Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mkhitaryan, Jones stod över träning; Varela opererad; McKennas planer

Henrikh Mkhitaryan och Phil Jones saknades när Manchester United idag tränade i Manchester inför morgondagens bortamatch mot Feyenoord. Truppen reser till Rotterdam senare idag och vi brukar få besked om vilka som reser.

Till skillnad från Jones och Mkhitaryan kunde Luke Shaw träna som vanligt. Därmed kan vi avskriva rapporterna om att han var hamstringsskadad som skitsnack.

Förutom Jones och Mkhitaryan var det bara Sam Johnstone i den 26 man starka a-lagstruppen som inte tränade. I Johnstones fall beror det alldeles säkert på att han igår kväll stod i mål när reservlaget besegrade Villarreal.

hemsidan listar United de 23 spelarna som tränade idag: De Gea, Romero, Rojo, Bailly, Blind, Smalling, Shaw, Darmian, Valencia, Fosu-Mensah, Carrick, Fellaini, Pogba, Schneiderlin, Herrera, Mata, Lingard, Memphis, Young, Martial, Rashford, Rooney och Ibrahimovic.

Några besked om Phil Jones status har vi inte fått. Men när det gäller Jones antar vi ju alltid att han är skadad.

Enligt Times förväntas Henrikh Mkhitaryan vara ute tio dagar efter att ha förvärrat sin skada mot Manchester city. Det betyder då att han missar matcherna mot Feyenoord, Watford och Northampton, med möjlig comeback mot Leicester den 24 september.

Ifall det stämmer att han spelade skadad mot Manchester city så är det sällsynt korkat. Sen kan det ju diskuteras om det är Mkhitaryan själv, José Mourinho eller läkaren som bär skulden. Det kan förstås finnas tillfällen då det är rimligt att riskera en småskadad spelare, det här var inte ett sådant tillfälle. Det var liksom inte ett val mellan Cristiano Ronaldo och Gabriel Obertan, det var ett val mellan en spelare som bara varit inhoppare och Marcus Rashford, Anthony Martial eller Juan Mata. Även Memphis Depay och Ashley Young finns som alternativ i offensiven.

Juniormatch flyttad

Juniorernas hemmamatch mot Sunderland som skulle ha spelats den 22 oktober kommer nu att spelas den 8 oktober.

Ceferin ny Uefaboss

Slovenen Aleksander Ceferin har idag utsetts till ny president för Uefa (Uefa.com). Återstår att se vad det innebär.

Varela opererad

Guillermo Varela blev skadad när Frankfurt i lördags spelade mot Darmstadt. Nu har besked kommit om skadan och det är tyvärr inga roliga nyheter. Frankfurt meddelar att högerbacken opererades för en vristskada igår. Prognosen säger att Varela kommer att behöva tre till fyra månader för rehabilitering. Det betyder då att han rimligtvis inte är tillbaka i spel förrän efter årsskiftet.

Hopcroft nobbar United

United hade planer på att hämta in talangjägaren Steve Hopcroft från West Bromwich Albion. Hopcroft var tilltänkt som ny rekryteringsansvarig för akademin. Det blev emellertid inget med det. West Brom meddelar på sin hemsida att Hopcroft har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Enligt Telegraph är anledningen till att Hopcroft nobbar United att han erbjöds bättre betalt av West Brom.

McKenna om sina planer

Kieran McKenna tillträdde nyligen som ny tränare för Uniteds juniorer. Den unga tränaren – han är bara 30 år gammal – har fått en smakstart på karriären i United med en 5-1-seger mot Middlesbrough och en 5-3-seger mot West Brom.

Nu har han lagt ut sina planer som Unitedmanager i en lång intervju på Manutd.com.

Jag hade givetvis aldrig privilegiet att spela här, men då jag växte upp som en Unitedsupporter tycker jag definitivt att jag förstår klubbens storlek, dess betydelse för alla som följer klubben. Och jag är medveten om sättet som United traditionellt gör saker på,” säger McKenna.

McKenna säger att hans huvudsakliga uppgift är att producera spelare till Uniteds a-lag. Men i uppgiften ingår också att utveckla bra människor och ifall spelarna inte når Uniteds a-lag ska de förhoppningsvis kunna få en framtid som fotbollsspelare ändå. Förutsättningarna för de unga spelarna är väldigt bra idag men McKenna ser också problem.

Jag tycker att spelarna nu har fler utmaningar. Det är fler saker som kan distrahera spelarna och ta dem ifrån sin fotboll. Det är en annan press på dem nu, definitivt på några av de som lyckas tidigt.

En del av vårt jobb är att hålla dem ödmjuka och hårt arbetande, så att de inte förivrar sig. Men det handlar också om att stötta dem och förstå utmaningarna det för med sig att vara en 16 eller 17 år gammal spelare i Manchester United idag.

Det är svårt att nå hela vägen idag, klubbarna rekryterar färdiga spelare från hela världen.

Att få fram den där spelaren som kan etablera sig i a-laget och vara en stor spelare för klubben. Det är en sådan otrolig känsla när det händer.

Spelarna får kanske inte så många chanser idag. Det gäller att – som Marcus Rashford – ta den när den dyker upp.

Realistiskt vet vi ungdomstränare att vi utbildar unga spelare som kanske inte erbjuds lika mycket tid som spelare som tas in utifrån. De kanske bara får en möjlighet eller ett par matcher och de måste greppa den möjligheten.

Det tenderar att vara en riktigt speciell spelare som gör det, som vi såg förra året med Rashford. Olika omständigheter gav honom möjligheten men han greppade den med båda händerna som en speciell talang.

Video: Zlatan om Mourinho, Cantona och viljan att vinna

Vi låter Zlatan Ibrahimovic avsluta.