Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 31, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

Nyhetsbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

 • I sommarens tredje vann United mot Inter på straffar. Det var mållöst efter 90 minuter men United satte fem straffar av fem i mål och Inter missade en.
 • I sommarens fjärde träningsmatch, mot Real Madrid, blev det en härlig 3-1-seger. Young gjorde två mål och Hernandez ett.
 • Rafael lämnade USA-turnén på grund av sin ljumskskada.
 • Robin van Persie ser ut att missa säsongsstarten då Van Gaal inte vill stressa med anfallaren efter dennes förlängda semester.
 • Glazerfamiljen börsnoterar åtta miljoner Unitedaktier, värderade till omkring 150 miljoner dollar. Inga intäkter går till Manchester United. Glazerfamiljen kommer fortsatt att äga omkring 85 procent av aktierna i United.
 • Uniteds reserver vann mot Barnsley i en träningsmatch.
 • Uniteds juniorer vann Milk Cup i Nordirland för andra året i rad (vägen till finalen).

Se också: Ryktesbörsen »

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-08-03,
16.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher känner sig bra

Jag vill inte titta tillbaka, men alla vet att jag har gått igenom mycket. Jag har inte haft en försäsong på tre år men nu är jag tillbaka i gymmet och jag känner att jag drar fördel av det. Jag blir starkare och förhoppningsvis kan jag bli i så bra form som möjligt. Jag ser fram emot den nya säsongen.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-03,
16.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Player liaison Barry Moorhouse får lämna jobbet

ESPN:s Alex Shaw skriver på Twitter att Louis van Gaal har gjort sig av med Manchester Uniteds player liaison Barry Moorhouse.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-08-03,
16.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal vill inte ha träningsmatcher under säsongen

Manchester United hade planer på att spela lukrativa träningsmatcher för att kompensera för det uteblivna Europaspelet. Louis van Gaal är emellertid mindre förtjust i detta och trainer-coachen kräver åtminstone tio veckor utan träningsmatcher när säsongen startar.

Vi har diskuterat den planen redan och jag har sagt till dem att jag tycker att, under de första tio veckorna på säsongen, vi måste träna. Efter det är det annorlunda, men det beror också på motståndaren. Det måste vara en bra motståndare.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-03,
16.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Van Gaal spionerar på Valencia

Det är bara träningsmatcher, sägs det. Louis van Gaal verkar inte hålla med. Van Gaal har redan inlett förberedelserna inför träningsmatchen mot Valencia. Enligt Sunda People bestämde Uniteds motståndarscout Marcel Bout skulle lämna USA för att studera Valencia i deras träningsmatch mot Monaco.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-03,
16.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Van Persie missar säsongsstarten

Robin vill spela i varje match, jag vet det. Men det vill de andra 30 spelarna i truppen också. Men spelare måste träna och Robin behöver ett fullt träningsprogram bakom sig innan han kan spela igen.

Robin kommer att börja träna på måndag. Men han kommer inte att spela i träningsmatchen mot Valencia den 12 augusti. Definitivt inte.

Och han kommer inte att spela i Premier League i början heller, tror jag. Folk kan kritisera mig för det beslutet, men jag vet vad du måste göra med spelare som har haft tre veckors semester.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-03,
15.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-08-03,
15.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-08-03,
15.08
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-08-02,
15.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ronaldo pratade med Paddy

Cristiano Ronaldo kommer inte att spela mot Manchester United men han har i alla fall pratat med Paddy Crerand i MUTV. Dessförinnan hade hade en blygsam Crerand pekats ut av Ronaldo inför Ronaldos lagkamrater.

[Twitter]

Det var en av mina favoritklubbar, Manchester. Alla vet att varje gång jag pratar om Real Madrid borde jag prata om Manchester United. Jag älskade det där. Jag var 18 år gammal. Jag vann allting där. Folket behandlade mig som en gud så jag uppskattade det, och i framtiden är det ingen som vet.

Ronaldo öppnar för en återkomst.

Jag älskar Manchester. Att komma tillbaka? Jag vet aldrig, du vet aldrig. Givetvis trivs jag i Real Madrid, det är mitt hem, det är min klubb. Men Manchester behandlar mig otroligt, så man vet aldrig.


Ronaldo Interview – When Asked About Returning… by BeanymanSports2

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-08-02,
15.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Van Gaal angelägen att vinna

Jag är angelägen att vinna. Jag är en tränare som vill vinna och United är också vana med det, så jag tror att mina spelare kommer att visa den attityden också.

Jag kan inte säga mer än jag sa efter matchen mot Inter Milan eftersom det här är den enda träningssessionen vi har haft sedan dess, mer eller mindre. Vi har också spelat på planerna av det amerikanska universitet, elva mot elva, men vi gör alltid det.

Vi måste se att spelarna också har ackumulerat en trötthet från resande och träning och matcher och så vidare, så jag måste tänka på startelvan och hur många spelare jag ska byta.

Van Gaal säger också att det är systemet med fem försvarare som gäller. Åtminstone tills vidare.

Från den första gången jag kom till Manchester har jag försökt utföra mitt system med fem försvarare. Kanske det kommer en tid när jag kommer att spela med fyra, men för nu, är alla sessionerna gjorda för fem försvarare i systemet.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-02,
15.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Rooney siktar på final

Wayne Rooney satt bredvid Louis van Gaal på nattens presskonferens.

Det skulle vara fantastiskt att spela mot en av våra rivaler i finalen, men först och främst har vi en match mot Real Madrid och det är viktigt för oss att vinna.

Vi vill vinna matchen och sluta som gruppledare. Jag är säker på att det kommer att vara ett fantastiskt spektakel med 100 000 fans här och det kommer att vara en fantastisk erfarenhet att spela i. Så förhoppningsvis kan vi göra en bra show och få ett fantastiskt resultat. [Publiksiffran] är en otrolig sak för en försäsongsmatch.

Rooney tycker också att det nya systemet är fantastiskt.

Det har varit fantastiskt. Givetvis har managern kommit in och vi spelar under ett nytt system. Det har varit fantastiskt, även i min ålder att kunna lära ett nytt system och försöka bli bättre med laget.

Vi måste och jag är säker på att vi över de kommande veckorna kommer göra det. Det har varit fantastiskt hittills och förhoppningsvis kommer resultaten att fortsätta komma, med start [ikväll].

Ju närmare du är målet desto större chans har du att göra mål. Jag har gillat min roll i systemet och jag ser fram emot att spela och förhoppningsvis göra fler mål för att hjälpa oss vinna matcher.

Fantastiskt.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-02,
14.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Young gillar vingbacksrollen

En omskolning till vingback kan möjligen rädda Ashley Youngs Manchester United-karriär.

Jag gillar att spela där. Intermatchen var bara andra gången jag hade spelat där, men vi går igenom det på träning. Det är ett nytt system och jag känner mig kapabel att gå ut där och göra det bra. Jag får se hur det går och det är upp till managern vad som händer eftersom han väljer laget som går ut där.

Men varje gång jag kallas på kommer jag att ge 100 procent och om jag kan fortsätta producera prestationer som den i Washington så kan jag förhoppningsvis stanna i laget.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-08-02,
14.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sir Bobby Charlton: Vi gjorde misstag

Vi hade vissa problem förra året och kanske några människor gjorde några misstag. Men jag tror inte att vi kommer att göra dem nu.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-08-02,
14.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evans seriös kaptenskandidat

Enligt The Guardian framstår nu Jonny Evans som en seriös kandidat till uppdraget som lagkapten i Manchester United – något som åtminstone undertecknad skulle älska att se.

Tidningen menar att Louis van Gaal – som vi ju vet tar seriöst på att välja lagkapten – beundrar Evans mognad och närvaro på planen. Evans ska ha en självklar plats i Van Gaals trebackslinje tack vare hans goda bollkontroll och hans förmåga att använda båda fötterna.

Att välja Evans som lagkapten skulle också innebära att Van Gaal slipper välja mellan Robin van Persie och Wayne Rooney. Om en av de två anfallarna väljs skulle det kunna innebära att den andra blir lite putt (det är den tekniska termen). Allra helst om Rooney, som hade uppdraget som i en ask när David Moyes var manager, skulle bli förbisedd. Tidningen skriver dock att Van Persie alltjämt är favorit till uppdraget.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-08-02,
14.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-08-02,
14.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-08-02,
14.08
Publicerat av:
Johan Nilsson
Publicerat:
2014-08-02,
14.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-08-01,
23.38
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-08-01,
13.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Nistelrooy assisterande tränare för Hollands landslag

Den förre Manchester United-spelaren Ruud van Nistelrooy blir assisterande tränare till Guus Hiddink i Hollands landslag.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-08-01,
13.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evans om Van Gaals kameror

Jonny Evans har pratat med media i USA och han pratar bland annat om hur han upplever det nya spelsystemet och träningarna under Louis van Gaal.

 • Jag tycker att det är mycket mer detaljerat på träningsanläggningen nu. De har spenderat tusentals pund på det och några av grabbarna har sett HD-kameror runt planen. Vi har det här kamerasystemet där han kan titta på oss på planen. Jag tror att många lag använder det, men vi tittar på det i ganska stor detalj.
 • Han säger saker som ‘du borde vara fem meter till höger’ efter att ha tittat på bilderna och vi kan se saker som händer live på planen. […] Det är saker du gör på planen, och hela laget kommer att känna samma sak, och du tänker: ‘Är jag i rätt position?’ Sedan kommer han att visa på videon och du kommer att veta.
 • Det är allting från kläderna du bär, till tiden du äter middag och alla äter tillsammans.
 • Men vad gäller det nya systemet, folk blir besatta av formationer, över om det är tre eller fem [man i backlinjen]. Men filosofin är densamma när du spelar där bak. Många lag har tre där bak med två ytterbakar som går högt och det är så de spelar. När de försvarar kommer en extra mittfältare djupare och spelar framför en fyrbackslinje.
 • Louis van Gaals statistik inger respekt men David Moyes fick massor av respekt från grabbarna och vi behandlade honom exakt på samma sätt som när Louis van Gaal kom in. Jag är inte säker på varför det gick fel. Men folk säger nu att Manchester United inte kan vinna ligan. Så det är en stor motivation för oss.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-08-01,
13.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher gillar Herrera

Han är en riktigt talangfull fotbollsspelare. Han har fantastisk entusiasm och fantastisk energi på mittfältet. Han vill alltid ha bollen och försöker alltid få saker att hända. Hans entusiasm smittar av sig, det har smittat av sig på några av oss redan, och han arbetar hårt för laget. Han vill lära och lyssna, han tar åt sig instruktioner bra. Och utanför planen är han en bra grabb.

Han har kommit in bra och inte bara med de spansktalande grabbarna. Jag tror att han kommer att bli en nyckelspelare för Manchester United.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-01,
13.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Milk Cup-finalen visas på BBC Sport Northern Ireland

Manchester Uniteds U17-lag spelar ikväll, 21.00, final i Milk Cup. Finalen kommer att visas på webben av BBC Sport Northern Ireland. Förmodligen är den regionskyddad, men sånt går ju att komma runt…

[Twitter]

Publicerat:
2014-08-01,
13.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera nöjd med starten

Jag känner att det har gått bra för mig hittills. Jag känner mig fysiskt bra och mentalt förbättrar jag mig hela tiden. Jag är nöjd med hur jag gör det på planen och alla spelarna hjälper mig att ta mig in i laget. Mitt självförtroende blir bättre varje match och jag ser fram emot säsongen.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-01,
12.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-08-01,
12.57
Publicerat av:
Muss
Publicerat:
2014-08-01,
12.51
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Evra: Jag skulle ha blivit kapten

Manchester United ville behålla mig och de ville också ge mig kaptensbandet. Van Gaal är besviken att se mig lämna med jag hade redan fattat mitt beslut.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-08-01,
12.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea gillar Van Gaal och Hoek

Sakerna är nya. Jag har en ny tränare och vi har en ny formation. Vi alla gillar det och arbetar hårt för att anpassa oss. Alla är entusiastiska. Vi har framför allt arbetat på bollkontrollsövningar och saker relaterat till systemet. [Frans Hoek] är verkligen en fantastisk tränare och vi kommer att lära oss massor av honom.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-01,
12.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spelprogrammet för U21 klart

Spelprogrammet för U21 Premier League är nu klart. United inleder på hemmaplan mot Norwich den 15 augusti. U21-ligan är den här säsongen indelad i två divisioner om tolv lag vardera, där de tolv bästa lagen från förra säsongen, däribland givetvis Manchester United, spelar i Division 1. Lagen möts två gånger och därefter blir laget med flest poäng engelska U21-mästare. Slutspelet som spelades de två första säsongerna då reservlagsligan blev U21 är således skrotat. De två sämsta lagen i Division 1 blir degraderade och ersättas av de två bästa lagen i Division 2.

Den här säsongen kommer man att försöka skapa en mer tävlingsinriktad serie, vilket bland annat betyder att spelarna ska skaka hand före matcherna, precis som man gör i Premier League. Dessutom kommer matcherna i ligan regelbundet att visas på Sky Sports och BT Sport. Vi förutsätter att Manchester Uniteds matcher fortsatt också kommer att visas på MUTV.

Fortsatt gäller att lagen får använda tre överåriga utespelare och att det inte finns någon åldersrestriktion för målvakterna.

Vi noterar att Manchester Uniteds hemmamatcher ser ut att spelas på Leigh Sports Village, vilket i så fall betyder att man återigen byter hemmaplan. Förra säsongen spelade United på Salford City Stadium och tidigare har man använt Moss Lane i Altrincham. Vi avvaktar dock en bekräftelse från United. Klart är emellertid att tre av lagets hemmamatcher ska spelas på klubbens huvudarena. För Uniteds del skrivs det att matcherna mot Sunderland den 15 september, mot Tottenham den 9 mars och mot Manchester city den 11 maj ska spelas på Old Trafford, men detta kan ändras.

Uniteds spelschema kommer ni att hitta här på Muss.se.

Läs mer på Premierleague.com.

Publicerat:
2014-08-01,
12.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ravel Morrison bakom lås och bom

Ravel Morrison har problem med rättvisan igen. Den här gången är han anklagad för att ha smällt till sin före detta flickvän Reah Mansoor och för att ha slagit hennes mor Parveen.

Igår var han i rätten i Manchester anklagad för två fall av ”common assault”. Morrison valde att inte svara på anklagelserna och fallet ajournerades till den 7 augusti. Fram tills dess får Morrison finna sig i att sitta i häktet.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-08-01,
12.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Shaw intervjuad av Manutd.com

Hoppa till Manutd.com för en intervju med Luke Shaw.

Publicerat:
2014-08-01,
12.07
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Höjdpunkter från reservlagssegern mot Barnsley

Hoppa till Manutd.com för höjdpunkter från reservlagets seger mot Barnsley.

Publicerat:
2014-08-01,
12.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Harrop och Thorpe får beröm av Joyce

Uniteds U21-tränare Warren Joyce är nöjd med försäsongen och passar på att berömma Josh Harrop och Tom Thorpe.

 • Josh har spelat bra hela försäsongen och tränat bra. Han har satt in massiva volymer av arbete dag in och dag ut och får sin utdelning. Det var ett stort steg upp också, att spela på en ligaarena inför en hyggligt stor publik och mot spelare som, i stort sett, spelade i Championship förra året.
 • Thorpey var av en annan klass. Han ser mer bekväm ut mot den nivån av spelare. Paddy [McNair] gjorde ett hyfsat jobb med honom.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-08-01,
12.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Wigans ägare hade chansen att köpa United

Wigans ägare Dave Whelan – aldrig rädd för att sätta sig själv i rampljuset – berättar att han på 1980-talet var överens med Martin Edwards om att köpa Manchester United för 11,5 miljoner pund. Enligt Whelan fick emellertid båda parterna kalla fötter.

Whelan är som Whelan är så sanningshalten i detta får tas med en nypa salt. Klart är emellertid att Edwards ville sälja United på den tiden och innan Edwards börsnoterade United hade han en affär klar med Michael Knighton, där United skulle säljas för 20 miljoner pund. Den affären avblåstes dock under spektakulära former.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-08-01,
01.33
Publicerat av:
Mikael Krekula

U17s väg till finalen

Läs mer om U17s väg till finalen i Milk cup här

Publicerat:
2014-08-01,
00.03
Publicerat av:
Mikael Krekula

U17 klara för final i Milk Cup

Uniteds U17-lag är klara för final i Milk Cup efter seger 4-0 mot Partick Thistle i semifinalen.

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-31,
01.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Zaha: Jag var inte Moyes tekopp

Wilfried Zaha vill lägga en misslyckad debutsäsong i United bakom sig och han hoppas att han ska få chansen under Louis van Gaal.

 • I Manchester United är det kvalitetsspelare och om du får din chans måste du ta den.. Och min chans jag får kommer jag att försöka göra det mesta av.
 • Jag har arbetat på många aspekter i mitt spel och en sak är att bara hålla det enkelt. Att förlora bollen kommer inte att hjälpa ditt lag, så jag försöker ändra det.
 • Louis van Gaal har låtit mig veta att han tror på mig. Jag kan inte säga vad som kommer att hända med klubben i framtiden, men vi har en fantastisk manager och jag är säker på att han kommer att förändra saker här.
 • Det var så mycket press på Moyes förra säsongen, så jag kan egentligen inte skylla på honom [för att jag inte fick chansen]. Jag kunde ha fått en bättre chans men att komma till United tar med sig massor av press. Och för att vara ärlig, om du inte är managerns tekopp kan du inte göra något åt det. Det fanns inget jag kunde göra åt det. Det var definitivt inte min attityd, men när saker inte går bra kommer alla möjliga historier om dig. Managern hade sitt sätt att spela och jag kanske bara inte passade in i det.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-07-31,
01.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Glazerfamiljen säljer åtta miljoner aktier

Manchester United plc meddelade på på onsdagen att Red Football LLC väljer att börsnotera åtta miljoner av företagets Unitedaktier. Red Football LLC ägs till fullo av Glazerfamiljen och sitter på den överlägsna majoriteten av aktierna i Manchester United plc.

I det officiella meddelandet – som kan läsas på Ir.manutd.com – noteras det att ”Manchester United kommer inte att få några av intäkterna från [försäljningen]”.

Aktierna som säljs är värda ungefär 150 miljoner dollar och motsvarar ungefär fem procent av företaget. Sedan tidigare är tio procent av aktierna börsnoterade. De aktier som börsnoteras nu är, precis som tidigare börsnoterade aktier, aktier med ett litet röstvärde.

Eftersom aktiemarknaden är starkt reglerad måste ett prospekt lämnas in till U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Detta prospekt – på mer än 100 sidor överdrivet komplicerad ekonomiengelska – kan läsas i sin helhet här. Är man en sådan som begriper sig på sådant är det alldeles säkert intressant läsning, även om dokumentets estetik måste ifrågasättas.

Nu finns det ju de som läser sånt lite snabbare och bättre än vi andra, till exempel Rob Harris på AP. Han noterar bland annat att Uniteds avtal med Adidas kommer att försämras med 30 procent om United skulle misslyckas med att kvalificera sig för Champions League i två eller fler säsonger i rad (huruvida detta börjar räknas när avtalet träder i kraft nästa sommar eller om det skulle gälla om United misslyckas med att kvalificera sig för Champions League den här säsongen framgår inte i Harris rapport). United kan å andra sidan räkna in upp till ytterligare sju miljoner dollar från Adidas varje år om man vinner Premier League, Champions League eller FA-cupen.

Läs mer på Abcnews.com.

Publicerat:
2014-07-31,
01.15
Publicerat av:
Mikael Krekula

U17 vidare i Milk Cup

Uniteds U17 tog sig vidare i Milk Cup efter 2-2 mot CSKA Moskva.

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-31,
01.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes tror inte på roll i United

Jag har inte pratat med den nya managern och det finns inget behov för honom att prata med mig, egentligen. Jag hjälpte bara Ryan i några veckor i slutet på säsongen och jag hade inget kontrakt. Jag hade inget jobb med klubben och det är inte annorlunda nu.

Det är antagligen lite för sent [för ett erbjudande] nu. Jag kunde inte vänta för evigt. Jag hade erbjudanden från teve, jag var tvungen att bestämma mig om jag ville ta mig an dem och jag beslutade att gå vidare med dem. Huruvida någonting kan komma från United i framtiden vet jag inte, men det är inget jag väntar på.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-31,
01.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Uniteds trupp är obalanserad

Louis van Gaal sa nyligen att Uniteds trupp är obalanserad och Paul Scholes håller med.

Han sa det själv och truppen ser obalanserad ut för mig. De har ett antal nummer 10, med Juan Mata, Shinji Kagawa och Adnan Januzaj och Ander Herrera ser mer ut som en nummer 10 än en central mittfältare. Tom Cleverley kan du argumentera är en nummer 10 också, så det är många av den typen av spelare men de har problem med försvarare.

Phil Jones, Chris Smalling och Jonny Evans är de enda etablerade försvararna. Han sa att han gillar Michael Keane och Tyler Blackett som är på väg fram, men hans prioritet kommer att vara försvarare.

Läs mer – och se ett videoklipp – på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-31,
01.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cleverley redo för Real

Vi vill verkligen vinna den här turneringen och ge managern en bra start. Vi vill bygga vårt självförtroende och det kommer att hända om vi kan besegra motstånd av hög klass som Roma och Inter. Förhoppningsvis kan vi göra samma sak mot Real Madrid.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-31,
01.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Rio Ferdinand tycker att Rooney ska bli kapten för England

I andra länder är det ofta killen med flest landskamper eller den som har mest inflytande [som blir kapten]. Och Jag tycker att Wayne är den mest inflytelserika spelaren som England har för tillfället, nu när Steven har slutat. Det skulle ses som en naturlig utveckling.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-31,
00.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Frisparksspray i Premier League

Den så omtalade frisparkssprayen kommer att göra intåg även i Premier League, detta meddelar ligan på sin hemsida. Sprayen kommer att användas under samtliga matcher i Premier League säsongen 2014/15.
Läs mer på Premierleague.com.

Publicerat:
2014-07-31,
00.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher hyllar Park

Park Ji-Sung bestämde sig tidigare i år för att lägga skorna på hyllan. Darren Fletcher passar på att hylla sin förre lagkamrat.

Jag minns honom som en spelare för de stora matcherna. När de stora matcherna kom, som mot Arsenal och de stora Champions League-lagen, klev han alltid fram till plattan. Han var en fantastisk lagkamrat och en riktigt ödmjuk grabb i omklädningsrummet. Han gick bara ut och gjorde sitt jobb klanderfritt.

För en sådan stor stjärna i Asien – och han är verkligen en superstjärna där – har han aldrig agerat så över huvud taget. Han var alltid professionell och en fantastisk spelare. Jag skulle säga att han är en underskattad spelare också. Folk pratar om hans arbetsmoral men även tekniskt var han väldigt bra.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-31,
00.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Polisen friar Moyes

David Moyes hamnade flyktigt i problem med rättvisan efter bråk på en bar i Clitheroe i maj. Polisundersökningen är nu klar och polisen väljer att inte gå vidare med fallet och kommer inte att vidta åtgärder mot någon part i målet.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-30,
17.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-30,
16.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: John Stiles om sin pappa Nobby Stiles

Hoppa till Manchester Evening News för att läsa John Stiles berätta om sin pappa Nobby Stiles.

Nobby Stiles karriär diskuteras men också Unitedlegendens kamp mot cancern. Intervjun är genomförd för att ge uppmärksamhet till organisationen Men United som arbetar med uppmärksamhet för prostatacancer.

Publicerat:
2014-07-30,
16.45
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ronaldo aktuell för spel mot United

Real Madrid gör dunderfiasko i International Champions Cup och har ingen som helst möjlighet att gå vidare och de har heller ingen chans att passera United i tabellen. Två förödmjukande förluster mot italienskt motstånd får klubben att reagera och man hoppas nu kunna använda Cristiano Ronaldo mot United.
Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-30,
16.34
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-30,
16.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Video: Ogden om Van Gaal


[Telegraph.co.uk]

Publicerat:
2014-07-30,
05.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-30,
05.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-30,
00.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal intervjuad

Så har då tidningarna fått sin första chans att göra en längre intervju med Manchester Uniteds trainer-coach Louis van Gaal. Här följer en sammanfattning, men länkarna där nere innehåller massor av mer information.

 • Jag tycker inte att det är ett hårt ord, eftersom jag tycker att när du är sjua, vid den tiden är laget inte tillfredsställt och utan självförtroende. Och när du är så är du bruten.
 • Van Gaal tycker inte att det är en fördel att ta över United efter en dålig säsong.
 • Han låter sig inte dras in i något ordkrig om Manchester city, utan nöjer sig med att konstatera att city har gjorde det bra de senaste säsongerna.
 • England var det enda landet han ville vara manager i och därför annonserade han sin intention att bli klubblagsmanager efter VM redan i oktober.
 • Han säger att han hade ett erbjudande från Tottenham.
 • Vi förändrade den holländska skolan från 4-3-3 och beroende på motståndaren kan det vara 5-3-2 också. Också mot Roma, de spelade med tre anfallare så jag ändrade det till fem försvarare.
 • Han säger att det nya systemet är sårbart mot lag som använder samma system, och nämner VM-matcherna mot Chile, Mexiko och Costa Rica.
 • I alla klubbar jag har varit har jag haft problem de tre första månaderna. […] Många spelare spelar intuitivt och jag vill att de ska tänka och veta varför de gör någonting. Det är en process som är svår till en början och under de tre första månaderna. Det tar tid. När vi överlever de tre första månaderna, det kommer att vara samma för mig som i Bayern. Efter de tre första månaderna var vi sexa eller sjua.
 • Han påpekar att han tänker långsiktigt och att både Barcelona och Bayern München fortfarande domineras av spelare som han gav chansen.

Läs mer på Theguardian.com och på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-29,
22.44
Publicerat av:
Mikael Krekula

Ny vinst i Milk Cup

Uniteds U17-lag tog ännu en vinst i Milk Cup när man besegrade Co. Armagh med 3-0. Uniteds målskillnad efter två matcher är alltså 14-0.

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-29,
22.38
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-07-29,
21.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Tredjestället lanserat

Manchester United har nu lanserat säsongens tredjeställ, som är blått med röda detaljer. Fullt logiskt kommer United förstås att spela i blått i nattens match mot Inter.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-29,
21.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Shaw bad om extraträning

Enligt The Telegraph var det Luke Shaw själv som bad om extraträning. Shaw ska dessutom ha avbrutit sin semester för att få börja träna med United en vecka tidigare.

Att han då är i fysiskt dåligt slag är ju fullkomligt obegripligt.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Fast det är ju klart, alla verkar inte vara lika övertygade om Shaws goda träningsvilja.

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-29,
21.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-29,
21.22
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-29,
21.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-29,
21.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-29,
21.09
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Smalling om Van Gaal och matchförberedelser

Chris Smalling fick äran att sitta bredvid Louis van Gaal på presskonferensen inför matchen mot Inter.

 • Vi har lärt oss varje dag och varje dag har vi gjort gradvisa framsteg. Vi vet att vi kommer att förbättra oss och vi kommer att bli bättre och bättre.
 • Vi ser väldigt mycket fram emot det nya systemet. Vi såg givetvis Hollands succé i sommar och det ger oss massor av självförtroende att vi kan anamma det och göra ett bra jobb. Jag gillar antagligen det här systemet med än det traditionella 4-4-2 eftersom det ger oss mer frihet att spela och vara aggressiva. Som en försvarare vill jag tro att det är mitt spel.
 • Först gör vi en massa videoarbete på motståndarlaget. Sedan gör vi våra elva mot elva-matcher på träning. Ett lag ställer upp som motståndarna så de kommer att kopiera deras karaktärsdrag och deras formation så att, när matchdagen kommer, vi är mycket mer förberedda att hantera vad de kan tänkas kasta på oss.

Läs mer på Manutd.com och på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-29,
20.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes blir expertkommentator

Paul Scholes var tyst i en hel karriär men nu är han sugen på att prata. Scholes har skrivit på ett fyraårskontrakt som expertkommentator i BT Sport där han kommer att arbeta med kanalens Premier League-sändningar. Nästa säsong kommer han också att vara expert i ITV:s Champions League-sändningar.

Huruvida detta påverkar möjligheterna att Scholes får en tränarroll i United återstår att se. Det är knappats uteslutet att han kan kombinera arbete med Uniteds juniorer och rollen som expertkommentator.

Läs mer på Itv.com och på Bt.com.

Publicerat:
2014-07-29,
20.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Cleverley redo för att möta Vidic

Det kommer att bli konstigt att spela mot Nemanja. Han var en fantastisk ledare för klubben och en väldigt bra försvarare med massor av erfarenhet, så vi har enorm respekt för honom. Men förhoppningsvis kan vi utnyttja de svagare delarna av hans spel och få en seger på tisdag.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-29,
03.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Presskonferens: Shaw otränad

På presskonferensen inför matchen mot Inter förklarade Louis van Gaal att Luke Shaw är otränad, varför vänsterbacken tvingas träna individuellt.

 • Jag är alltid en tränare som ser till individen och vad varje spelare behöver. Luke måste vara fit och han är inte väldigt fit och kan inte prestera som jag vill. Han måste vara fit och träna individuellt. Jag kan inte bedöma varför. Jag ser vad jag ser. Jag har pratat med honom och vi har gjort ett program med honom. Han håller med. Vi får vänta och se hur lång tid det tar, jag vet inte. Jag har hört bra meddelanden från fystränaren Tony Strudwick.
 • Wilfried Zaha kommer att spela andra halvlek mot Inter. Men det är kanske ändå att se som dåliga nyheter för Zaha då Van Gaal menar att Zaha bara kan spela anfallare i det nya systemet: ”Han måste spela som en anfallare då han inte kan spela i de andra positionerna i systemet. […] Jag har pratat med honom och jag tror han kan göra det. Vi får se. Han kommer att spela den andra halvan av den här matchen och kommer att spela som anfallare.
 • Är Javier Hernandez aktuell för Inter? ”Jag vet ingenting om det. Ni måste vänta på ett meddelande från oss, men jag kan inte säga någonting om det.
 • Chris Smalling kommer att spela hela matchen, vilket betyder att han kan få kaptensbindeln, då en spelare som ska spela hela matchen får kaptensbindeln. Detta var alltså anledningen till att Tom Cleverley var kapten senast. Van Gaal bekräftade att två spelare till kommer att spela hela matchen, men han sa inte vilka.
 • Det nya systemet kommer att användas under hela turnén. Om Van Gaal bestämmer sig för att spela 4-3-3 är det enkelt att byta tillbaka, då spelarna kan det systemet. Om man ska kunna spela 3-4-1-2 måste man dock träna maximalt på det systemet, både på match och träning.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-29,
01.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Shaw tränade bredvid resten av truppen

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-29,
01.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal om en trasig trupp, spelsystem och värvningar

Louis van Gaal har pratat med. Eventuellt med Sky Sportstevekanalen har i alla fall ett videoklipp – men det kan också ha varit en mer allmän frågestund.

 • När det är framgångar har du en väldigt bra trupp och nu måste jag följa [efter en dålig säsong] och truppen var bruten tycker jag. När du tittar på truppen finns det kvalitet. Det finns Rooney, Van Persie, Hernandez. Men du ser också Juan Mata, Fellaini och du ser Herrera. Det är många spelare som kan spela i samma position. Det är inte i balans. Det är svårare att ta över i en svår situation än i en fantastisk säsong.
 • Jag köper inte spelare för att köpa spelare. Jag köper spelare för att förbättra min selektion. Först måste jag se vad jag behöver i alla positioner vi ska spela och just nu vet jag inte säkert.
 • Han säger att möjligheten att få ut maximalt av Rooney, Mata och Van Persie var en av anledningarna till 3-4-1-2-systemet, men han nämner också att det är ett system som också passar Hernandez, Welbeck och Will Keane.
 • Rooney kan spela som nummer 10 och nummer 9 och han säger till mig att han också kan spela nummer 11 och nummer 7. Men jag föredrar honom som nummer 9 eller 10.
 • Van Gaal pratade också om varför han behöver tid för att utse en lagkapten.

Läs mer på Skysports.com och på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-07-29,
00.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

USA nästa sommar också, trots Van Gaals kritik

Louis van Gaal är inte förtjust i Uniteds försäsongsaktiviteter i USA och klubben har viss förståelse för sin trainer-coach. Van Gaal får dock finna sig i att United även i framtiden kommer att resa på lukrativa försäsongsresor till länder som ligger långt ifrån England.

De viktiga sponsorerna Chevrolet och Aon önskar att United ska åka till Asien eller Australien men Uniteds ska ha meddelat sponsorerna att det blir USA även nästa år.

United kommer dock att planera försäsongen tillsammans med Van Gaal för att minimera påfrestningen på spelarna. I sommar ska Van Gaal framför allt vara irriterad på avståndet mellan hotell och träningsanläggningar, mängden resor och avsparkstiderna och det är saker som går att förbättra.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-07-29,
00.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-29,
00.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Will Keane om träningen och Van Gaal

Träningen har varit intensiv och alla tar in vad managern vill. Han vet att det kommer att vara en lång process men alla gör sitt bästa.

Alla vill arbeta så hårt som möjligt och träningen är seriös, vi vet att vi har ett jobb att göra Vi har kommit över hit och vi vill vinna så många matcher som möjligt. Vi har arbetat väldigt hårt på formen och strukturen av laget och vill leverera vad manager ber om.

[…]

När en ny manager kommer in är det en nystart för alla. Managern har en fantastisk historia och har sagt att spelarnas erfarenhet inte bara baseras på ålder. Det handlar om att ta ansvar, oavsett om du är ung eller gammal. Och om du gör jobbet han vill att du ska göra ger han dig förtroende och du kommer att få en möjlighet.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-29,
00.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea gratulerar Carrick

Michael Carrick fyllde år igår. Vi förmodar att Manchester United bjöd på tårta. Om inte så kan Carrick trösta sig med gratulationer från vår favoritspanjor David de Gea (och det smäller ju högre än tårta).

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-28,
22.57
Publicerat av:
Mikael Krekula

Bra start för United i Milk Cup

Uniteds U17-lag fick bästa möjliga start i Milk Cup när man slog Gold Coast Academy med hela 11-0.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-07-28,
17.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fellaini och Januzaj tillbaka i träning

Adnan Januzaj och Marouane Fellaini är nu tillbaka i träning på Carrington. Vi noterar också att Marouane Fellaini helt plötsligt har massor av hår igen.

[Twitter]

Publicerat:
2014-07-28,
17.28
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-28,
17.27
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferdinand bekräftar att han ville stanna i United

När Rio Ferdinand meddelade att han skulle lämna Manchester United sa han att det var hans beslut. Ingen trodde på honom och när han idag presenterades som QPR-spelare bekräftade han att han helst hade velat stanna i United.

När [Giggs] tog över gjorde han det klart att jag skulle ha stannat och varit en del av hans planer. Men i fotboll ändras saker snabbt och den nya managern kom in och saker gick i en annan riktning.

Skulle han ha stannat i United?

Jag klargjorde det, men i slutet av säsongen sa de åt mig att jag skulle lämna klubben och sånt händer i fotboll.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-28,
13.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mata gillar Van Gaal, sin nya position och Herrera

Juan Mata har pratat med reportrar i USA.

 • Efter matchen, när vi hade släppt in två mål, var inte speciellt glad. Men jag tror att det är så en fantastisk manager fungerar.
 • Han är väldigt ärlig mot spelarna, han säger vad han tycker och har ett tydligt sätt att förstå fotboll.
 • Jag kommer att försöka göra mitt bästa under säsongen. Förhoppningsvis kan vi spela bra fotboll och jag kan göra assist och göra mål eftersom det är vad jag måste göra.
 • Men vi börjar en ny säsong med en ny manager och vi siktar på att ta tillbaka klubben dit den hör hemma och det är att kämpa i toppen.
 • Saker förändras och alla hittar sina nya roller i laget. Men om jag spelar bakom två anfallare känner jag mig bekväm.
 • [Ander Herrera] är en väldigt, väldigt bra mittfältare. Han är en bra kille, min vän. Vi har känt varandra sedan vi var 15. Han är en toppkvalitet, han kan spela snabb, långsamt, diktera rytmen i spelet. Han kan också göra mål. Han är en väldigt komplett mittfältare och kan ta med sig dessa kvalitéer till laget.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-28,
13.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Reserverna möter city i Senior Cup-final den 7 augusti

Uniteds reserver gick förra säsongen till final i Manchester Senior Cup. Något datum för finalen hittades aldrig, men nu är det bestämt att matchen ska spelas den 7 augusti, klockan 20.00 i Hyde.

Publicerat:
2014-07-28,
12.54
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Moyes pratade med polisen

I maj var David Moyes involverad i ett bråk på en bar i Clitheroe och han anklagades för misshandel. Enligt The Mirror har han nu, frivilligt, pratat med polisen. Enligt tidningens källor är det inte troligt att Moyes kommer att åtalas.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-28,
12.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Skadad Rafael återvänder till Manchester

Rafaels skadade ljumsken på träning inför matchen mot Roma. Skadan är så pass allvarlig att han inte förväntas kunna delta i någon av de återstående matcherna i USA. Därför har United skickat hem Rafael till Manchester, för rehabilitering.

Inget eventuellt comebackdatum anges, men Uniteds meddelande antyder att man hoppas att han ska kunna fortsätta säsongsförberedelserna med resten av truppen när laget återvänder från USA.

Källa: Manutd.com.

Äldre nyheter »