Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Evra klar för Juventus

Efter åtta och ett halvt år, fem ligatitlar, en Champions League-vinst, en vinst i VM för klubblag och tre ligacupvinster har Patrice Evra bestämt sig för att lämna Manchester United. Vänsterbacken har skrivit på för två år med Juventus.

I ett öppet brev på Manutd.com skriver Evra:

Efter att ha funderat ordentligt har jag beslutat att tiden är rätt för mig att lämna Manchester United. Det är det största beslutet i min karriär då den här klubben är, och alltid kommer att finnas kvar, i mitt hjärta.

Att gå till och spela för Manchester United har varit ett privilegium, en dröm som har blivit sann och min tid här har varit så minnesvärd. Genom bra tider och dåliga tider har vi alla hållit samman och förblivit lojala. Jag har alltid sagt att du inte bara går till Manchester United, du går till en familj och länge må den traditionen fortsätta.

Klubben är dränkt i en rik historia och jag känner mig privilegierad att ha blivit en del av det. Under de senaste nio åren har jag träffat och arbetat med några enastående människor, många av dem kommer att förbli vänner för livet. Jag skulle vilja tacka alla i klubben – lagkamrater, tränare och framför allt personalen som gjorde varje enskild dag på Carrington eller på Old Trafford till en speciell dag.

Ett enormt tack till Sir Alex Ferguson som gjorde allting möjligt, för att ha gett mig privilegiet att vara kapten, att vara inspirerad av legenden Manchester United och att förstå att ingen är större än klubben.

Mitt största tack går till supportrarna. Vi har haft några fantastiska stunder tillsammans, vi lyfta alla de där troféerna tillsammans och den där kvällen i Moskva kommer att leva med oss alla för evigt. Varje gång jag klev ut i den tröjan visste jag att jag spelade för klubbmärket och för en väldigt speciell klubb.

Min passion för den här klubben kommer att leva vidare och jag vet att ni kommer att gå vidare och uppleva mer framgång de kommande säsongerna.

Allt vi vet om Evra får oss att inse att de orden verkligen kommer direkt från hjärtat.

Dagens besked kommer efter en tids spekulation, och kan därför inte ses som någon stor överraskning. Att han skulle lämna United i sommar kändes dock uteslutet så sent som i maj då han skrev på för ytterligare ett år i klubben. Men värvningen av Luke Shaw innebar att Evra inte längre kunde räkna med regelbunden speltid och då är det inte konstigt att han nappar på Juventus erbjudande.

Evra tillhör de bästa vänsterbackarna i Uniteds historia. Han skrev på för United i januari 2006, då han lämnade Monaco. Under sin tid i United gjorde han 379 matcher för klubben och på dessa gjorde han tio mål. Han hade problem under sitt första halvår i klubben men har därefter varit ständigt närvarande i startelvan.

Förutom titlarna som nämns i ingressen noterar vi att Evra tre gånger, 2006/07, 2008/09 och 2009/10 tog vänsterbacksplatsen i årets lag i Premier League. Säsongen 2008/09 togs han dessutom ut till årets lag av Uefa och Fifa.

De senaste åren har Evra varit assisterande lagkapten i United.

Muss önskar Patrice Evra all lycka i framtiden. Det är trist att han lämnar, men vi kan inte klandra honom.


Källa: Manutd.com