson flyger till USA där han kommer att dricka kaffe med Louis van Gaal då han för första gången träffar Uniteds nya manager. Ja, första gången bortsett från alla andra gånger de har träffats, men då var ju Van Gaal manager och inte Fergie, så det räknas ju inte riktigt som ett riktigt möte.

Ferguson ska också titta på United spela fotboll, både mot Inter och Real Madrid. Därmed får han också chansen att träffa Cristiano Ronaldo.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-25,
20.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United bekräftar att Bebe går till Benfica

Nu har även Manchester United bekräftat att Bebe är klar för Benfica. United bekräftar dessutom att övergångssumman är ”upp till tre miljoner euro” och att United har rätt till 50 procent av övergångssumman om Benfica säljer Bebe.

Publicerat:
2014-07-25,
20.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Inför Milk Cup

[Youtube]

Publicerat:
2014-07-25,
19.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

2,4 miljoner pund för Bebe

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-25,
19.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Första målen för James

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-25,
19.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bebe klar för Benfica

Bebe lämnar Manchester United för Benfica. Detta bekräftas av den portugisiska klubben.

Läs mer på Slbenfica.pt.

Muss önskar Bebe lycka till i framtiden.

Publicerat:
2014-07-25,
16.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens ikväll

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-25,
16.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Young om det nya systemet

Det var rörligt. Det var mycket utrymme för oss att få bollen och LA Galaxy kunde inte hantera det. Vi provade det på träning och vi provade det i ett matchscenario. Det här kommer att vara formationen vi tar med framåt.

Jag kommer inte att ge bort för många idéer. När vi försvarar så försvarar vi som ett lag. När vi anfaller så anfaller vi som ett lag. Spelarna är utbytbara. Då säsongen utvecklar sig kommer vi att försöka få bollen i offensiva positioner och göra mål. Vi såg det på det faktum att vi kunde göra mål sju gånger.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-25,
16.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lindegaard om segern mot LA Galaxy

Det var en riktigt bra prestation från grabbarna. Vi gjorde det riktigt bra för att vara första gången med ett nytt system, både med och utan bollen. Managern sa åt oss att gå ut där och visa vad vi går för och jag tycker att de flesta spelarna gjorde det. Jag tror att han var nöjd med prestationen överlag. Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-25,
16.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea ser fram emot att spela på hög höjd

När United möter Roma i Denver befinner sig planen 1609 meter över havet (ja, planen har förstås inte flyttat sig bara för Uniteds match, den är alltid så högt över havet). Detta gillar David de Gea.

Det kommer att bli en ny erfarenhet. Det är alltid bra att spela på olika planer, med högre höjder och under olika yttre förutsättningar. Det kommer bli trevligt att uppleva något annorlunda.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-25,
16.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Van Gaal har Fergies aura

[Sir Alex Ferguson och Louis van Gaal] har samma aura runt dem. Det kommer från framgångarna de har haft. De kräver att spelarna ska svara och de kräver respekt. På den korta tiden jag har arbetat med honom kan du se varför han har varit framgångsrik. Han smittar av sig. Han vill att allting ska vara rätt från den första minuten på träning till den sista. Allting vi arbetar på är från planeringen han skickade över från VM. Varje minut från varje träning är planerad. Han har nu tagit över.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-25,
16.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Jones om trebackssystemet

Grabbarna har varit briljanta på träning. Managern har berättat för oss hur han vill att vi ska spela och sättet han vill spela den här säsongen. Det är en läroprocess men vi drar alla åt rätt håll.

Vi spelade tre där bak med Luke och Antonio som vingbackar. Och det fungerade. […] Dag för dag blir vi bättre och vi kommer att vara redo för starten på säsongen. […] Det här är den första gången jag har spelat tre där bak.

Tror han på systemet?

Det är vad managern tror på. Om han tror på det så tror vi också på det.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-25,
15.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om Fletcher som mittback

Jag har inga fler försvarare. Så jag måste välja en spelare [Fletcher] som kan göra jobbet men han passar inte för den här positionen.

Detta får väl i praktiken ses som en bekräftelse på att United kommer kommer att köpa åtminstone en eller två mittbackar innan transferfönstret stänger.

Läs mer på Manutd.com.

Fletcher själv sa följande: ”Det var en bra erfarenhet. Jag har gjort det förut och vi har arbetat på det på träning. en det hjälper när du är i en trebackslinje. Dessutom var Michael [Keane] och Tyler [Blackett] bredvid mig utmärkta, så det hjälpte mycket. […] Det här har varit ett fall av att lära mycket på kort tid och jag är säker på att vi kommer att förbättra oss ju mer vi över på det. Jag tyckte att, med tanke på tiden vi har haft, grabbarna gjorde det fantastiskt.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-25,
14.02
Publicerat av:
Mikael Krekula

Truppen till Milk Cup

United kommer som vanligt att skicka ett U17-lag till Nordirland för spel i Milk Cup, där United är regerande mästare. United skickar också ett U13-lag till turneringen, men där är av förklarliga skäl informationen begränsad. U13 spelar i alla fall första matchen ikväll (25/7) medan U17 spelar på måndag (28/7).

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-07-24,
17.02
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-07-24,
15.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-24,
15.14
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-24,
15.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-24,
00.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: United hoppas hitta en roll till Scholes

Enligt The Guardian arbetar Manchester United för att hitta en roll till Paul Scholes. Scholes kritiserade i somras både Wayne Rooney och Ed Woodward men det ska inte ha påverkat hans ställning i klubben. Det gäller bara att hitta en roll för Scholes som passar både honom själv och Louis van Gaal.

När det gäller Phil Neville ska dennes framtid fortsatt vara osäker.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-24,
00.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om sin tränarstab

Då han på onsdagen intervjuades i MUTV pratade Louis van Gaal om medlemmarna i sin tränarstab. Vad han sa om Ryan Giggs ser ni längre ner. Här följer en snabb sammanfattning av vad han sa om resten av tränarstaben.

Målvaktstränaren Frans Hoek följer nästan alltid med Van Gaal. ”Redan i mer än 20 år har han varit min målvaktstränare och en målvakt för mig är en elfte spelare så då måste din målvaktstränare säga samma sak, och ha samma filosofi. […] Jag tycker att det är bra att han är min tränare för målvakterna.

Marcel Bout kommer att scouta motståndarna och får beröm för arbetet i AZ. ”Jag vet inte om supportrarna känner till AZ, men med den lilla klubben vann jag också mästerskapet i Holland.

Albert Stuivenberg var sist in i tränarstaben och fick bara ett ettårskontrakt då Van Gaal inte känner honom så bra och han brukar arbeta med tränare han har ett långt förhållande med. ”Men jag såg så mycket talang i den här pojken. […] Han var min tränare för U21 [i Hollands landslag] […] och min scout i Vm och han gjorde ett anmärkningsvärt arbete och det är därför jag ville belöna honom med att vara min assisten här som tränare.

Jos van Dijk är fitnessansvarig och planerar träningsprogrammen. ”Det måste alltid vara progressivt eftersom det är viktigt att spelarna inte blir skadade på grund av förberedelserna.

Max Reckers är Van Gaals dataguru och managern ser nästan på honom som en son. ”Men han heter inte Van Gaal, han heter Max Reckers och han samlar in all data som vi behöver, och vi har massor av data eftersom det i Manchester United redan fanns en filosofi om att mäta allting. […] Jag är mycket nöjd att den typen av stöd redan är arrangerat i Manchester.

Läs mer på Rednews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-23,
23.59
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-07-23,
23.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera gillar Cantona

Du tittar alltid på de bästa spelarna i världen och jag tittade alltid på Eric Cantona, Zinedine Zidane och, när han var i Real Zaragoza, Gustavo Poyet, som nu är Sunderlands tränare. Nu kanske min spegel är Andres Iniesta, inte bara för fotboll och vad han gör på planen men också för att han är en bra person. Jag önskar att jag, en dag, kan vara lik honom.

Jag gillade [Cantonas] karaktär, han var en en vinnare och arbetade alltid hårt. Han förlorade aldrig bollen och tänkte alltid på segern. Den här gruppen av spelare har samma karaktärsdrag. Vi vill alltid vinna, vi vill spela bra för Man Uniteds supportrar och Eric Cantona hade de karaktärsdragen. Givetvis hade han en personlighet också.

Men det var inte bara Cantona som hade personlighet. Ryan Giggs också, David Beckham och Cristiano Ronaldo. United signerar inte bara bra spelare utan arbetare också. United signerar folk som arbetar hårt, tränar tår och som är riktigt professionella. Det är en dröm för mig att vara här eftersom historien är väldigt stor och nu har jag chansen att spela här. Jag har möjligheten att visa min egen karaktär för United.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-23,
19.48
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-07-23,
17.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal gillar Giggs

Först av allt har vi min assistent Ryan Giggs, och jag är väldigt nöjd med honom. Jag pratade med honom innan jag skrev på. Ditt första intryck är alltid viktigt och det var väldigt bra, och nu förbättras det intrycket fortfarande eftersom jag känner honom bättre.

Han jobbar också väldigt hårt, det gör alla mina assistenter. Det är viktigt att de inte har ett jobb som är nio till fem. Du måste arbeta väldigt hårt när du är min assistent, det är inte alltid ett trevligt jobb. Men han gör det väldigt bra och jag är glad att han är med i min stab.

Jag brukar behålla en medlem från den tidigare staben i klubben eftersom jag vill lära känna kulturen och han kan ge mig råd. Jag vill lära känna spelarna och han kan ge mig råd. Jag vill veta talangen hos de unga spelarna och han kan ge mig råd.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-23,
17.37
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-23,
17.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-23,
13.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw känner ingen press

Luke Shaw gjorde Louis van Gaal sällskap på morgonens presskonferens.

Jag känner inte press över att komma in istället för Evra. Han har varit fantastisk för klubben de senaste tio åren och jag hoppas att jag kan fortsätta det. Det kommer alltid att vara en press, oavsett vart du går. Men jag försöker att inte fokusera på det, jag försöker fokusera på mitt eget spel, vad jag gör på planen.

Och med den nya managern måste du imponera på planen och det är något jag ser fram emot. Och förhoppningsvis, under de här försäsongsmatcherna ser jag fram emot att visa honom vad jag kan göra.

Efter några dagar med United har han förstått hur stor klubben är.

När jag först dök upp berättade alla för mig hur stor klubben var men du förstår inte hur stor den är innan du åker iväg på en försäsongsturné. Det är galet. Personligen tycker jag att Manchester United är den största klubben och det kommer att pusha mig att göra mitt bästa. Jag skrev på ett kontrakt här eftersom jag vet vad klubben är kapabel att göra. Jag vet att jag kommer att förbättras i klubben.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-23,
13.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaals presskonferens: USA-turnén är för krävande

Tidigt i morse svensk tid höll Louis van Gaal presskonferens inför torsdagsmorgonens match mot LA Galaxy. Manager tydliggjorde att han inte är förtjust över upplägget på Uniteds försäsongsturné i USA.

Vi måste förbereda oss för säsongen och när du har massor av kommersiella aktiviteter också för spelarna och du måste resa över långa distanser, du måste flyga mycket, har du också jetlag och det är inte speciellt bra för en bra förberedelse.

Men turnén var redan arrangerad så jag måste anpassa mig och jag kommer att anpassa mig. United kommer att göra allt för att applicera mina regler, men det har jag redan sagt. Jag hoppas [att nästa säsongs turné blir kortare]. Men de har redan sagt det till mig och jag är säker på att den kommer att bli det.

Om spelarnas reaktion
Jag måste säga att [spelarnas reaktion] har varit fantastisk. Kanske tänker ni att varje trainer-coach kommer att säga det när de är nya, men jag menar det.

Spelarna är väldigt angelägna att göra det jag säger och följa instruktionerna från mina assistenter. Fokuset på det jag har sett på träningarna är av högsta klass men vi måste se om också prestationerna är av högsta klass.

Inga besked om nyförvärv
Det är för tidigt för den typen av frågor. Först måste jag lära känna spelarna. Kanske har ni sett Shaw och Herrera [som båda var med Van Gaal på presskonferensen, red. anm.], men det är klubbens filosofi att köpa unga spelare och inte erfarna spelare. Jag föredrar alltid unga spelare eftersom det har en fördelaktig influens i laguttagningen, men det beror på spelarna.

Javier Hernandez har anslutit till laget men Van Gaal säger att han inte vet om mexikanen har en roll i United.

Jag vill lära mig om mina spelare och lära känna dem. När jag är tränare och när jag ger order till mina spelare att spela på ett visst sätt vill jag se hur de presterar. Det är därför jag inte kan svara på den här frågan just nu. Jag vill ge alla spelare en chans att visa upp sig under mitt ledarskap.

Vi får vänta och se. Det är samma svar som jag ger, men jag måste se vad jag kan få från [Hernandez]. Han kommer att komma ikväll, jag kommer att träffa honom och vi ska träna. Han kommer att prestera i en match och efter det kan jag prata om honom.

Om matchen
I en intervju med MUTV pratade Van Gaal om sin första match som Unitedmanager.

Din första match är alltid speciell när du är tränare i en ny klubb. Men det är en match i förberedelsetid. Jag tror att matchen mot Valencia på Old Trafford är mer den match där jag kommer att känna en anspänning.

Jag hoppas att mitt lag stöds av supportrarna. Det är väldigt viktigt eftersom supportrarna inte är bortskämda efter förra säsongen och jag hoppas att vi kan göra supportrarna bortskämda den här säsongen.

Läs mer på Mirror.co.uk, på Skysports.com (med videoklipp) och på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-23,
13.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Woodward: United kan köpa spelare för rekordsummor

Ed Woodward har pratat med engelsk media i USA och här följer en sammanfattning av vad som sades.

 • Vi har ingen målsättning det här året. Låt oss vara fullständigt tydliga, vi har ingen målsättning.” Han säger dock att viljan och förväntningarna i United är att vinna.
 • United har ingen budget för spelaraffärer, men man har pengar och man är i en stark finansiell position. Om rekordsummor skulle krävas så är United villiga att betala det.
 • Verkligheten är att vi inte är rädda att spendera väsentliga summor på transfermarknaden. Om det är ett rekord eller inte påverkar oss egentligen inte. Det som påverkar är en elitspelare av högsta, högsta klass som managern vill ha som kommer att vara en stjärna för Manchester United. Givetvis är vi kapabla att [spendera rekordsummor]. Ni tänker på pengar på ett sätt som jag inte gör. […] Det betyder inte att vi kommer att kasta pengar omkring oss.
 • Woodward medger att klubben gärna värvar stjärnspelare men att det är managern som bestämmer vem som värvas, klubben kommer inte att bestämma vem managern ska värva eller inte värva. ”Louis är den som fattar det slutgiltiga beslutet kring vem han vill ha i sin trupp. Jag kommer inte att tvångsmata honom med en spelare han inte har valt.
 • Beslutet att anställa Louis van Gaal var Woodwards största beslut någonsin. ”Ja, med stor distans är [managerjobbet] det viktigaste jobbet i klubben. Och vi tog inte det beslutet lättsamt.” Woodward framhäver offensiv fotboll och vilja att ge ungdomar chansen som nyckelegenskaper hos en manager i United.
 • Woodward säger att United är den största klubben i världen och att han får höra det från spelare och agenter. Uniteds storlek gör att förväntningarna i klubben är annorlunda mot i andra klubbar. Han säger också att klubbens kommersiella operationer inte stör fotbollslaget.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-23,
12.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal uppskattade Rooneys hörnmål

På Manchester Uniteds öppna träning skruvade Wayne Rooney in en hörna, något som Louis van Gaal uppskattade.


[Instagram]

Publicerat:
2014-07-23,
12.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Beckham och Evra besökte United i USA

Patrice Evra han knappt skriva på för Juventus innan han skyndade sig till Los Angeles för att träffa sina gamla lagkamrater i Manchester United. Även David Beckham besökte United.

[Twitter, 2, 3]

Publicerat:
2014-07-23,
12.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Powell kommer att ansluta till USA, Wilson hemma på grund av skada

Nick Powell kommer att ansluta till Manchester Uniteds trupp i USA. Mittfältaren lämnades ursprungligen hemma med mindre skadebesvär, men dessa ska nu vara läkta. Powell ska ansluta till truppen senast på fredag.

Däremot kommer James Wilson inte att delta på turnén. Anfallaren har en fingerskada och lämnades därför hemma. Trots skadan har Wilson kunnat delta i reservlagets två första träningsmatcher.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-23,
12.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Rooney vill starta första matchen

Wayne vill verkligen starta. Alla kommer att vara involverade i den första matchen. Wayne ser bra ut. Alla VM-spelarna som har kommit tillbaka ser faktiskt riktigt skarpa ut. VM-spelarna är lite bakom i form av fysisk form, då de andra grabbarna har varit tillbaka tio dagar eller så. Men nej, Wayne ser bra ut precis som resten av grabbarna.

Citat: Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-23,
12.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Jones, Smalling och Evans aktuella för kaptensuppdraget

Det är alltid viktigt vem kaptenen är. Det är en enorm ära. Inte många människor får vara kapten i Manchester United, så vem det än blir så blir det en enorm ära. Det var en av de saker vi först diskuterade när jag träffade Louis.

Givetvis, då erfarna spelare har lämnat är det ett beslut vi prioriterar. Beslutet har inte fattats än. Louis håller på att lära känna spelarna. Han försöker se deras olika kvaliteter.

Spelare som Phil Jones, Chris Smalling och Jonny Evans, kanske en spelare som det kan inspireras av det, ta kommando och komma ut ur sitt skal.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-23,
12.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den nya bortatröjan presenterad

Manchester United har presenterat nästa säsongs bortadräkt, som består av en vit tröja med svart krage och svarta shorts.

[Twitter]

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-23,
12.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Butt kommer att jobba med U21 den här säsongen

Enligt Daily Mail kommer Nicky Butt att arbeta tillsammans med Warren Joyce i United U21-lag den kommande säsongen. Butt hade samma roll förra säsongen, då han också ansvarade för Uniteds U19-lag i Uefa Youth League. Den här säsongen blir det emellertid inget U19-lag, då det är Champions League-lagen som spelar Uefa Youth League.

Framtiden för Phil Neville och Paul Scholes är alltjämt oviss. De fick inte följa med till USA. Louis van Gaal har bekräftat att man vill hitta en roll till Scholes och Neville, men att det måste vara en passande roll.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-23,
00.10
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-07-22,
23.46
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-07-22,
15.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Zaha vill imponera på Van Gaal

Det är fantastiskt att vara tillbaka. Det är en god stämning, alla arbetar hårt och vi ser fram emot den nya säsongen.

[…]

För mig, jag känner definitivt att det här är ett nytt blad. Allt jag försöker göra är att imponera på den nya managern och komma med i truppen. Allt jag kan göra är att ge allt. Det är en ny manager och jag vill säkerställa att jag visar honom vad jag kan göra.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-22,
14.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal får nytt gräs på Carrington

Louis van Gaal krävde att Manchester United skulle installera samma gräs på Carrington som man har på Old Trafford. Detta godkändes av Ed Woodward, eftersom ingen vågar säga nej till Van Gaal, och nu har arbetet med att installera gräset inletts.

Sedan säsongen 2013/14 är gräset på Old Trafford halvsyntetiskt och nu kommer gräset på Carrington också att vara det, i alla fall på a-lagets träningsplan.

Arbetet kommer att ta sex veckor men kommer inte att störa a-laget. Dels befinner sig ju laget i USA i några veckor och när man återvänder får man träna på någon av de andra gräsmattorna på Carrington.

Van Gaal har också krävt en vindfria träningsanläggning och United utvärderar nu möjligheten att plantera träd för att stoppa vinden.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-07-22,
14.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Henriquez: Det var bra att vara utlånad

Jag gillade det. Under den första halvan av säsongen spelade jag många matcher men den andra halvan var svår eftersom jag blev skadad. Jag blev sjuk så jag spelade inte så många matcher som jag hade önskat.

Men det var bra. Jag spelade många matcher och gjorde några mål. Det var bra för mig. Erfarenheten var viktig eftersom jag inte spelade här, så jag åkte till Spanien och spelade massor av matcher och fick lite erfarenhet.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-22,
14.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Amos: Försäsongen är tuff för målvakter

Ben Amos är av oklar anledning fortfarande en Manchester United-spelare. Han är inte speciellt bra på att hindra bollar att gå i mål och han är heller inte förtjust i försäsongen.

Det känns som att jag har haft precis lagom mycket ledigt. Jag hade precis rätt mängd vila. Dessa dagar får vi vårt mellansäsongsprogram, vilket ger oss lite arbete att göra efter några veckor ledigt. Det betyder att när vi kommer tillbaka är vi redo att gå rakt in i det.

På det sättet har det förändrats mot hur det brukade vara. Nu, efter en vecka eller två av vila börjar du lätt att komma tillbaka till träning och i slutet av din semester gör du någon form av strukturerade övningar fyra gånger per vecka. Det underlättar påfrestningen på din kropp när du återvänder till träning.

Du får fortfarande lite problem under försäsongen som en målvakt. Dina höfter och dina armbågar får ta det mesta, då det inte är naturligt att slänga sig runt på marken. Men arbetet du gör under din lediga tid underlättar tröttheten lite när du kommer tillbaka för försäsongen, som är tuff för alla, inte bara utespelare.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-22,
14.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ogden om kaptensuppdraget

Ryktena om att Michael Carrick var aktuell som lagkapten för Manchester United möttes mestadels med hånskratt. Mark Ogden på The Telegraph tror dock att det hela faktiskt är aktuellt. Ogden menar att både Robin van Persie och Wayne Rooney skulle vara impopulära alternativ och då finns det inte så många andra än Carrick. Phil Jones ses som en ledare men hans utveckling har stannat av efter återkommande skador medan Darren Fletchers sjukdom gör att han inte är aktuell.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-07-22,
14.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

McIlroy ska paradera med British Open-bucklan på Old Trafford

Unitedsupportern Rory McIlroy vann British Open – i Liverpool av alla ställen. Enligt The Guardian kommer golfaren att ta med sig bucklan till Old Trafford och vandra runt inne på arenan. Detta kommer mest troligt att ske i samband med Uniteds ligapremiär mot Swansea den 16 augusti.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-22,
14.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lagkamrater saknar Evra

Efter beskedet att Patrice Evra packat sin väska och stuckit till Italien flockades Manchester Uniteds spelare på Twitter för att förkunna hur mycket de kommer att sakna sin före detta lagkamrat. Eftersom David de Gea var en av de som twittrade vinner han givetvis priset för bästa tweet men gamlingen Michael Carrick sticker emellan med humorpriset då han anklagar Evra för att göra honom äldst i klubben.

[Twitter, 2, 3, 4]

Publicerat:
2014-07-22,
14.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Rooney favorit att bli lagkapten för England

Antihjälten Steven Gerrard var lagkapten för det engelska landslaget. Hans briljanta framspelning till rasisten Luis Suarez skickade England ut ur VM. Nu slutar Gerrard i landslaget, vilket gör landslaget 97 procent mindre osympatiskt.

Eftersom Gerrard slutar måste en ny lagkapten utses. Enligt Daily Mail är Wayne Rooney favorit till uppdraget men även Joe Hart och Gary Cahill ska vara alternativ.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-22,
14.12
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-22,
14.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaals operarant


[Youtube]

Publicerat:
2014-07-22,
14.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-22,
14.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-21,
18.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-21,
17.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rooney: Alla vill imponera på Van Gaal

Givetvis, vi måste alla gå ut där och visa vad vi kan göra och visa varje dag på träning vilka olika kvaliteter vi har som spelare och som ett lag. Alla vill gå och imponera på en ny manager och det är vad vi siktar på att göra.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-21,
17.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

McIlroy utbuad i Liverpool

Unitedsupportern Rory McIlroy vann British Open i golf som avgjordes i Liverpool. I sitt tacktal efteråt blev han utbuad av publiken som inte kunde acceptera att golfaren är Unitedsupporter.


[Youtube]

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-21,
17.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fergusons biografi uppdateras

I oktober kommer en uppdaterad version av Sir Alex Fergusons självbiografi My Autobiography att släppas. I den uppdaterade versionen lovas färska insikter och detaljer om Fergusons sista säsong i United. Huruvida han kommer att diskutera David Moyes enda säsong i United återstår att se. Det är heller inte klart om den stora mängd felaktigheter i originalet kommer att korrigeras, men förlaget har tidigare lovat detta.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-21,
17.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Lindegaard ser fram emot att arbeta med Hoek

Uniteds reservmålvakt Anders Lindegaard ser fram emot att arbeta med Uniteds nya målvaktstränare Frans Hoek.

Ja, väldigt mycket. Både Mr Van Gaal och Frans Hoek, den nya målvaktstränaren. Jag har hört mycket bra saker om honom och jag är väldigt spänd på att få börja arbeta med dem båda.

Du drar nytta av att ha en period med varje målvaktstränare och det var en ganska kort period vi hade med Chris Woods. Vi gillade verkligen den tiden, eller åtminstone gjorde jag det.

Men bara att titta på Frans Hoeks resultat, och vad han har gjort för olika målvakter genom sin karriär, talar för sig självt. Alla skulle vara uppspelta över att arbeta med honom och jag är definitivt spänd på att få börja.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-21,
17.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Woodward lämnar turnén

Manchester Evening News skriver att Ed Woodward ska lämna Manchester Uniteds USA-turné.

Detta kommer onekligen skapa spekulationer om att nya spelarövergångar är på gång men tidningen skriver att Woodward lämnar för att ta hand om generella affärer. Vi minns ju alla förra året när Woodward lämnade turnén i Australien i vad som rapporterades vara ”brådskande transferaffärer” men den gången hände inget alls.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-21,
16.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Patrice Evra klar för Juventus

Manchester United har precis meddelat att Patrice Evra lämnar United för Juventus.

[Twitter]

Vi återkommer med mer information.

Publicerat:
2014-07-21,
03.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata ser fram emot försäsongen och Van Gaal

Det kommer att bli en annorlunda försäsong för mig eftersom jag de senaste sex eller sju åren alltid har haft en turnering med landslaget och inte har haft en komplett försäsong med mitt lag.

Så den här gången kommer jag att göra hela turnén i Staterna, vilket är bra för mig för att förbereda mig för en lång och tuff säsong. Det här är min första försäsong med United och jag gillar det. Resan var bra, hotellet är trevligt och träningsanläggningen är fantastisk.

Det är början på en ny era för klubben, med den nya managern och spelarna som kommer in. Jag är väldigt nöjd med managerns spelstil och förhoppningsvis kan vi fira någonting i slutet på säsongen, vilket skulle vara fantastiskt för honom och oss.

Men just nu är det viktigaste att göra sig redo, steg för steg och inte för hårt, eftersom skador kan hända. Det är viktigt för oss att förbereda oss fysiskt och mentalt för den långa säsongen.

Vi är fokuserade på att förbättra oss och försöka lära från managern, att spela på vår bästa nivå under säsongen. Den huvudsakliga idén är att spela som ett lag och slåss om titlar.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-21,
02.51
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-21,
02.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-21,
02.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bray Wanderers – Manchester United

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-07-21,
02.42
Publicerat av:
Mikael Krekula

Äldre nyheter »