Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: I 20 minuter spelade vi som de andra lagen; operation kan vänta för Pogba

Manchester United var ordentligt pressade igår men kunde i slutändan vinna med 1-0 mot Southampton. Trots segern är nog de flesta överens om att prestationen var säsongens hittills sämsta, åtminstone den andra halvleken. Att kunna vinna när spelet inte fungerar är emellertid också en egenskap du behöver om du ska slåss om titlar.

Romelu Lukaku gjorde mål på nytt och har nu inlett Unitedkarriären med åtta mål på åtta matcher. Samtidigt stod han för en miss i andra halvlek som kunde ha blivit kostsam, något även Ander Herrera gjorde sig skyldig till. Men där försvaret kostade segern i Stoke så var det igår försvaret som räddade anfallet.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens: Sex lag slåss om titeln

José Mourinho var på presskonferensen efter matchen relativt belåten.

Hur bra var Bailly och Jones? ”Väldigt bra. Även Smalling. Vi gjorde i 20 minuter vad majoriteten av Premier League-lag gör, vilket är att spela defensivt med fem därbak. Vi gjorde det i 20 minuter. Vi hade chanser att döda matchen, vi hade chanser att göra det andra målet. Vi gjorde inte det.

”Sedan kände jag ärligt att Southampton var starka. Managern var entusiastisk och risktagande. De tog in två anfallare som Austin och Gabbiadini för att försöka spela direkt. De försökte spela på ett sett som vanligen inte är deras stil. Sedan fattade jag beslutet att ta in Smalling och laget var stabilt. Bra solidaritet, bra organisation, bra känsla och otroliga poäng.”

Trötta spelare: ”Jag tycker att det var väldigt trötta. Nio av dem spelade inte mitt i veckan, så för nio av dem var det inte ens ackumulation av trötthet. Det var vackert väder. Även om vi tränar klockan elva, tolv, tre, i Manchester har vi inte sånt här väder. Senast vi hade sånt här väder var i Los Angeles och i Makedonien.

”Jag tror att de kände… Jag såg några spelare som inte var skärpta. Bra inställning, de försökte alltid men inte samma skärpa. När motståndaren kommer med allt, låt oss [försvara] i 10-15 minuter och vi var solida.”

När kan ni säga att ni är en titelutmanare? ”Jag tycker att det är för tidigt. Vi [har fler poäng] än förra matchen. Men det här är ingenting. Den svåra perioden med en ackumulation av matcher har inte kommit än, den har bara börjat. I oktober kommer allt det där. Det blir svårt, jag tror att sex lag kommer att slåss om titeln.”

Om enkla och svåra vinster: ”Det är bättre att vinna med 5-0 än med 1-0. Det är självklart. Men det är inte alltid möjligt, idag var det inte möjligt. Jag tycker att vi i första halvleken hade möjligheter att göra det andra målet. Vi har även Lukaku och Herrera för att göra det andra målet. Gör vi det tar jag antagligen in Martial eller Lingard och försöker gå för ett annat resultat.

”Idag var inte det min känsla. Min känsla var att det var så svår. Vi måste ge beröm till Southampton och Pellegrino. Det var tre viktiga poäng.”

Pellegrino: Fotboll handlar om effektivitet

Southamptons manager Mauricio Pellegrino var ödmjuk efter sitt lags förlust.

”Fotboll handlar om effektivitet. Du måste göra mål. Jag gillar inte att prata om tur och otur. För vi behöver göra mål och det gjorde vi inte. Samtidigt tycker jag att vi gjorde en bra match. Vi kontrollerade matchen mot ett väldigt svårt lag. De är väldigt starka.”

Mourinho uppvisad på läktaren

José Mourinho blev i det absoluta slutskedet av matchen igår uppvisad på läktaren. Viss förvirring rådde igår gällande anledningen men idag rapporteras det, bland annat på Uniteds hemsida, att Mourinho visades ut för att han beträdde planen.

”Jag vet inte,” sa Mourinho på presskonferensen efter matchen. ”Craig sa åt mig att lämna och jag lämnade.”

Det såg ut som att du kanske stod på planen? ”Jag vet inte.”

Bad du om en förklaring? ”Nej. Han bad mig att lämna och jag lämnade.”

Kolliderade du, det såg ut som en olyckshändelse, med linjemannen? ”Nej, med fjärdedomaren.”

Mourinho om Lukakusången

Den här veckan har sången om Romelu Lukaku dominerat agendan. Manchester United kom igår med ett officiellt uttalande där de kräver att supportrarna ska sluta sjunga sången.

På presskonferensen valde Mourinho att spela ignorant: ”Jag förstår inte vad fansen sjunger. Jag förstår inte musiken. Den enda musiken jag förstår tydligt är en där mina motståndare, inte idag men i de flesta matcherna, där de ber Mourinho att gå till något ställe. Det är den enda jag förstår, i övrigt gör jag inte det.

”Det enda jag vill säga är att fansen var otroliga. Stödet var fantastiskt från första minuten till den sista. Spelarna kände det stödet. Det är väldigt viktigt att ha det stödet. Ännu viktigare när du försvarar dig, när du kämpar, när du är utmattad. Fansen var otroliga. Sångerna, de förstår jag inte.”

Pogba kan behöva en operation

Ovisshet råder fortfarande när det gäller Paul Pogbas skada och när den franska mittfältaren kan vara tillbaka i spel. Anledningen, rapporterar ESPN, ska vara att United ännu inte har fattat beslut om vad som är den bästa behandlingen. Eventuellt ska Pogba opereras men beslut ska fattas först i nästa vecka.

United ska ha sökt råd från den finska specialisten Sakari Orava, som den här månaden opererade Ousmane Dembélé. Pogbas skada ska inte vara lika allvarlig – Dembélé förväntas vara borta flera månader – men om han inte gör framsteg i rehabiliteringen kan en operation bli aktuell för att snabba på comebacken.

Efter gårdagens match hade både Marouane Fellaini och Nemanja Matic problem. Huruvida de riskerar att missa matcher vet vi ännu inte. United kommer att hålla öppen träning på tisdag (Uefakrav) och då får vi månne besked om hur det är med de båda.

Landslagsspel för ungdomar

Largie Ramazani – som igår spelade andra halvlek när juniorerna lirade 1-1 mot Newcastle – har i veckan varit på uppdrag med Belgiens U17-landslag. I ett dubbelmöte med Österrike startade han den första matchen som slutade 1-1. Den andra matchen vann Österrike med 2-1 och då satt han på bänken.

Wales U16-landslag vann med 6-0 mot Gibraltar. Uniteds Iestyn Hughes och Oliver Denham fick båda chansen i startelvan.

Giggs kan fortfarande

Exakt vad Ryan Giggs fördriver sina dagar med nu för tiden vet vi inte. Klart är åtminstone att han ännu inte har inlett managerkarriären. I veckan har han varit i Indien för spel i den indiska futsalligan. Vi kan konstatera att han fortfarande har det.